خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 09 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وزیر علوم با نمایندگان اتحادیه و تشکل های دانشجویی دیدار کرد

مهر | دین و اندیشه | دوشنبه، 23 آبان 1401 - 14:29
وزیر علوم تحقیقات و فناوری با نمایندگان اتحادیه ها و تشکل های دانشجویی دیدار کرد و این نمایندگان به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.
علوم،علمي،فرهنگي،قرار،دانشجويي،وزير،وزارت،درصد،فناوري،دانشجو ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، نمایندگان اتحادیه‌ها و تشکل‌های دانشجویی میهمان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بودند.
در این نشست دبیران و نمایندگان انجمن اسلامی دانشجویان (دفتر تحکیم وحدت)، بسیج دانشجویی، جامعه اسلامی دانشجویان، جنبش عدالت‌خواه دانشجویی و انجمن اسلامی دانشجویان مستقل به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.
محمدعلی زلفی‌گل در این نشست گفت: علی‌رغم فروکش کردن و کم شدن موارد ابتلاء به کرونا، تبعات آن هنوز در دانشگاه‌ها و وزارت علوم است.
وی افزود: چه از بعد فرهنگی و اجتماعی و چه از ابعاد مالی و خدماتی در دانشگاه‌ها درگیر مسائل پسا کرونا هستم.
اختصاص سه درصد بودجه جاری به بخش فرهنگ
وزیر علوم گفت: با توجه به اهمیت فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، به این مؤسسات ابلاغ شد که ۳ درصد بودجه جاری به فعالیت‌های فرهنگی اختصاص یابد.
زلفی‌گل اظهار داشت: از زمان تصدی مسئولیت، تلاش کردیم در عرصه‌های علمی، فرهنگی، عمرانی و پژوهشی با شتاب بیشتری نسبت به گذشته قدم برداریم و برای تمرکز برنامه‌ها و اقدامات، پنچ اولویت برای ستاد و دانشگاه‌ها تعریف و اعلام شد.
وی پنچ اولویت را شامل مرجعیت و دیپلماسی علمی فناوری و نوآوری، آموزش، پژوهش و برون‌داد هدفمند، نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری، شاگرد، فناور و نوآور پروری و تولید خدمت، ثروت و سرمایه از دانش اعلام کرد و گفت: برای هر اولویت برنامه‌های خاصی تعریف شده است.
وزیر علوم اظهار داشت: در دانشگاه‌های تابعه وزارت علوم در سال گذشته اتفاقات علمی و فناوری بزرگی افتاد که حوادث و اغتشاشات اخیر مانع دیدن آنها شد.
وی اعلام کرد: در مرجعیت علمی در یکسال گذشته ۲۰ مجله علمی و پژوهشی در حال انتشار در جمهوری اسلامی ایران تحت نمایه‌های بین المللی قرار گرفت و تشویق و آموزش سردبیران و مسئولان مجلات علمی در دستور کار وزارت قرار گرفت.
زلفی‌گل گفت: در سال ۱۳۸۳، ۴ استاد ایرانی در فهرست یک درصد دانشمندان برتر جهانی قرار داشتند ولی امسال ۸۴۰ نفر از دانشگاه‌های ایران در لیست ۱ درصد دانشمند برتر قرار دارند که این در راستای سیاست مرجعیت علمی وزارت علوم است.
همچنین حدود ۱۸۰۰ دانشمند کشور در لیست ۲ درصد دانشمندان برتر بین المللی قرار دارند.
وزیر علوم در این جلسه ضمن قدردانی از حضور و تلاش‌های تشکل‌های دانشجویی در عرصه فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها گفت: کنشگران اصلی فرهنگی اجتماعی دانشگاه‌ها مجموعه تشکل‌های دانشگاهی و دانشجویی است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در اغتشاشات اخیر برای مدیریت بهتر دانشگاها جلسات زیادی با رؤسای دانشگاه‌ها داشتیم و تمام تلاش‌ها و مسئولین دانشگاه‌ها این است که دانشجویان و اساتید که سرمایه‌های علمی و ارزشمند کشور هستند، آسیب نبینند و شأن دانشگاه حفظ شود و باید تلاش کنیم تا با پیگیری مطالبه مقام معظم رهبری، برگزاری جدی‌تر کرسی‌های آزاداندیشی را در دانشگاه‌ها در دستور کار قرار دهیم تا در محیطی علمی و با باز کردن باب گفتگو سوالات و شبهات را مطرح کرد و به بحث و تبادل نظر پرداخت.