خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 18 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

روایت تسنیم از کاهش قیمت حبوبات تا آرامش و ثبات بازار بیرجند از پس لرزه های دلار- اخبار خراسان جنوبی - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 16 آبان 1401 - 16:59
در حالی از یک ماه گذشته در بازار خراسان جنوبی شاهد کاهش 20 درصدی حبوبات و 25 درصدی روغن هستیم که خوشبختانه با توجه به نوسانات قیمت دلار تاکنون تاثیری بر بازار خوار و بار استان نداشته است.
برنج،قيمت،بازار،كاهش،پاكستاني،خريد،تومان،ايراني،شاهد،افزايش، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، بازار بیرجند قلب تپنده اقتصاد در مرکز استان خراسان جنوبی است.
در حالی عقربه‌های ساعت 10:30 صبح روز دوشنبه 16 آبان‌ماه را نشان می‌دهد که مردم در حال خرید و کسبه در حال جواب دادن به مشتری هستند.
برخی از شهروندان در حال گذر از بازار و تماشای مغازه‌ها و ویترین‌های رنگی هستند و برخی از فروشندگان هم در انتظار مشتری.
بین آدم‌هایی که با عجله می‌آیند و می‌روند، با احتیاط وارد دنیای آنها می‌شویم.
برای جماعت باربر، فرقی نمی‌کند زیر سقف کدام آسمان روزهای خاکستری‌شان را شب کنند و شب‌های بی‌ستاره‌شان را به امید آمدن فردا به صبح برسانند، آنها فقط می‌دانند که چرخ زندگی‌شان باید بچرخد و چرخش این چرخ، گاهی در کوچه پس‌کوچه‌های آشنای شهر و دیارشان است.
همان جا که پا گرفتند و بزرگ شدند و گاهی در هوای دلگرفته شلوغ با آدم‌هایی غریبه، خیابان‌هایی پر از دود و صدا مشغول کار و زندگی هستند.
کرایه خانه، خرجی زن و بچه، بیمه و غیره هیاهوی این کلمات در ذهن حمید تصویری محو از آینده ساخته‌اندف از روزهایی که معلوم نیست چطور خواهند گذشت.
چهار سال است نانم را از همین راه درمی‌آورم، از راه فروش با بساطی، مثل بعضی‌ها بدون مجوز کار نمی‌کنم؛ همان اولی که آمدم اینجا مشغول به‌کار شدم پنج میلیون سفته دادم، شناسنامه و کارت ملی گرو گذاشتم.
چند روز پیش هم در طرح ثبت‌نام باربران بازار اسم نوشتم، ‌اما هنوز بیمه نیستم.
در آن سوی بازار در حالی که در هر کدام از مغازه‌ها مملو از اجناس است، اما قدرت خرید مردم کاهش یافته و بازار جنب و جوش سابق را ندارد.
سراغ یکی از اقلام پر مصرف مردم یعنی برنج را از مغازه‌داران می‌گیریم، حال و روز خوشی ندارد خریداران می‌پرسند چرا امسال قیمت برنج بعد از برداشت محصولات جدید کاهش نیافت؟
در بسیاری از سال‌ها بعد از برداشت محصولات کشاورزی، شاهد کاهش قیمت آنها هستیم، اما امسال برنج بعد از افزایش قیمت نزدیک به سه برابری در یک سال گذشته، کاهش قیمتی نداشته است و هم استانی‌ها همچنان منتظرند ببینند بالاخره بازار این محصول تکانی می‌خورد تا بتوانند این ماده غذایی مورد نیاز خانواده را تامین کنند یا نه؟
برخی البته به قول خودشان دیگر دور برنج ایرانی را خط قرمز کشیده و به خرید برنج خارجی از جمله برنج پاکستانی روی آورده‌اند.
در این بین با توجه به برداشت برنج کشت شده در استان در اوایل فصل پاییز، دلیل افزایش قیمت این محصول نامشخص و به تعبیری همانند یک معما شده است.
یکی از خریداران برنج به خبرنگار ما گفت: سال گذشته یک نوع از برنج پاکستانی را با قیمت هر کیسه 280 هزار تومان خریداری کردم اما امسال قیمت همان برنج برای مصرف کننده کیسه‌ای 480 هزار تومان است.
وی با بیان اینکه تصورمان بر این بود که امسال در زمان برداشت این محصول، حداقل شاهد کاهش قیمت آن خواهیم بود، اما باز هم آب از آب تکان نخورد، افزود: چه کسی تصور می‌کرد قیمت یک کیسه برنج بیش از یک میلیون تومان شود.
یکی دیگر از خریداران گفت: با توجه به افزایش حدود سه برابری قیمت برنج ایرانی، سراغ برنج پاکستانی رفته‌ام و البته قدرت خرید آن را هم ندارم، اما ناچارم قید خرید پوشاک خودم را بزنم و پول آن را صرف خرید برنج پاکستانی کنم.
وی با بیان اینکه خرید برنج پاکستانی که قیمت آن برای هر کیلو تقریباً بین 35 تا 45 هزار تومان است هم مقرون به صرفه نیست، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه همیشه برنج ایرانی خریداری می‌کردم، کنار آمدن با طعم و بوی برنج پاکستانی کمی برایم دشوار است، اما مجبورم.
فردی که یک کیسه 10 کیلویی برنج پاکستانی را با خود حمل می‌کند در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: گویا قیمت برنج در شمال کشور هم به این صورت است که قیمت برنج ایرانی گران است و این مشکل تنها مربوط به استان ما نیست.
رئیس اتحادیه صنف خوار و بار فروشان بیرجند در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه یکی از بهترین نوع برنج‌های پاکستانی برای مصرف کننده قیمتش به 460 هزار تومان رسیده است، افزود: برنج هندی هم انواع مختلف دارد که نوع‌های معروف و رایج‌ترش با قیمت 330 هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد.
شریف با بیان اینکه در چند وقت اخیر شاهد افزایش قیمت 20 درصدی قیمت برنج پاکستانی و کاهش 30 درصدی قیمت برنج هندی هستیم، عنوان کرد: برنج ایرانی قیمتش تا امروز کاهش نداشته آن گونه که برای یک کلیسه برنج ایرانی باید یک میلیون و 100 هزار تومان بپردازیم.
رئیس اتحادیه صنف خوار و بار فروشان بیرجند پیش‌بینی کرد که قیمت برنج ایرانی در چند ماه اینده کاهش یابد.
وی افزود: در بازار خواروبار در حالی شاهد وفور کالا هستیم که قدرت خرید مردم کاهش یافته است.
بازار وضعیت مطلوبی ندارد، چرا که فروشندگان معتقدند انبارهایشان مملو از کالا است، اما مشتری وجود ندارد و به عبارتی دیگر از هر هزار نفر یک نفر برای خرید برنج اقدام می‌کند.
شریف با بیان اینکه از یک ماه اخیر تاکنون شاهد کاهش 20 درصدی قیمت حبوبات، کاهش 25 درصدی قیمت روغن، و ثبات قیمت شکر بودیم، گفت: بازار قند و روغن هم یک ماه است دارای ثبات است و خوشبختانه در حال حاضر هیچ کمبودی در خصوص بازار خواروبار نداریم.
وی در پاسخ به اینکه افزایش قیمت دلار چه تاثیری بر بازار و قیمت اجناس داشته است، اظهار داشت: خوشبختانه با وجود اینکه بازار دلار روند افزایشی گرفته، اما هیچ تاثیری تاکنون در بازار خواروبار نداشته است.
انتهای پیام/254