سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ضعف کردستان در صنایع تبدیلی توان رقابتی را از فعالین کشاورزی گرفته است

فارس | استان‌ها | سه شنبه، 31 اردیبهشت 1398 - 18:58
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج نبود صنایع بسته‌بندی را یکی از دلایل عدم توان رقابتی کشاورزان و فعالین کشاورزی استان در بازارهای جهانی دانست و گفت: متاسفانه محصولات کشاورزی ما بصورت فله‌ای صادر می‌شود.
كشاورزي،استان،صنايع،محصولات،كشاورزان،كشور،كردستان،سنندج،اتاق ...

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج نبود صنایع بسته‌بندی را یکی از دلایل عدم توان رقابتی کشاورزان و فعالین کشاورزی استان در بازارهای جهانی دانست و گفت: متاسفانه محصولات کشاورزی ما بصورت فله‌ای صادر می‌شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، بخش کشاورزی همواره به عنوان یکی از بخش‌های مهم اقتصادی کشور بوده و دارای اهمیت ویژه‌ای است، این بخش ضمن مشارکت در ایجاد اشتغال، تولید ناخالص ملی، تامین مواد اولیه صنایع مختلف و تامین ارز، نقش مهمی در تامین امنیت غذایی اقشار مختلف جامعه و ایجاد بازار مصرف برای تولیدات سایر بخش‌ها دارد.
به اعتقاد اغلب کارشناسان توسعه، رشد و توسعه بخش کشاورزی پیش‌شرط توسعه اقتصادی کشور است و در استان کردستان، نقش و اهمیت بخش کشاورزی به مراتب بیشتر و حیاتی‌تر است؛ چرا که نسبت جمعیت ساکن در مناطق روستایی و سهم شاغلان بخش کشاورزی استان در مقایسه با کشور بالاتر است.
علاوه بر این، سهم ارزش‌افزوده بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی استان نزدیک به دو برابر این سهم در کشور و سهم درآمدهای حاصل از فعالیت‌های کشاورزی در درآمد خانوارهای روستایی قابل توجه است بنابراین چنانچه بخش کشاورزی به دلایلی از جمله عدم توجه کافی به این بخش توانایی لازم جهت انجام وظایف خود در فرایند توسعه را نداشته باشد، کل اقتصاد استان با مشکل مواجه خواهد شد.
از طرفی هم‌جواری با چهار استان و نزدیکی به بازار مصرف عمده و مرزهای صادراتی کشور برای بسط تقاضا، وجود تنوع آب و هوایی در استان از معتدل تا سرد و خشک و امکان تولید متنوع محصولات زراعی و باغی، وجود پتانسیل‌های مناسب آب، عزم و بستر ایجاد شده برای توسعه سیستم‌های نوین آبیاری در بخش کشاورزی و ۲۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و امکان صادرات محصول از مهم‌ترین عوامل بیرونی هستند که کشاورزی استان را دارای مزیت می‌سازد.
خالد فرجیان عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج اظهار داشت: استعدادهای استان کردستان در حوزه‌های آب و خاک در کنار ظرفیت‌های مرزی باید برای افزایش صادرات محصولات کشاورزی در این استان مورد توجه بیشتری قرار گیرد، چرا که توجه به حوزه کشاورزی می‌تواند زمینه را برای توسعه همه جانبه استان کردستان فراهم کند.
خارج شدن محصولات کشاورزی استان با خام‌فروشی
وی افزود: با وجود ظرفیت‌های فراوان، بیشترین درصد محصولات کشاورزی تولید شده در کردستان به صورت خام‌فروشی از استان خارج می‌شود.ظ
ضعف صنایع تبدیلی در کردستان
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج از عدم وجود صنایع بسته‌بندی محصولات کشاورزی در استان گلایه کرد و افزود: معمولا کشاورزان کردستان محصولات خود را خام‌فروشی می‌کنند و به دلیل اینکه محصول تولیدی آنها بیشتر از چند روز نمی‌تواند در انبار دوام بیاورد و احتمال خراب شدن آن بالا است بنابراین با قیمت بسیار پایین آن را به دست فروشندگان بازار می‌رسانند این در حالی است ارزش‌افزوده‌ای که در صنعت فرآوری و بسته‌بندی وجود دارد بسیار بیشتر از سودی است که در فروش خام بدست می‌آید.
وی تصریح کرد: استان کردستان از لحاظ صنایع تبدیلی، فرآوری و بسته‌بندی ضعف دارد و سالانه میلیاردها ریال محصولات کشاورزی به علت نبود صنایع فرآوری به ضایعات تبدیل می‌شود و ضرر این مسأله به تولیدکنندگان تحمیل می‌شود.
سازوکار سخت بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به کشاورزان
فرجیان گفت: برای ایجاد صنایع تبدیلی نیاز به سرمایه داریم و این سرمایه یا باید توسط کشاورزان و یا توسط بخش خصوصی تامین شود که متأسفانه کشاورزان ما از لحاظ سرمایه ضعیف هستند و از طرفی هم بانک‌ها که به عنوان یکی از منابع تامین نقدینگی هستند در پرداخت تسهیلات سازوکارهای سختی را فراروی کشاورزان قرار می‌دهند و در نتیجه طرح‌های تولیدی راه‌اندازی نمی‌شود.
نبود صنایع بسته‌بندی در بخش کشاورزی توان رقابتی را از فعالین کشاورزی گرفته است
وی همچنین نبود صنایع بسته‌بندی را یکی از دلایل عدم توان رقابتی کشاورزان و فعالین کشاورزی استان در بازارهای جهانی دانست و گفت: متاسفانه محصولات کشاورزی ما بصورت فله‌ای صادر می‌شود درحالیکه کشورهای مانند ترکیه و حتی سوریه که درگیر جنگ و ناامنی است و از رقبای اصلی ما در بازار کشور عراق هستند به دلیل بسته‌بندی فوق‌العاده خوب و درجه‌بندی محصولاتشان موفقتر از ما عمل کرده‌اند، در واقع امروز رقبای ما با کالای با کیفیت وارد عرصه تجارت با کشور عراق شده‌اند و بازار عراق را در دست گرفته‌اند.
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج گفت: از طرف دیگر محصولات باغی و کشاورزی ما در فصل‌هایی برداشت می شود که خریداری ندارد و کشاورز ما مجبور است با کمترین قیمت آن را به فروش برساند درحالیکه اگر سردخانه و یا صنایع تبدیلی در استان وجود داشت بسیاری از محصولات ارگانیک کشاورزی و باغی ما به صورت خام‌فروشی عرضه نمی‌شد و درآمد و سود بیشتری عاید تولیدکنندگان می‌شد.
وی تاکید کرد: چرا کشاورزان ما باید محصول کشاورزی را که با سختی فراوان در دل دره‌های سخت و صعب‌العبور تولید می‌کنند به دلیل نبود امکانات برای نگهداری و فرآوری به دست دلالان بسپارند.
فرجیان افزود: امروز اکثر کشاورزان ما بصورت سنتی کشاورزی می‌کنند که همین باعث بهره‌وری پایین می‌شود اما می‌شود با برگزاری کارگاه‌های آموزشی کشاورزان را با شیوه‌های نوین آبیاری، راه‌اندازی گلخانه‌های صنعتی،استفاده بهینه از ماشین‌آلات و تجهیزات نوین کشاورزی و همچنین کشت محصولات باغی و زراعی جدید مثل زعفران آشنا کرد.
وی ادامه داد: آبیاری به روش‌های قدیمی و سنتی دیگر جایگاهی در کشاورزی امروزی ندارد و باعث هدررفت زیاد آب می‌شود اما متاسفانه امروز اکثر کشاوزران ما به جای استفاده از سیستم‌های آبیاری نوین از همین روش‌های سنتی استفاده می‌کنند.
وی به تخصیص آب از محل سدهای استان نیز اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات دیگر کشاورزان و باغداران استان کمبود آب کشاورزی است که این مهم با تخصیص آب از محل سدهای استان و همچنین استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری قابل برطرف شدن است.
درهای بسته اتاق مسؤولین به روی فعالین اقتصادی
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج تاکید کرد: متاسفانه امروز در اتاق مسؤولین به روی فعالین اقتصادی بسته است و درحالیکه بعد از نفت، بخش کشاورزی مهمترین منبع درآمد کشور است اما مسؤولین به این بخش کم‌توجهی می‌کنند.
وی ادامه داد: ظرفیت و پتانسیل بسیار خوبی در بخش کشاورزی و باغی استان کردستان وجود دارد که اگر دولت حمایت کند و تسهیلات ارزان قیمت در اختیار جوان‌ان تحصیلکرده روستا بگذارد توسعه و رونق کشاورزی و در نتیجه تولید و اشتغال پایدار در استان به ویژه در روستاها تحقق پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام/2330/83/ق