خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 23 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برخی خانه‌های دهاقان در خطر جدی فرونشست قرار دارد

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 25 آبان 1401 - 16:24
دهاقان - عضو شورای اسلامی شهر دهاقان گفت: خانه‌های فرسوده دهاقان که بر روی قنات‌هایی مانند «قلقله» بنا شده‌اند با خطر جدی فرونشست مواجه هستند و باید تخلیه شوند.
فرسوده،دهاقان،شهرداري،بافت،ميراث،تاريخي،شهر،بناهاي،تخليه،ساك ...

عبدالرحیم عناقه در گفت‌و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: شهرستان دهاقان از قدمت طولانی برخوردار است و برخی از بناهای تاریخی و میراثی موجود در سطح شهرستان مانند بازار چهارسوق جزو بافت فرسوده شهر محسوب می‌شوند.
وی با بیان اینکه پرداختن به بافت فرسوده شهر در دستور کار شهرداری قرار دارد اما در این راه مشکلاتی هم وجود دارد، افزود: در مواجهه با برخی از بناهای تاریخی هم شهرداری و هم میراث فرهنگی شهرستان ورود می‌کنند و هر کدام هم نظرات و تصمیمات متفاوت و مجزایی اتخاذ می‌کنند، از سویی برخی از خانه‌های فرسوده تاریخی دارای مالک خصوصی است.
عضو شورای اسلامی شهر دهاقان تاکید کرد: حفظ و مراقبت از خانه‎‌ها و بناهای تاریخی از وظایف میراث فرهنگی است اما مراقبت از امنیت جانی ساکنان این خانه‌های قدیمی و محلات فرسوده، پیشگیری از آوار شدن و فرونشست خانه‌ها و زیبا سازی سیمای شهری نیز در دستور کار شهرداری قرار دارد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا بعد از گذشت سال‌های متمادی، هنوز اقدامی برای بافت فرسوده دهاقان نشده است، گفت: مشکل بزرگی که در راستای بازسازی بافت فرسوده شهر دهاقان وجود دارد وجود قنات در زیربنای برخی از این خانه‌های فرسوده است.
عضو شورای اسلامی شهر دهاقان با اشاره به اینکه خانه‌های فرسوده‌ای که بر روی قنات قلقله واقع شده‌اند با خطر جدی مواجه هستند و باید تخلیه شوند، گفت: با توجه به خالی بودن بخش زیرین این خانه‌ها خطر فرونشست جدی است.
وی در پاسخ به این سوال که شهرداری دهاقان برای رفع تهدید جان ساکنان این خانه‌ها چه اقدامی ترتیب داده است، اذعان کرد: اخیراً تصمیم بر این شده است که شهرداری دهاقان حدود ۱۰۰ پلاک در اختیار این افراد قرار دهد تا این افراد خانه‌های خود را تخلیه کنند.
عناقه مطرح کرد: بسیاری از این خانه‌های تاریخی دارای چندین وراث هستند و حاضر به بازسازی نیستند و معمولاً هر کدام از وراث در شهرهای دیگری زندگی می‌کنند و آماده همکاری نیستند.
نظر متفاوت مسئولان شهری و میراث برای بافت فرسوده
وی اعلام کرد: قسمت‌هایی از این بافت فرسوده جاذبه سرمایه گذاری زیادی ندارد و امکانات موجود هم کم هستند؛ هم‌چنین از کوچه‌های باریکی برخوردار هستند و کار را برای بازآفرینی بسیار مشکل و سخت نموده است و میراث نیز اجازه تغییر طول و عرض کوچه‌ها را برای بازسازی این محلات نمی‌دهد.
عضو شورای اسلامی شهر دهاقان تصریح کرد: گفت: حدود ۱۰۰ خانه بر روی این قنوات واقع شده‌اند و این ساکنان باید همکاری نمایند و با پرداخت پلاک زمین‌های جدید اقدام به تخلیه کنند.
وی افزود: میراث هم‌چنان موافق تخریب این خانه‌های قدیمی نیست اما شهرداری فقط برخی از این خانه‌ها را ارزشمند می‌داند اما اخیراً جلسه‌ای با عنوان ستاد بازآفرینی برگزار شد و تصمیم بر این شد که میراث فرهنگی برای رفع این مشکل، برخی از خانه‌های قدیمی و تاریخی ارزشمند را ستاره دار قلمداد کند تا همکاری بیشتری با شهرداری داشته باشد و شاهد اتفاق خوبی در این زمینه باشیم.