آب موجود در پشت سدهای استان فارس کافی نیست- اخبار فارس - اخبار استانها تسنیم
درحال حاضر وضعیت سدهای استان خوب نیست و منتظر بارندگی در فصل پاییز باشیم تا بتوان از این وضعیت بحرانی عبور کنیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، وابستگی زندگی بشر و همه جانداران روی زمین به آب این مایه حیات بسنده است.
این همان نکته مهمی است که در قرآن کریم بارها به آن اشاره شده، به طوری که 8 آیه از قرآن کریم به طور مستقیم و حدود 60 آیه هم به طور غیرمستقیم درباره اهمیت و نقش آب در زندگی و چرخه طبیعت اشاره میکند.
خشکسالی و تنش آبی سالیان سال است که بر کشورمان و روستاهای استانها سایه افکنده و بر اساس آمارهای ارائه شده هماکنون 300 شهر بزرگ و کوچک کشور در تنش آبی به سر میبرند که فارس نیز از این وضعیت مستثنی نیست و این موضوع همواره مشکلات بسیاری را برای مردم این استان به ویژه کشاورزان و روستائیان ایجاد کرده است.
به گفته مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی زنگ خطر برداشت 80 درصدی از منابع زیر زمینی آب برای 7 استان به صدا در آمده است.
همچنین براساس اعلام دستگاههای متولی شهرستانهای داراب، کازرون، فسا، فیروزآباد و زرین دشت که بر اثر تداوم خشکسالی و کمبود آب ناشی از تاخیر در بارش باران، دچار تنش آبی شده اند و در برخی روستاها و قشلاقهای عشایری آبرسانی برای تامین آب آشامیدنی مردم به صورت سیار انجام میگیرد.
پنجم آبانماه امسال مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فارس با اشاره به پدیده خشکسالی و مسائل مرتب به آن و مشکلات ناشی از عدم بارش باران در سالهای گذشته اعلام کرد که کمبود آب پشت سد رودبال، تامین آب شهر و برخی روستاهای سه شهرستان داراب، زرین دشت و فسا که بخشی از آب آنها از این سد تامین میشود را با مشکل مواجه کرده است.
علی جان صادق پور همچنین اذعان کرده بود که خشکسالی باعث کم شدن دبی آب چشمه ساسان به مقدار 90 درصد شده است و تامین آب شهر کازرون و 50 روستای این شهرستان را با چالش مواجه ساخته است.
بارهاست که کارشناسان، دانشگاهها و حتی نهادهای بینالمللی در خصوص بحران آب و اینکه این موضوع میتواند به بحرانهای اجتماعی، اقتصادی و چه بسا سیاسی و امنیتی منجر شود، هشدار میدهند، اما گویا برای این زنگ خطرها و هشدارها گوش شنوایی وجود ندارد.
مهر و آبان امسال در شهرستانهای استان اصلا بارش نداشتیم و این وضعیت نگران کننده است.
مدلهای عددی که نشان دهنده پیش بینی فصلی است نشان میدهد برای فصل زمستان و اواخر آذر، شرایط به وضعیت عادی و نرمال نزدیک میشود اما علیرغم بارشهای زمستانی باز هم ذخائر آبی استان کافی نیست.
بی تردید تنها راه برون رفت از شرایط بحران، همکاری و مشارکت مردم در مدیریت بحران کم آبی با صرفه جویی در مصرف آب است.
از این رو انتظار میرود در سال زراعی جاری مردم، کشاورزان و بهرهبرداران نیز نهایت صرفهجویی در مصرف آب را داشته باشند.
سیاوش بدری مدیر عامل شرکت آب منطقهای فارس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شیراز با ابراز نگرانی درباره وضعیت کنونی آب سدهای استان، میگوید: حجم آب موجود و قابل استفاده کل مخازن 9 سد در حال بهرهبرداری و آبگیری استان 2 میلیون و 854 متر مکعب است.
وی با تاکید بر اینکه تامین آب آشامیدنی مردم از اولویتهای آب منطقهای است، افزود: تا 10 آبانماه 1401 مجموع آب قابل استفاده و مفید سدها 826 میلیون مترمکعب است و حجم مرده این سدها که جهت پایداری سدهای موردنیاز، 482 میلیون مترمکعب است.
بدری با اشاره به حجم کل آب ذخیره شده پشت سدهای استان فارس، بیان کرد: سد سلمان فارسی 564 میلیون مترمکعب، سد درودزن 579 میلیون مترمکعب، سد ملاصدرا 134 میلیون مترمکعب، سد تنگاب 1.82 میلیون مترمکعب، سد ایزد خواست 0.66 میلیون مترمکعب، سد چشمه عاشق 8 میلیون مترمکعب، سد سیوند صفر و سد خسویه منفی 0.10 میلیون مترمکعب آب ذخیره شده دارند.
به گزارش تسنیم کاهش بارندگی، نبود مدیریت مناسب مصرف آب، عدم صرفهجویی در مصرف آب در حوزههای کشاورزی، صنعتی و آشامیدنی و تداوم خشکسالی باعث کاهش ذخایر آبهای زیرزمینی و نیز خشک شدن بسیاری از تالابها و رودخانهها و در نتیجه تشدید تنش آبی در روستاها شده است.
انتهای پیام/424/ن