خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 12 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نگاه نقادانه به اقتصاد سیاسی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا

مهر | فرهنگی و هنری | یکشنبه، 06 آذر 1401 - 08:58
کتاب «نگاهی نقادانه به اقتصاد سیاسی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا» با ترجمه پیروز اشرف توسط نشر اختران منتشر شد.
كتاب،خاورميانه،فصل،دولت،جوئل،استنفورد،استعماري،–،كاليفرنيا،ا ...

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «نگاهی نقادانه به اقتصاد سیاسی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا» ویرایش جوئل بینین، بصام حداد و شیرین سیکالی و ترجمه پیروز اشرف با شمارگان ۷۰۰ نسخه، ۴۲۰ صفحه و بهای ۱۵۰ هزار تومان توسط نشر اختران منتشر شده است.
این کتاب مجموعه‌ای است حاصل تلاش پژوهشگران دانشگاهی و اغلب جوان و عمدتاً خاورمیانه‌ای مقیم غرب (و یک مورد مقیم فلسطین اشغالی) که سعی کرده‌اند زمینه‌ها و اَشکال تحول اقتصاد سیاسی کشورهای خاورمیانه (به‌جز ایران) و شمال آفریقا از دوران استعماری تا به امروز را ضمن معرفی و نگاهی نقّادانه به کارهای انجام شده در این حوزه، مورد کندوکاو و ارزیابی قرار دهند.
پروفسور جوئل بِینین استاد ممتاز تاریخ و تاریخ خاورمیانه در دانشگاه استنفورد و دو همکار دیگرش از دانشگاه‌های جورج میسون و کالیفرنیا (سانتا باربارا) ویراستاران این مجموعه هستند که در چارچوب «رشته پژوهش‌های استنفورد در زمینه جوامع و فرهنگ‌های خاورمیانه‌ای و اسلامی» در سال ۲۰۲۱ توسط انتشارات دانشگاه استانفورد کالیفرنیا منتشر شده است.
کتاب دو بخش و یازده فصل دارد.
بخش نخست کتاب با عنوان «دسته بندی مقولات تحلیلی» شامل چهار فصل است: «مالکیت زمین، سرمایه، انباشت و سرمایه‌داری چند شکلی»، «دولت، بازار و طبقه: مصر، سوریه و تونس»، «۱۰ گزاره درباره نفت» و «ارتش‌های منطقه‌ای و مجتمع نظامی – صنعتی جهانی».
بخش دوم کتاب با عنوان «پژوهش‌های کشوری / منطقه‌ای» نیز شامل هفت فصل است: «بازنگری طبقه و دولت در شورای همکاری خلیج فارس»، «سرمایه‌داری در مصر، نه سرمایه‌داری مصری»، «نقش دولت، نفت و جنگ در شکل‌گیری عراق»، «سرمایه داری استعماری و افسانه امپراتوری وار در آفریقای شمالی فرانسوی»، «لبنان در فراسوی استثناباوری»، «اتحاد آمریکا – اسرائیل» و «بازتاب‌های استعمار در سرزمین‌های اشغالی فلسطین».