«خدمت» همراه همیشگی خانواده «همراهیان»/ وقف چند ملک به نیت شهید
خانواده همراهیان در همدان به عنوان مروج فرهنگ نیکوکاری کارهای بزرگی برای خدمت به محرومان انجام دادهاند، خانوادهای که به نیت شهیدشان برای بهبود حال بیماران، رشد علم، دانش، تقوا و آموزههای قرآنی در همدان چندین ملک را وقف کردهاند.

خانواده همراهیان در همدان به عنوان مروج فرهنگ نیکوکاری کارهای بزرگی برای خدمت به محرومان انجام دادهاند، خانوادهای که به نیت شهیدشان برای بهبود حال بیماران، رشد علم، دانش، تقوا و آموزههای قرآنی در همدان چندین ملک را وقف کردهاند.
خبرگزاری فارس ـ همدان: سید امیر همراهیان؛ مرد خستگیناپذیر این روزهای امور خیریه پدر، از این واقف انقلابی برایمان میگوید که چطور وقتی پاره تنش جان خود را وقف اسلام و اهل بیت(ع) کرد، برای زنده نگهداشتن نام و یاد فرزند شهیدش قطعه زمینی را وقف ساخت بیمارستانی به نام شهیدمطهری کرد، او رفته رفته بر تعداد وقفهایش افزود تا نشان دهد خانواده شهدا در راه خدمت به وطن از هیچ چیزی دریغ نمیکنند.
مدیرعامل بیمارستان شهید مطهری همدان برایمان از مرحوم سیدعباس همراهیان واقف انقلابی گفت که چطور اداره موقوفهها را به فرزندش سپرد تا او نیز با همان روحیه اخلاص که از خاندانش به ارث برده، برای عزت و خدمت به مردم شهرش بکوشد.
این فرزند پدر و بسیجی مخلص چند کلامی با ما به گفتوگو نشست و در مورد بهبود حال بیماران مرکز درمانی شهید مطهری(قائم)، رشد علم، دانش، تقوا و آموزههای دینی و قرآنی در جامعه به برکت وقفهای پدر سخن گفت که در ادامه صحبتهای ما را میخوانید.
فارس: آقای همراهیان از وقف پدر در ایجاد بیمارستان برایمان بگویید
بیمارستان خیریه و موقوفه شهید مطهری زیرمجموعه موقوفات «شهید همراهیان» است که پدرم مرحوم سیدعباس همراهیان به یاد برادر شهیدم سیداحمد همراهیان ایجاد کرد.
موقوفات پدر دارای چندین بخش است شامل دبیرستانهای دخترانه و پسرانه شهیدمطهری، دبیرستانهای علوم و معارف اسلامی، مرکز مشاوره خانواده و بیمارستان.
پدرم سال ۱۳۷۱ بیمارستان مطهری را بنا نهاد که این مجموعه درمانی تا امروز فعال است و من هم آن را اداره میکنم، بیمارستان برای تامین هزینههای مدارس علوم و معارف اسلامی دخترانه و پسرانه قائم، مسجد قائم(عج) و کانون قرآن شهید مطهری ساخته شده و سال ۱۳۷۸ به بیمارستان ۵۰ تختخوابی خیریه شهید مطهری تبدیل شد.
فارس: از فعالیت بیمارستان مطهری بیشتر برایمان بگویید
این بیمارستان یک مرکز درمانی برای نیازمندان است و به بیمارانی که در تامین هزینههای درمان در مضیقه هستند کمک میکند، اعطای وام بلاعوض و تخفیف در هزینههای درمان از جمله اقدام این بیمارستان برای افراد کمبرخوردار از طریق امور مددکاری است.
وقتی برای ما مسلم شود فردی نیازمند است تخفیف بلاعوض را برای او در نظر میگیریم و در صورت نیاز بیشتر، وام هم تعلق میگیرد.
این بیمارستان با تعرفه خیریه اداره شده و مبالغی کمتر از هزینههای بخش خصوصی از بیماران دریافت میشود.
شاید ۲۰ درصد از تعداد بیمارانی که به بیمارستان مطهری مراجعه میکنند نیازمند باشند و ۸۰ درصد نیازمند نیستند که ما از آن ۲۰ درصد حمایت داریم.
با مبالغ مختلف با توجه به وسع موجود کمک حال بیماران بودیم.
گاهی افراد توانایی پرداخت هزینههای جراحی را ندارند که ما برای آنها تا ۵۰ درصد تخفیف در نظر میگیریم و ۵۰ درصد مابقی را هم به صورت وام دریافت میکنیم، گاهی بیماری میگوید الان توانایی پرداخت هزینه جراحی را ندارم و بعدا پرداخت میکنم که به صورت تخفیف و وام حمایتهایی داریم.
به فراخور حال بیماران در این زمینه تصمیم گرفته میشود.
بیمارستان شهیدمطهری تنها بیمارستان خیریه همدان است که تعرفه دولتی آن ۳۰ درصد زیر قیمت بیمارستان خصوصی است.
مثلا عمل جراحی که در بیمارستان خصوصی برای بیمار ۳۰ میلیون تومان هزینه برمیدارد در این بیمارستان ۲۰ میلیون تومان است و این برای افراد برخوردار و نیازمند فرقی ندارد اما اگر نیازمند هم باشد به مددکاری معرفی شده و از طریق مرکز خیریه این مجموعه که فعال است، حمایت میشود.
درمانگاه تخصصی قلب، ارتوپدی، اطفال، داخلی، مغز و اعصاب، بیهوشی، و غیره در این مرکز درمانی فعال است.
در حال حاضر انجام خدمات سرپایی، اورژانس، آزمایشگاه تشخیص طبی، آندوسکوپی، رادیولوژی و سونوگرافی، پنج اتاق عمل فعال، اورولوژی، عمل جراحی ENT، جراحیهای عمومی و...
از جمله فعالیتهای این بیمارستان به شمار میآید.
در حال حاضر بیمارستان شبانهروزی شهید مطهری به مردم شهر همدان و حتی به افراد خارج از استان خدمت ارائه میدهد.
فارس: در سایر مراکز شهید همراهیان تخفیف برای نیازمندان در نظر گرفته میشود؟
بله، تمام خدمات دبیرستان ها و مراکز مشاوره رایگان ارائه میشود.
ممکن است تامین کتاب برای دانشآموزان هزینهای داشته باشد اما تدریس استاد، محل تدریس و مشاوره خانواده رایگان است.
مدرسه علوم معارف ما جزو مدارس خاص حساب می شوند که دانشآموزان دروس علوم اسلامی را میخوانند.
یکی از نگرانیهای من تعداد زیاد طلاقها بود که همین موضوع باعث شد سال ۱۳۹۵ به فکر ایجاد یک مرکز مشاوره خانواده در همدان بیافتم، در حال حاضر مشاورهها در دو بخش است یکی برای زوجین جوان و دیگری برای خانوادهها.
کلاسهای آموزشی برای فرزندآوری و فرزندپروری نیز برگزار میشود.
این کلاسها در سالهای قبل از کرونا حضوری برگزار میشد و در ایام کرونا آموزشها مجازی بود اما خوشبختانه در حال حاضر مجددا حضوری شده است.
از سال ۹۵ که مرکز مشاوره تاسیس شد، با سیدمجتبی حسینییمین و سیدکمال حسینییمین به عنوان مشاوران خبره ، قرارداد بستیم و عمده قرارداد ما نیز با آنهاست.
فارس: هدف پدر از ایجاد این مراکز چه بود؟
پدرم بیشتر به دنبال اقدمات فرهنگی، قرآنی و درمانی بود، او اهل همدان بود اما ساکن تهران، سال ۶۷ تصمیم گرفت به همدان برگردد و به یادبود فرزند شهیدش موقوفه درمانی، مرکز فرهنگی آموزشی و قرآنی و مسجد برای فرزندان محروم شهر خود بسازد.
آن موقع بیمارستان به این شکل پیشرفته نبود و اطراف آن هم اینطور نبود، یک آبادی در کنار شهر بود که کمکم خانههایی در آنجا ساخته شد و توسعه یافت.
پدرم آن موقع متوجه شده بود که این آبادی به یک درمانگاه و مدرسه نیاز دارد، سال ۷۱ تصمیم گرفت درمانگاه قائم را احداث کند و در سال ۷۳ به یک مرکز جراحی محدود ارتقا یافت و پایان سال ۷۸ نیز تبدیل به بیمارستان خیریه شهید مطهری شد.
پدرم خانهای در کنار درمانگاه داشت که برای ساخت و توسعه محل بیمارستان دستور داد آن را تخریب و به بیمارستان اضافه کنند.
آن زمان ایشان ابتدا نیت ساخت درمانگاه را داشت اما بعد ارتقا داد تا کلینیکی به نام قائم شود و با تمک زمینهای اطراف و توسعه آنجا بیمارستان مطهری هم ایجاد شد، به همین خاطر مردم شهر همدان آنجا را بیشتر به اسم کلینیک قائم میشناسند.
در حال حاضر دکتر سید محسن موسوی رئیس این بیمارستان و دکتر حمید بهرامی خو هم مسئول فنی این مرکز درمانی هستند.
فارس: در مورد مرکز خیریه هم برایمان بگویید
مرکز خیریهای هم در کنار این مجموعههای پدر ایجاد شده که بخشی از درآمد بیمارستان وارد این خیریه شده و برای امور فرهنگی و درمانی هزینه میشود.
مرکز خیریه در خیابان خرمرودی کنار مسجد قائم و ساختمانهای خیریهای بوده که پدر ساخته است.
فارس: تعداد نیروهایی که در مجموعه همراهیان فعالیت دارند چند نفر هستند؟
گروهی کارکنان رسمی بیمارستان هستند و شامل ۱۷۲ نفر میشوند و گروهی نیز در مدارس که آنها نیز ۷۰ نفر را دربرمیگیرند و در مرکز مشاوره و آمورش خانواه هم چهار نفر فعالیت میکنند.
فعالیت برخی از افراد نیز افتخاری است که تدریس و آموزش رابعهده دارند.
فارس: از اینکه اداره امور خیریه پدر را به دست گرفتید، چه نیتی داشتید؟
خدمتی بالاتر از این نیست که برای رضای خدا به مردم خدمت کنیم، به ویژه افراد مستضعف.
امیدواریم بتوانیم همیشه در خدمت مردم استان باشیم چراکه انسان با کار فرهنگی و امور خیر میتواند دنیا و آخرت خود را بسازد.
پدر مجموعه خود را وقف حوزه علمیه شهیدمطهری تهران کرده که امروز به عنوان ملک موقوفه شناخته شده که از ید خود و فرزندانش خارج شده است، ما هیچ اختیاری در قبال سندها نداریم اما برای مدیریت آن در وقفنامه قید شده تا زمانی که پدرم توانمند باشند، خود آن را اداره کنند و بعد از او نیز فرزندان ذکورش.
نسل بعد از نسل موسسه را اداره کنند.
فارس: در هفته بسیج قرار داریم به شما که در خدمترسانی مصداق بارز یک بسیجی هستید این روز را تبریک عرض میکنم و در پایان میخواهم اگر صحبتی دارید بفرمایید.
من هم این روز را به تمام بسیجیان و ملت ایران تبریک میگویم که برای رضای خدا تلاش میکنند.
از دوران جوانی عضو بسیج هستم و معتقدم هر شخص میتواند با تفکر بسیجی در شغل خود موفق باشد چراکه بخش مهمی از تفکر یک بسیجی خدمت به مردم است.
چون پدر وقفی داشت و در این زمینه سرمایهگذاری کرده بود، من هم اداره آن را پذیرفتم تا حداقل سهم کمی از کار خیر ایشان داشته باشم.
با افتخار اداره مجموعه را پیش میبرم و امیدوارم بعد از من نیز فرزندانم این کار را انجام دهند.
از شما هم سپاسگزارم انتقالدهنده فرهنگ نیکوکاری هستید، امیدواریم بتوانیم قدمهایی هرچند کوچک برای شاد کردن دل افراد بیبضاعت به ویژه دانشآموزان مدارس محروم و بیمارانی که دغدغه هزینههای درمان دارند، برداریم.
پایان خبر/89026/