خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 25 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش ۵۰درصدی بودجه ستاد علوم شناختی/ ضربه به توسعه فناوری در کشور

مهر | دانش و فناوری | دوشنبه، 08 بهمن 1397 - 09:10
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی گفت: کاهش بودجه های علم و فناوری در کشور بی سلیقگی است و این عدم سرمایه گذاری برای آینده کشور محسوب می شود.
بودجه،فناوري،شناختي،علم،علوم،كاهش،توسعه،نيلي،دولت،كشور

دکتر مجید نیلی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در جلسه ای که با مقام معظم رهبری داشتیم درباره فعالیت های ۵ سال گذشته در حوزه توسعه نیروهای انسانی، زیرساختهای حوزه علوم شناختی، فناوریهای مرتبط با علوم شناختی، خدمات شناختی و...
صحبت هایی شد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی خاطر نشان کرد: همچنین در این جلسه در خصوص تحقیقات بنیادی و پایه که در لبه علم و فناوری به عنوان سرمایه گذاری در حال انجام است صحبت شد.
از سوی دیگر در مورد قدم های آتی و کاربرد علوم شناختی در کشور و حرکت در مسیر علم و دانش بحث و گفتگوهایی شد.
وی گفت: کاهش بودجه های علم و فناوری در کشور بی سلیقگی است و این عدم سرمایه گذاری برای آینده کشور محسوب می شود.
نیلی با بیان اینکه همه باید تلاش کنیم بودجه را به طور صحیح استفاده کنیم، تاکید کرد: کاهش بودجه مسلما به توسعه فناوری ضربه خواهد زد و این در عین حالی است که از کمترین بودجه هم به درستی استفاده می کنیم.
وی بیان کرد: خوشبختانه کار بودجه هنوز تمام نشده و امیدواریم دولت و مجلس تجدید نظری در بودجه های علم و فناوری داشته باشند.
نیلی خاطر نشان کرد: از برنامه های جدی این است که همه باید توسعه علم و فناوری را متکی بر دولت به صورت صرف ندانند؛ در حوزه هایی لازم است که بخش خصوصی هم وارد شود که این نیازمند سیاست های کلان در سطح کشور و دانشگاههاست.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری شناختی با اشاره به میزان کاهش بودجه این ستاد گفت: میزان بودجه ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده از سوی دیگر بودجه امسال را به طور کامل اختصاص نداده اند و تخصیص ها و عموما بودجه های ابلاغی هم به خوبی تخصیص پیدا نمی کند و این یکی دیگر از مشکلات ماست.
وی ادامه داد: به دلیل کمبود درامد دولت، بودجه ها به موقع اختصاص پیدا نمی کند؛ به هر حال دولت در تنگناست ولی در هر حال علوم و فناوری را باید طور دیگری نگاه کرد زیرا علم و فناوری آینده ای برای نسل های بعدی است.
نیلی افزود: البته که ثابت ماندن بودجه هم با توجه به افزایش شدید قیمت تبادلات ارزی ما را دچار مشکل خواهد کرد زیرا قیمت ها افزایش یافته و مدیران همه باید تلاش کنند با شرایط جدید اجازه ندهند کیفیت و عمق فعالیت ها کاهش پیدا کند.