خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 15 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اولویت اول دولت تامین سرپناه برای مردم سیل‌زده است

فارس | استان‌ها | یکشنبه، 29 اردیبهشت 1398 - 18:01
معاون عمرانی وزیر کشور گفت: اولویت اول ما تامین سرپناه برای مردم و در وهله دوم بازسازی زیرساخت‌ها است که در همین راستا 29هزار و130میلیاردتومان برای جبران خسارت استان‌های سیل‌زده در نظر گرفته شده است.
استاندار،تابستانه،سيل،كشت،اجرايي،تامين،كشور،قرارگاه،خسارات،گ ...

معاون عمرانی وزیر کشور گفت: اولویت اول ما تامین سرپناه برای مردم و در وهله دوم بازسازی زیرساخت‌ها است که در همین راستا 29هزار و130میلیاردتومان برای جبران خسارت استان‌های سیل‌زده در نظر گرفته شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، جلسه قرارگاه استانی بازسازی و نوسازی مناطق سیل‌زده، ظهر امروز با حضور معاون عمرانی وزیر کشور، استاندار و مسؤولین دستگاه‌های اجرایی در سالن جلسات استاندار برگزار شد.
مهدی جمالی‌پور، معاون عمرانی وزیر کشور ضمن متفاوت دانستن بحران سیل اخیر نسبت به سایر بحران‌ها، اظهار کرد: بحران‌ها همیشه وجود داشتند و دارند و همت همه را در راستای برطرف کردن موانع بحران‌ها دیده‌ایم اما اینکه در بازه زمانی چند ماهه، 213شهر و 5 هزار روستا درگیر بحران شوند بی‌سابقه بود لذا علی‌رغم سخت بودن وضعیت اقتصادی و کمبود اعتبارات، قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل‌زده برای اولین بار تشکیل شد تا شاهد فروکش کردن تب بازسازی‌ها بعد از بحران نباشیم ؛ وضعیت نیز در حال حاضر به خوبی پیش می‌رود و همت مسؤولین استانی بی‌بدیل بود.
وی افزود: در کل کشور تعداد واحدهای ارزیابی شده 162هزار و 372 واحد بود که 11هزار و 846واحد احداثی شهری و 56هزار و 469واحد احداثی روستایی هستند و قرار بر این شد که حتی روستاهایی که به بانک دسترسی ندارند با ارسال نماینده از بانک‌های شهرستان‌ها و ایجاد نمایندگی موقت بتوانند از خدمات تسهیلی مختص به آسیب‌دیدگان سیل استفاده کنند.
جمالی‌پور گفت: اولویت اول ما تامین سرپناه برای مردم و در وهله دوم بازسازی زیرساخت‌ها است که در همین راستا 29هزار و 130میلیارد تومان برای جبران خسارت استان‌های سیل‌زده در نظر گرفته شده است و تمام اقدامات صورت گرفته در سامانه کشوری "سجا" ثبت و احصا می‌شود و ماموریت اصلی قرارگاه این است که روند بازسازی‌ها ادامه پیدا کند.
باید تلاش شود تا شرایط به حالت عادی بازگردد
استاندار خوزستان با تاکید بر لزوم ارائه گزارش فعالیت دستگاه‌های استانی از روند بازسازی‌ها، اظهار کرد: گزارشات روند تعمیرات و بازسازی‌ها در شهرها و روستاها باید به صورت هفتگی در قرارگاه ارائه شود و خواهش من این است که حتی پرداخت‌های معیشتی نیز ریز به ریز گزارش شود چرا که بالاخره این مردم‌ هستند که باید در جریان اقدامات دستگاه‌ها قرار بگیرند.
وی افزود: باید تلاش شود تا شرایط به حالت عادی بازگردد و در همین راستا، شهرهای مختلف استان را بین دستگاه‌ها تقسیم‌بندی کرده‌ایم و گزارش عملکرد دستگاه‌ها نیز باید به ما ارائه شود تا در جریان ضعف‌ها و قوت‌ها باشیم.
استاندار خوزستان عنوان کرد: مردم باید برای کشت تابستانه آماده شوند و تنها در این صورت است که امید آن‌ها محق می‌شود و رضایتمندی برای مردم به ارمغان می‌آید، کشاورزان تمام مشکلات را به جان می‌خرند و برای تامین امنیت غذایی استان و کشور در حال تلاش‌اند لذا ما نیز باید همت کنیم تا زمین‌های کشاورزی این عزیزان برای کشت تابستانه آماده شوند که به همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی در این زمینه نیاز است.
وی افزود: کشاورزان بدون تامین معاش و تولید، اگر در اردوگاه‌ها بمانند برایشان بهتر است چرا که حداقل به آن‌ها رسیدگی می‌شود اما با توجه به گرمای هوا باید خارج کردن آب از زمین‌ها و احداث سیل‌بند در مکان‌های مورد نیاز باید از اولویت دستگاه‌ها باشد تا شرایط را برای کشت تابستانه مردم فراهم کند و خواهش من اهتمام و اقدام تمام دستگاه‌های اجرایی در راستای ایجاد رضایت‌مندی در مردم است.
شریعتی گفت: بحث‌های اجتماعی و روانی نیز بسیار مهم است که اگر به آن کم‌توجهی شود تبعات آن تا سال‌های آینده هویدا خواهد شد و با توجه به بازدید میدانی تسهیل‌گران اجتماعی از مناطق سیل‌زده، دغدغه اصلی مردم کشت تابستانه است چرا که اکثریت آن‌ها کشاورز هستند.
وی افزود: تا به امروز آسیب حاد اجتماعی را در مناطق سیل‌زده شاهد نبودیم تنها حد پایینی از اضطراب‌ها و نگرانی‌ها و آن هم به علت از دست رفتن زمین‌های کشاورزی و منازل در بین مردم وجود دارد که قبل از مضمن شدنش باید به آن توجه کرد.
استاندار خوزستان بیان کرد: تا شب گذشته علی‌رغم آسیب‌های 10 الی 100درصدی که به زمین‌های کشاورزی وارد شده بود یک میلیون و150هزار تن گندم خریداری کردیم و حدود 93درصد هزینه خرید توسط دولت پرداخت شده است؛ پیش‌بینی ما برای سال جاری، افزایش 20درصدی میزان خرید گندم است.
وی افزود: مجددا تاکید میکنم که در بحث زیرساخت‌ها، تعمیرات، آماده سازی زمین‌های کشاورزی برای کشت تابستانه و پشتیبانی روانی مردم، تمام دستگاه‌های اجرایی باید دست در دست هم از همه این ابعاد حمایت کنند؛ همچنین 2 هزار نفر از آسیب‌دیدگان سیل را نیز در جهت دریافت بیمه بیکاری معرفی کردیم.
برآورد خسارات ناشی از سیل 15هزار میلیارد تومان است
امید حاجتی، رئیس سازمان برنامه و بودجه خوزستان نیز در بخش دیگری از این جلسه، عنوان کرد: 15هزار میلیارد تومان برآورد خسارات ناشی از سیل است که 9هزار میلیارد آن مربوط به بخش خسارات مردمی و مابقی آن خسارات زیرساختی است.
وی افزود: خسارت دیدن لوازم خانگی 4هزار و839خانوار توسط بنیاد مسکن تایید شد که با امضای استاندار به ستاد اجرایی فرمان امام(ره) معرفی و تامین لوازم خانگی آن‌ها تقبل شد.
حاجتی بیان کرد: حدود 6700میلیارد وام کم‌بهره و کم‌درصد از طریق 8بانک عامل برای سیل‌زدگان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: همچنین وام‌های بلاعوض 4یا 5میلیون تومانی نیز توسط بنیاد مسکن در راستای تسریع تخلیه کمپ‌ها و بازگشت مردم به زندگی عادی برای خانواده‌های آسیب‌دیده در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام/