جوانان عرب چگونه در دام رژیم صهیونیستی میافتند؟
شواهد نشان میدهد که نفوذ فرهنگی و مذهبی رژیم صهیونیستی در افکار عمومی کشورهای عربی و مسلمان به ویژه نسل جوان به مراتب خطرناکتر از عادیسازی سیاسی و امنیتی با این رژیم است.

شواهد نشان میدهد که نفوذ فرهنگی و مذهبی رژیم صهیونیستی در افکار عمومی کشورهای عربی و مسلمان به ویژه نسل جوان به مراتب خطرناکتر از عادیسازی سیاسی و امنیتی با این رژیم است.
به گزارش گروه دیگر رسانههای خبرگزاری فارس، ابزارهای رژیم صهیونیستی برای مشروعیت بخشی به اشغالگریهای خود در جهان بسیار متنوع بوده و امضای توافق عادیسازی با کشورهای عربی تنها یکی از این روشهاست.
عمده تمرکز صهیونیستها در این زمینه معطوف به جذب جوانان عرب از کشورهای مختلف است.
برگزاری کنفرانسها و سمینارهای مجازی و نشر افکار صهیونیسم در آنها با دعوت از جوانان عرب از جمله اقداماتی است که اسرائیلیها برای نفوذ به جامعه نسل جوان در کشورهای عربی انجام میدهند.
در سال ۲۰۱۹ اسرائیل یک میتینگ مجازی در شبکه اجتماعی «زوم» به راه انداخته بود که به صورت دورهای برگزار میشد و از جوانان کشورهای عربی مانند عراق، سوریه، عربستان سعودی، لیبی، تونس، مصر، مغرب، اردن، کرانه باختری و حتی غزه خواسته بود تا در آن شرکت کنند.
یکی از سرفصلهای اصلی این دورهها، چگونگی پذیرش و تغییر رفتار در قبال جامعه از سوی جوانان کشورهای عربی بود که با حضور مربیان اسرائیلی برگزار میشد.
۴۰ درصد از مشارکت کنندگان عرب در این میتینگ زن بودند.
اندیشکده «پرز برای صلح و ابتکار»، مرکز «ایبای برای توسعه اسرائیلی» و مرکز «اسمارت سیتیز» در دانشگاه «بار-ایلان» رژیم صهیونیستی و صندوق «ادموند دی روچیلد» مستقر در سرزمینهای اشغالی از جمله نهادهای اسرائیلی هستند که این سمینارها را مدیریت میکنند.
اما آکادمی اسرائیلی «محیط زیست» که در سال ۱۹۹۶ در منطقه وادی العربه در مرزهای اردن با فلسطین اشغالی تاسیس شده نیز از جمله موسسات اسرائیلی برای جذب جوانان عرب به روشهای مختلف است که به دانشجویان عربی که در آن تحصیل میکنند بورسیه میدهد.
این دانشجویان از اردن، مناطق فلسطینی تحت سیطره تشکیلات خودگردان فلسطین و سایر کشورهای عربی و حتی غربی هستند.
ناظران بر این باورند فعالیتهای این موسسه حتی فراتر از عادیسازی روابط است و بودجه مالی آن توسط وزارتخانههای اسرائیلی و اروپایی تامین میشود و سمینارهای متعددی در اردن، رامالله و اراضی فلسطینی ۱۹۴۸ برگزار کرده است.
از جمله نکات قابل توجه درباره آکادمی محیط زیست اسرائیل در مرزهای اردن آن است که مدیر اجرایی این موسسه یک فلسطینیتبار متعلق به قدس شرقی است.
تا سال ۲۰۱۸ حدود ۱۲۰۰ دانشجوی عرب از این آکادمی فارغالتحصیل شدند.
موسسه مذکور با شعار «طبیعت، مرزهای سیاسی نمیشناسد» از مطالعات زیستمحیطی به عنوان سلاحی برای نفوذ به افکار عمومی کشورهای عربی به ویژه نسل جوان و کشاندن آنها به مسیر عادیسازی با رژیم صهیونیستی استفاده میکند و فعالیتهای خود را در قالب گسترش صلح و همکاری در جهان جلوه میدهد.
این آکادمی همچنین مطالب مربوط به محافظت از محیط زیست را در چارچوب گفتگوهای فرهنگی و مذهبی برای جوانان عرب ارائه میکند.
برگزاری اردوی مشترک میان جوان عرب و اسرائیلی و برگزاری برنامههای تفریحی مانند آشپزی برای آنها به بهانه ایجاد صلح و همزیستی مسالمتآمیز از جمله فعالیتهای آکادمی محیط زیست اسرائیل در مسیر ترویج عادیسازی است.
کسانی که وبسایت این آکادمی را در گوگل جستجو کنند در بخش پیشینه و تاریخچه آن میبینند که نوشته شده است: موسسه مطالعات زیستمحیطی وادی العربه از طریق یک مجموعه دانشجویی متشکل از اردنیها، فلسطینیها، اسرائیلیها و دانشجویان از سرتاسر جهان، فرصتی استثنایی برای دانش آموزان و کارآموزان جهت یادگیری از کارشناسان حرفهای برجسته و شرکت در پروژههای زیست محیطی که زندگی مردم را تحت تأثیر قرار میدهد، ایجاد کرده است.
همچنین مطالب صفحه عربی این وبسایت با صفحههای عبری و انگلیسی آن متفاوت است و در آن بیشتر تلاش میشود تا همکاریهای زیستمحیطی میان جوان عرب و اسرائیلی در قالب مقدمهای برای مناسبات سیاسی تعبیر شود.
به عنوان مثال در بخشی از مطالب صفحه عربی موسسه مذکور آمده که ما گروهی از دانشجویان و کارآموزان داریم که یک سوم آنها را عربها تشکیل میدهند، از جمله فلسطینیهای کرانه باختری و نوار غزه، اردنیها و شهروندان عرب اسرائیل، و سومین دسته این دانشجوها یهودیان اسرائیلی هستند.
شما هیچ نهاد دیگری را در خاورمیانه پیدا نمیکنید که دانشجویان ملیتهای مختلف را با پیشینههای مختلف سیاسی، فرهنگی و مذهبی گرد هم بیاورد تا یک ترم یا یک سال تحصیلی کامل با یکدیگر زندگی کنند، درس بخوانند و بیاموزند.
این موسسه همچنین برنامههایی ترتیب داده تا دانشجویان عرب و اسرائیلی بعد از فارغالتحصیلی نیز با یکدیگر ارتباط داشته باشند.
سلطان العجلونی، اسیر آزاد شده اردنی در این زمینه معتقد است، فعالیتهایی که آکادمی موسوم به محیط زیست اسرائیل در وادی العربه انجام میدهد یک اقدام خطرناک برای ترویج عادیسازی با رژیم اشغالگر است.
همچنین سوال مهمی که در این زمینه وجود دارد آن است که شریک و سازماندهنده فعالیتهای این موسسه در اردن و فلسطین چه طرفهایی هستند و اصلا دانشجویان عرب چگونه به آن راه یافتهاند.
در راستای تلاش تلآویو برای نفوذ فرهنگی به کشورهای عربی هفته قبل منابع خبری گزارش دادند که قرار است طی روزهای آینده هیئتی از ادبا و نویسندگان عربی که طرفدار پروژه صهیونیستی در منطقه هستند به لبنان سفر و در آنجا «رویدادهای» فرهنگی برگزار کنند که این مسئله با واکنش تند وزارت فرهنگ لبنان همراه شد.
بر همین اساس کارشناسان امور معتقدند که عادیسازی فرهنگ و نشر افکار عادیسازی در افکار عمومی کشورهای عربی و مسلمان به ویژه جوانان به مراتب خطرناکتر از عادیسازی سیاسی و امنیتی بوده و به همین دلیل است که صهیونیستها سرمایهگذاری بزرگی در این عرصه انجام دادهاند.
منبع: الف
پایان پیام/