پالایشگاه و پتروشیمی شازند متقاضی استفاده از پساب در صنعت شدند- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی با بیان اینکه مصرف آب صنایع پالایشگاه و پتروشیمی شازند بسیار بالا ست، گفت: پالایشگاه و پتروشیمی شازند متقاضی استفاده از پساب در صنعت شدند.

عزتاله آمرهای در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به استفاده از آبهای تجدیدپذیر و بازچرخانی آب یا پساب تصفیهخانهها اظهار داشت: اکثر تصفیهخانههای فاضلاب شهرهای بزرگ مانند اراک دلیجان، محلات، ساوه، آشتیان، تفرش ساخته شده است، در صورت وجود متقاضی برای استفاده از پساب در بعضی از شهرها و تصفیهخانهها، این پساب فروخته میشود و قرارداد استفاده با آنها نیز بسته شده است هرچند برخی از شهرستانها هنوز متقاضی برای استفاده از پساب وجود ندارد و از پساب به شکل درستی استفاده نمیشود و در مسیر رودخانهها رها میشود.
وی افزود: با توجه به وضعیت نگرانکننده آبهای زیرزمینی باید به سمت استفاده از پساب یا به اصطلاح بازتخصیص یا جایگزینی پساب به جای استفاده از منابع آب زیرزمینی رفت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی با اشاره به اینکه استقبال شهر اراک در استفاده از پساب بیشتر از سایر شهرستانهاست، بیان کرد: حدود 150 لیتر از پساب تصفیهخانه به شهرک صنعتی خیرآباد، 250 لیتر از پساب به فضای شهرداری شهر اراک به جهت جنگل کاری و در آبیاری فضای سبز موجود استفاده کند، حدود 100 لیتر به مجموعه کمیته امداد، 200 لیتر در ثانیه برای مباحث زیست محیطی تالاب میقان اختصاص پیدا کرده است.
آمرهای ادامه داد: حدود 500 تا 600 لیتر در ثانیه پساب وجود دارد که برای آن برنامهریزی انجام نشده است هرچند قبلا برای بخش کشاورزی در نظر گرفته شده بود اما به جهت مسائل بهداشتی و زیست محیطی مورد تایید قرار نگرفت.
وی عنوان کرد: در حال حاضر پالایشگاه و پتروشیمی شازند متقاضی استفاده از باقی مانده پساب هستند که در حال انجام مذاکرات است و اگر توافقات حاصل شود بخشی از پساب تصفیهخانه برای دو صنعت مادر و ملی استان که از صنایع مهم کشور هستند انتقال داده میشود تا مقداری فشار برداشت آب زیرزمینی از منطقه کاهش پیدا کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی تصریح کرد: مصرف صنایع پالایشگاه و پتروشیمی شازند بسیار بالا است و رفته رفته به آب منطقه آسیب وارد میکند بنابراین استفاده از پساب میتواند به عنوان یک جایگزین مطلوب برای دو صنعت ملی استان باشد.
آمرهای با بیان اینکه در شهرهای دلیجان با شهرداری این شهر همچنین شهر محلات با مجتمع گلخانهای برای استفاده از پساب قرار داد بسته شده است، گفت: برنامه وزارت نیرو یا آب منطقهای برای پسابها، استفاده و جایگزینی منابع آب قبلی در اختیار صنایع بزرگ است.
وی خاطرنشان کرد: در قسمتهایی که تصفیهخانه و شبکههای فاضلاب تکمیل نشده است باید به صورت فراخوان سرمایهگذار مشارکت داشته باشد و از طریق شرکتهای آب و فاضلاب، سرمایهگذار شبکه فاضلاب یا تصفیهخانه را تکمیل میکند و به ازای آن میتواند از پساب استفاده کند.
انتهای پیام/711/