"اتاق فکر بانوان" در وزارت علوم تشکیل می شود- اخبار دین ، قرآن و اندیشه - اخبار فرهنگی تسنیم
مراسم انعقاد تفاهم نامه بین مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی نهاد مقام معظم رهبری با معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم برای تشکیل "اتاق فکر بانوان" برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم انعقاد تفاهمنامه بین مرکز هماندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی با معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم با حضور حجتالاسلام رستمی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در دفتر مرکزی نهاد رهبری در دانشگاهها تشکیل شد.
حجتالاسلام رستمی در این نشست گفت: یکی از ظرفیتهای مهمی که در دانشگاههای ما وجود دارد و میتواند در حل مشکلات کشور شتاب ایجاد کند، ظرفیت بالای دانشمندان، پژوهشگران و دانشمندانی است که در فضاهای علمی کشور حضور دارند.
این اساتید اتصال دقیق و کاملی به بدنهی سیاستگذار و تصمیمگیر ندارند.
برخی از مقاطع، خود دستگاههای کلان کشوری مثل وزارتخانهها و سازمانهای کشوری، چه در قالب کمیسیونهای مجلس و یا مجموعههای تخصصی مجلس، مجبور بودند برای ارزیابی بهتر نهادشان، به سمت تأسیس مراکز پژوهشی بروند؛ از این جهت در حوزه و دانشگاه، پژوهشگاهها و مراکز علمی متعددی شکل گرفت.
ما در بدنه دانشگاههای خودمان، هزاران استاد و دانشمند توانمند و متعهد داریم که اگر به آنها فرصت داده شود، بهترین مشاوران برای مراکز تصمیمگیر و سیاستگذار هستند.
مرکز هماندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی یکی از رسالتهایش، تجمیع این ظرفیتهای ارزشمند است که با ایدهی تأسیس اندیشکدههای تخصصی تلاش کردند از این ظرفیت، استفادهی بهینه کنند.
این اساتید حداقل در 40 گرایش و تخصص این توانمندی را دارند تا برای دستگاهها مشاور و ارزیاب و طراح باشند.
وی افزود: قالب اندیشکدهها، مجموعههای دروندانشگاهی هستند که از متخصصان سایر دانشگاهها کمک میگیرند.
در چنین شرایطی معاونتهای وزارت علوم از جمله معاونت فناوری و نوآوری و معاونت علمی تمایل دارند از این ظرفیت استفاده کنند و امروز بنا داریم در این راستا تفاهمنامهای به امضا برسانیم.
خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در ادامه این نشست با اشاره به اینکه مرکز هماندیشی اساتید، ظرفیت بسیار بالایی در راستای اعتلای دانش کشور است، گفت: امروز پیشنهاداتی برای تداوم همکاری بین نهاد مقام معظم رهبری با این وزارت خواهیم داشت.
منتها ابتدا عرض کنم برداشتم این است که دبیران هماندیشی در جلسات خود نیاز است به مباحث روز جامعه بپردازند.
تصور میکنم در این نشستها، اعضای هیئت علمی به دلیل یکسری ملاحظهکاریها نمیتوانند نظرات خود را آزادانه بیان کنند.
این نشستها باید بستری باشد تا اساتید به راحتی نقدهای خود را مطرح کنند؛ بنابراین اصلاح و ارتقای جلسات هماندیشی اساتید، میتواند به مدیریت فضای دانشگاهی یاری برساند.
وی با تأکید بر اینکه باید به موضوعات روز و مسائل جدیتر پرداخته شود، گفت: من خودم شاهد این بودم که به موضوعاتی پرداخته میشود که اهمیت کمتری دارند و برای دبیران هماندیشی، حاشیه کمتری ایجاد میکند.
مسائل مربوط به موضوعات روز به عنوان مثال، عبارتند از «متاورس»، نحوه برخورد با نسل z و دهه هشتادیها و نودیها و بسیاری از این دست مسائل که هر کدام از آنها نیاز به تشکیل اتاقهای فکر دارد.
خیرالدین ادامه داد: ورود هیئتهای علمی به حوزه فناوری از دیگر مسائلی است که در جلسات هماندیشی میتواند به آن پرداخت.
حدود 10 درصد از اعضای هیئت علمی ما وارد حوزه فناوری شدند و جا دارد در این بخش کار انجام دهیم.
خیلیها به مشکلات مادی برخوردند و انگیزه خود را از دست دادند، در حالی که در این بخش بستر خیلی خوبی در پارکهای علم و فناوری وجود دارد.
وی درباره تشکیل اتاق فکر در وزارت علوم گفت: 16 اندیشکده یا اتاق فکر در وزارتخانه شکل دادیم؛ از جملهی آنها آموزش هدفمند، سیاستگذاری علم، سیاستگذاری فناوری، تحول در علوم انسانی، اسلامی شدن دانشگاهها، اقتصاد آموزش عالی، نخبگان و جوانان، تعارض منافع، ارزیابی اسناد بالادستی، اتاق فکر سایبر و رسانه و ...
است؛ تصور میکنم یکی از موضوعات کلیدی که باید به آن تخصصی پرداخته شود، همین اتاق فکر سایبر است.
خوشبختانه در این اتاق فکرها حدود 300 نخبه را به کار گرفتیم.
اصرار داشتیم حتماً یکی دو تا از این اتاق فکزها حتماً در رابطه با مسائل روز آن منطقه باشد؛ از این جهت ما درباره موضوع آب و قاچاق و ...
اتاق فکر داریم.
سؤال این است که ورودی این اندیشکدهها چیست؟
موضوعات محوری این اساتید چیست؟
در دو بخش است: اول: مسائلی است که خود وزارتخانه به آن مبتلا است که به اندیشکدههای اتاق فکر ارجاع داده میشوند.
دوم: آنهایی است که خود اندیشکدهها باید مطرح کند و محورها را احصاء کند.
اما خروجی این اتاق فکرها چه وضعیتی مییابند؟
خروجیها را ما به معاونتهای مختلف منعکس میکنیم.
حتی به دستور وزیر بناست اتاق فکری هم برای بانوان ایجاد کنیم.
در انتهای این مراسم، تفاهمنامه مشترکی بین مرکز هماندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی با معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم به امضاء رسید.
انتهایپیام/