خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ادامه تلاش فنلاند در جلب نظر ترکیه جهت پیوستن به ناتو

مشرق | بین‌الملل | سه شنبه، 10 آبان 1401 - 14:59
نخست‌وزیر فنلاند از ترکیه و مجارستان خواست که هرچه سریعتر با درخواست سوئد و فنلاند برای پیوستن به ائتلاف نظامی ناتو موافقت کنند.
ناتو،فنلاند،سوئد،تركيه،كشور،مجارستان،عضويت،اوكراين

به گزارش مشرق، در ادامه مخالفت‌های فقط دو عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) یعنی ترکیه و مجارستان با پیوستن فنلاند و سوئد به این ائتلاف نظامی، هلسینکی بار دیگر خواستار موافقت این دو کشور شد.
«سانا مارین» نخست‌وزیر فنلاند امروز (سه‌شنبه) از ترکیه و مجارستان خواست که هرچه سریعتر با درخواست سوئد و فنلاند برای پیوستن به ائتلاف نظامی ناتو موافقت کنند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، مارین طی نشست خبری در این‌باره گفت: «تمام چشم‌ها اکنون به مجارستان و ترکیه دوخته شده است.
ما منتظر هستیم تا این کشورها درخواست‌های ما را تایید کنند».
وی با تاکید بر لزوم عضویت هرچه سریعتر فنلاند و سوئد در ناتو، اظهار داشت: «به‌نظرم، مهم است که این امر ترجیحاً هرچه سریعتر و بدون تأخیر بیشتر انجام شود».
دولت‌های ترکیه و مجارستان تنها کشورهای باقیمانده در ائتلاف ناتو هستند که به‌دلایل محقق نشدن شروط‌شان، هنوز با درخواست عضویت فنلاند و سوئد در ناتو موافقت نکرده‌اند.
به نوشته رویترز، کشورهای فنلاند و سوئد هفته قبل در اقدامی برای نشان‌دادن جبهه واحد به ترکیه، تاکید کردند که هر دو باید همزمان به عضویت ناتو دربیایند.
پیش از این، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه هشدار داده بود که درخواست عضویت سوئد و فنلاند در ناتو را تا زمانی که این دو کشور به وعده‌های خود به آنکارا عمل نکنند، تایید نخواهد کرد.
در پی عملیات نظامی روسیه در اوکراین در اسفند ماه گذشته، فنلاند و سوئد درخواست‌هایی را برای عضویت در ناتو در ۱۸ ماه می ارائه کردند و تاکنون ۲۸ کشور از ۳۰ کشور عضو ناتو با پیوستن این دو کشور به این اتحاد موافقت کرده‌اند و دو کشور ترکیه و مجارستان با پیوستن این دو کشور به ناتو مخالف هستند.
کشورهای غربی از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین که با هدف نازی زدایی و خلع سلاح اوکراین صورت گرفته است، با ارسال تسلیحات و تشدید تحریم‌های روسیه به آتش ناآرامی‌های اوکراین دامن زده‌اند.