صنایع و واحدهای بزرگ صنعتی استان مرکزی مکلف به پایش آلودگی خاک هستند - اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم
سرپرست محیط زیست استان مرکزی گفت: صنایع و واحدهای بزرگ صنعتی استان مرکزی مکلف به پایش آلودگی خاک هستند.

بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک به روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، یوسف یوسفی با اشاره به اینکه فرسایش تهدیدی دائمی برای خاک است، اظهار داشت: شخم زدن خلاف جهت شیب زمین توسط کشاورزان، آتش نزدن کاه و کلش و باقیمانده محصولات فرعی در زمینهای کشاورزی، جلوگیری از تخریب مراتع، قطع نکردن درختان و بوتههای گیاهان، از جمله مواردی هستند که به حفظ خاک و حاصلخیزی آن کمک زیادی می کنند.
وی افزود: خاک، به عنوان یک منبع طبیعی تجدیدناپذیر، پایه و اساس توسعه کشاورزی است و ازمنظر تولید و موجود بودن مواد غذایی و چه از منظر مغذی بودن و سلامت موادغذایی، نقشی کلیدی درتأمین امنیت غذایی دارد.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از 97 درصد غذای مورد نیاز بشراز خاک تولید میشود که این امر امنیت غذایی جوامع مختلف را به سرنوشت خاکها پیوند زده است
یوسفی عنوان کرد: برای تولید یک سانتیمتر خاک زراعی و حاصلخیز، 800 – 700 سال، زمان نیاز است و ضروری است که در تمام فعالیتها توجه ویژه را به حفظ و صیانت از این موهبت الهی معطوف داشت.
وی ادامه داد: خاک یک منبع تجدید ناپذیر در جدول زمانی انسان است، ما نمیتوانیم تمام خاک سالمی را که از دست میدهیم جایگزین کنیم بنابراین حفظ خاک برای امنیت غذایی و تضمین آینده پایدار ما ضروری است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با اشاره به اینکه بسیاری از تغییرات و آلودگیهای ایجاد شده در زمین توسط انسان قابل مشاهده است، اضافه کرد: آلودگی خاک تقریبا نامرئی اما بسیار خطرناک است در واقع آلودگی خاک یک تهدید پنهانی در زیر پای انسان است، آلودگی خاک از طریق کشاورزی ناپایدار، فعالیتهای صنعتی، معدنی و زبالههای مناطق مسکونی ایجاد میشود.
یوسفی مهمترین چالشهای محیط زیستی را مدیریت منابع خاک و جلوگیری از آلودگی و تخریب آن برشمرد و گفت: مدیریت منابع خاک و جلوگیری از آلودگی ضرورت تحقق قانون حفاظت از خاک را در کشور دوچندان میکند، به منظور تحقق این قانون فعالیتهای تمام دستگاهها ونهادهای مرتبط و بخشهای دیگر در جهت جلوگیری از تخریب و آلودگی و مدیریت بهینه خاک پایش میشود.
وی با اشاره به روز جهانی حفاظت از خاک با عنوان شعار امسال "حفاظت خاک، صنعت و امنیت غذایی" بیان کرد: روز جهانی خاک مراسمی است که هر ساله در روز 5 دسامبر 14 آذر ماه از طرف فائو با هدف افزایش آگاهی رسانی در مورد اهمیت خاک و لزوم حفاظت از آن به عنوان منبع تامین غذای بشر و میزبان 25 درصد از تنوع زیستی کره زمین و اهمیت حفظ اکوسیستمهای سالم و رفاه انسان از طریق رسیدگی به چالشهای رو به رشد در مدیریت خاک و همچنین آموزش سلامت خاک و تشویق جوامع به بهبود سلامت خاک برگزار میشود.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی عنوان کرد: با توجه به تصویب و ابلاغ قانون حفاظت از خاک و بر اساس ماده 18 این قانون، تمامی واحدهای بزرگ تولیدی، صنعتی، عمرانی، خدماتی، زیر بنایی و معدنی مکلف هستند نسبت به پایش آلودگی خاک اقدام و نتیجه آن را در قالب خوداظهاری به محیط زیست ارائه کنند.
یوسفی خاطرنشان کرد: در کنار خود اظهاری واحدهای مشمول این قانون، پایش و نظارت دورهای و لازم از سوی محیط زیست استان به منظورهمفکری با اینگونه واحدها و اصلاحات احتمالی لازم در فرایندهای محیط زیستی واحدها تا تحقق کامل قانون انجام میشود.
انتهای پیام/711/