درباره ماکارونی و خواص آن بیشتر بدانید!
امروزه همه ما به علت مشغله کاری بسیار به دنبال تهیه غذاهای سریع و فوری هستیم که مدتزمان کمتری را در آشپزخانه سپری کرده و بیشتر در کنار خانواده هرچند در ساعاتی کوتاه باشیم. یکی از غذاهای آسان و بهصرفه که اکثر رده سنی از کودک گرفته تا میانسال دوست دارند، پاستا یا همان ماکارونی خودمان است.

امروزه همه ما به علت مشغله کاری بسیار به دنبال تهیه غذاهای سریع و فوری هستیم که مدتزمان کمتری را در آشپزخانه سپری کرده و بیشتر در کنار خانواده هرچند در ساعاتی کوتاه باشیم.
یکی از غذاهای آسان و بهصرفه که اکثر رده سنی از کودک گرفته تا میانسال دوست دارند، پاستا یا همان ماکارونی خودمان است.
به گزارش ایسنا، بنا بر اعلام اُکالا، این غذای ساده و لذیذ معمولاً هفتهای یکبار در برنامه غذایی خانوادهها قرار میگیرد.
ماکارونی انواع مختلف دارد و حتی رشته سوپی، ورمیشل، نودل و لازانیا نیز در دستهبندی ماکارونی قرار میگیرند.
امروزه در اکثر کشورها تولید انواع ماکارونی رواج داشته و رو به گسترش است.
ایتالیاییها در تولید و مصرف ماکارونی و اسپاگتی مقام اول را داشته و به نظر میرسد، بیشترین اطلاعات در مورد این فرآورده غذایی را نیز دارا میباشند.
هر چند که کشور ایتالیا بهعنوان منشأ اصلی تولید ماکارونی شناختهشده و در حال حاضر نیز مصرف این ماده غذایی در آن کشور، نسبت به سایر مناطق دیگر بیشتر متداول است، اما مدارک موجود نشان میدهد، تولید ماکارونی همزمان با ایتالیا در چین یا ژاپن نیز توسعه یافته است.
ماکارونی یک ماده غذایی عالی با ارزش تغذیهای مناسب و مفید است.
به دلیل کربوهیدرات موجود در این غذا که شاخص غذاهای بر پایه غلات است، سهم بالایی در تأمین انرژی موردنیاز روزانه انسان دارد.
ماکارونی برخلاف تصور نادرست گذشته که آن را یک غذای چاقکننده میدانستند امروزه در تمام دنیا بهعنوان یک گزینه سلامتی شناخته میشود.
ارزش تغذیهای ماکارونی در اصل وابسته به آردی است که در تهیهی ماکارونی از آن استفاده میشود.
این مادهی غذایی غنی از نشاسته است، در حالی که میزان پروتئین آن حدود ۷ تا ۸ برابر کمتر از میزان نشاستهی آن است.
ماکارونی از دیدگاه غذایی دارای چه ویژگیهای است:
- ارزش انرژیزایی بالایی که بهطور عمده از طریق قندها تأمین میشود.
- ارزش چربی کم یا خیلی کم
- قابلیت هضم آسان
- مواد زائد کم
ماکارونی یک غذای پایه و اصلی برای ورزشکاران محسوب میشود.
این گروه سعی میکنند با استفاده از یک رژیم غذایی مناسب قدرت فیزیکی خود را در انجام مهارت موردنظر افزایش دهند.
ماکارونی گندم کامل و سرشار از اسیدفولیک است؛ بنابراین برای رشد مو خوب است.
ماکارونی سرشار از ویتامین A است و برای پوست بهترین گزینه است.
پاستا به دلیل استفاده از غلات و پنیر موجب ترشح سروتونین در بدن شده و شادیآور است.
ماکارونی در شکلهای مختلف مانند پنه، پاپیونی، لوله، کاسهای، پروانهای، حروف الفبا، رشتهای، فتوچینی و راویولی و … موجود است و سس آن را هم میتوانید در انواع مختلف مانند گوشت چرخکرده، گوشت قلقلی، مرغ، سبزیها، ماهی، میگو و غیره تهیه کنید.
قند و شکر
خیلی از افراد فکر میکنند قند و شکر دو محصول متفاوت هستند اما ترکیب و فرمول قند و شکر کاملاً شبیه به یکدیگر است.
قند یکی از قدیمیترین فرآوردههایی است که بشر توانسته آن را از طبیعت به دست بیاورد.
درگذشته قند بسیار کمیاب بود و حتی بهعنوان دارو از قند استفاده میکردند اما امروزه یکی از خوراکیهای ارزان است که در ایران به همراه چای میل میشود.
شکر نیز جایگاه ویژهای در سبد خانوار دارد.
این کالا بهصورت مستقیم و به همراه چای، شربت، آبمیوه، تهیه غذاهای شیرین، مرباها و … در خانوادهها مصرف میشود.
همچنین قند یک محصول ساختهشده از شکر است که سالیان بسیار متمادی توسط انسان مورد استفاده قرار میگرفته است.
در اینجا بهطورکلی میتوان گفت که بهاستثنای برخی موارد خاص و بیماران دیابتی شدید، شکر و قند مورد مصرف کلیه انسانها و تحت هرگونه موقعیت و وضعیت اجتماعی است.
شیرینیها، حلواها، نانهای روغنی، زولبیا، بامیه، آبنبات، پشمک و … یکی دیگر از موارد مصرف شکر در جهان است.
خاصیت شیرینکنندگی شکر، حجم دهندگی، طلایی کردن سطح محصول، ترد شوندگی و… از علل استفاده شکر در این محصولات است.
طرز تهیه شکر
نیشکر نیز به تیره گندمیان تعلق دارد.
نیشکر در آبوهوای گرم و مرطوب در مناطق گرمسیری یا حوالی آن به عمل میآید.
درازای نیشکر گاهی به شش متر میرسد.
ساقههای نیشکر را میبرند، سپس آنها را تمیز کرده، به کارخانههای تصفیه شکر میبرند.
در آنجا ساقهها را خوب میشویند و بعد، ریزریز خردشان کرده، از لای غلتکهای بسیار سنگینی عبورشان میدهند.
آنگاه بر اثر فشار، مایعی از چلاندن نیشکرها به دست میآید.
این مایه به رنگ سبز یا خاکستری تیره بوده و حالت اسیدی دارد.
آنگاه برای تصفیه کردن این مایع و گرفتن مواد زائدش، مواد شیمیایی مخصوصی بر آن میافزایند.
شکرها متبلور میشود.
بلورها خشک میشوند و درنهایت قند و شکر بستهبندی و برای تولیدکنندههای موادغذایی و فروشگاههای خواربار ارسال میشود.
همچنین امروزه برای صرفهجویی در وقت و زمان و سرعت در خرید کالاهای اساسی سبد خانوار مانند ماکارونی و قند و شکر در سوپر مارکت اینترنتی نیز موجود است و همه افرادی که از ترافیکهای سرسامآور و شلوغی در مراکز خرید خسته شدهاند میتوانند با خیالی آسوده خرید خود را از فروشگاه اینترنتی در منزل انجام دهند.
فروشگاه اینترنتی در کمترین زمان ممکن و با ارسال سریع محصولات ذکر شده را با بهترین کیفیت برای شما ارسال خواهد کرد.
همه این محصولات دارای تنوع بوده و مورد تأیید وزارت بهداشت است.
انتهای رپرتاژ خبری