خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 22 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پادشاه عربستان حکم برکناری یکی از اختلاسگران را صادر کرد

مشرق | بین‌الملل | جمعه، 06 آبان 1401 - 12:53
پادشاه عربستان طی حکی، رئیس دانشگاه «ملک عبدالعزیز» را به جرم اختلاس از سمت خود برکنار کرد.
فساد،عربستان،مبارزه،سازمان،كنترل،عبدالعزيز،گزارش،پولشويي،سلمان

به گزارش مشرق،«سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان روز گذشته (پنجشنبه، ۲۷اکتبر)‌ سه فرمان سلطنتی صادر و در یکی از آن‌ها «عبدالرحمن بن عبید الیوبی» رئیس دانشگاه «ملک عبدالعزیز» را از سمت خود برکنار کرد.
طبق گزارش خبرگزاری رسمی دولت عربستان «واس»، این دستور سلطنتی بر اساس آنچه که سازمان کنترل و مبارزه با فساد علیه الیوبی به دلیل ارتکاب جرائمی از جمله «سوء استفاده از جایگاه شغلی برای منافع شخصی، اختلاس از بودجه دانشگاه ملک عبدالعزیز، پولشویی و جعل اسناد» ارائه کرده بود، صادر شد.
در این دستور پادشاه سعودی آمده بود که «سازمان کنترل و مبارزه با فساد، مراحل قانونی لازم را برای رسیدگی به جرائم وی تکمیل خواهد کرد».
چند روز گذشته بود که سازمان کنترل و مبارزه با فساد عربستان اعلام کرد طی ۳۴۲۶ دور بازرسی‌هایی که در طول یک ماه انجام داده، از ۱۴۸ نفر تحقیقات کرده و این تحقیقات منجر به دستگیری ۶۰ متهم شده است.
روزنامه «عکاظ» عربستان گزارش داده بود که متهمان دستگیرشده از کارمندان وزارت‌خانه‌های دفاع، کشور، بهداشت، شهرداری‌ها و مسکن هستند.
سازمان کنترل و مبارزه با فساد عربستان نیز در گزارشی توضیح داد مهم‌ترین جرائم و موارد فساد مالی و اداری این وزارت‌خانه‌ها، رشوه، سوء استفاده از قدرت، پولشویی و جعل اسناد بوده است.
پیش از این نیز، روزنامه الریاض عربستان گزارش داده بود که سازمان کنترل و مبارزه با فساد ۶۴۱ نفر از کارکنان سعودی به اتهاماتی مانند ارتشاء، سوء استفاده از قدرت، پولشویی، اختلاس از بیت‌المال و جعل اسناد بازداشت کرده است.
«سلمان بن عبدالعزیز» شاه عربستان در سیزدهم آبان ماه سال ۱۳۹۶ دستور تشکیل سازمان مبارزه با فساد به ریاست پسرش «محمدبن سلمان» ولی‌عهد این کشور را صادر کرد و به دنبال آن ده‌ها نفر از شاهزادگان و مسئولان فعلی و پیشین سعودی بازداشت شدند.