خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 22 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جایگاه شیلات در تامین امنیت غذایی کشور

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | شنبه، 12 آذر 1401 - 10:12
رئیس سازمان شیلات گفت:غذای سالم ، همراه با خود اتکایی تولید داخل، ارزان قیمت و قابل تولید بودن در داخل کشور ، از ضروریات امنیت غذایی در کشور است.
كشور،شيلات،غذايي،حوزه،آبزي،آبزيان،سلامت،قرار،ماهي،مصرف،توليد ...

دکتر سید حسین حسینی رئیس سازمان شیلات ایران و معاون وزارت جهاد کشاورزی با حضور در برنامه مثبت سلامت شبکه سلامت سیما در خصوص سبد غذایی مردم در حوزه شیلات به گفتگو پرداخت.
وی پروتئین آبزیان را مترادف با غذای سالم دانست، و گفت: صنعت شیلات، سهم بسیار مهمی در سفره سلامت مردم دارد.
در کشور حدود ۱/۲۵۰/۰۰۰ تن تولید آبزیان داریم که ۵۵۷ هزار تن آن، در حوزه آبزی پروری و ۷۵۰ هزار تن، در حوزه صیدی قرار دارد.
با وجود ۵۸۰۰ کیلومتر سواحل در کشور، تنها در حوزه صید، از دریا استفاده می کنیم و در حوزه قفس های پرورش دریایی و پرورش آبزیان، هنوز جای کار زیادی داریم.
رئیس سازمان شیلات ایران، نقش شیلات را در امنیت غذایی کشور بسیار مهم دانست وگفت: غذای سالم ، همراه با خود اتکایی تولید داخل، ارزان قیمت و قابل تولید بودن در داخل کشور ، از ضروریات امنیت غذایی در کشور است.
معاون وزارت جهاد کشاورزی یادآوری کرد:پروتئین آبزیان با توجه به داشتن اسیدهای غیر اشباع ضروری، اهمیت و سهم بزرگی، در سلامت افراد جامعه دارد، وی گفت: با توجه به میزان زیاد این چربی ها در آبزیان، تنها با مصرف دوبار غذای دریایی در هفته، می توانیم میزان لازم از این ماده مغذی را دریافت کنیم.
کارشناس برنامه افزود: متاسفانه فرهنگ آبزی مصرفی در کشور، تنها به عنوان یک غذای شب عید مورد مصرف قرار می گیرد، در صورتی که با توجه به تنوع گونه های دریایی، از ارزانترین نوع محصولات تا گرانترین انواع آن، در دسترس افراد قرار دارد و با بکار بردن هنر آشپزی میتوان از ارزانترین محصول آبزی، بهترین غذا را تهیه کرد.
وی گفت: بیش از ۹۵ هزار تن ماهی ارزان در سبد صید کشور وجود دارد، که تنها به پودر ماهی تبدیل می شود، در صورتی که می توان از این ماهی ها با به کار بردن هنر آشپزی، غذاهای لذیذی تهیه کرد.
وی ابراز امیدواری کرد: با کم کردن تعداد واسطه ها و ارتباط مستقیم بین تولید کننده و مصرف کننده، بتوانیم در ارزان شدن قیمت این ماده غذایی اثر گذار باشیم.
رئیس شیلات ایران گفت: یکی از مهمترین کارهای انجام گرفته در سازمان شیلات، تهیه غذاهای نیمه آماده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان است، که سهم بزرگی در سلامت به خصوص سلامت دانش آموزان و دانشجویان ایفا می کند.
وی افزود: میزان سرانه مصرف آبزیان در استانهای مختلف کشور متفاوت است، استانهای با سواحلی زیاد می توانند با اشتراک گذاشتن روش های طبخ این محصولات آبزی به دیگر استانها، در این امر یاری رسان باشند.
حسینی یادآور شد: با توجه به اینکه در حوزه صید دریایی محدودیت وجود دارد، شرکتهای پرورش ماهی، از نقش مهم و ویژه ای برخوردارند.
وی اشاره کرد: وزارت جهاد کشاورزی متولی توسعه آبزی پروری در کشور میباشد و مقید است که آبزی پروری، تحت نظارت کامل و استانداری قرار داشته باشد، به طوری که دستورالعمل های سازمان دامپزشکی کشور در حوزه مدیریت فنی و بهداشتی، از زمان تولید بچه ماهی ها، پرورش، حمل و نقل و در نهایت رساندن به سفره مردم، تحت نظارت کامل قرار دارد.
رئیس سازمان شیلات ایران از مردم خواست: با تغییر نگرش مثبت در مصرف این ماده غذایی، حداقل هفته ای دو بار این ماده طلایی غذایی را در سفره غذایی خود قرار دهند.