خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 08 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رشد ۶۰ درصدی خرید تضمینی گندم نسبت به سال قبل

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | جمعه، 22 مهر 1401 - 10:06
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به افزایش تولید و خرید تضمینی نسبت به سال قبل در کنار ذخایر مناسب، مشکلی در تامین گندم و نان مردم نداریم.
گندم،كشت،تن،گندمكاران،ايماني،قراردادي

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران مطرح کرد؛
آقای علیقلی ایمانی گفت: بنابر آخرین آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۰ درصد رشد داشته است.
به گفته او، از مجموع گندم خریداری شده ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تن توسط دولت خرید تضمینی و ۲۰۰ هزار تن خرید توافقی شده است.
ایمانی می گوید: با توجه به تولید ۱۱ میلیون تن گندم و استمرار خرید تا اواسط آبان، میزان واردات نسبت به سال قبل ۲ تا ۳ میلیون تن کاهش می یابد که با این وجود مشکل خاصی در تامین گندم و نان کشور نداریم.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: هم اکنون کشت گندم در استان های آذربایجان شرقی و غربی، همدان و مناطق سرد کردستان آغاز شده است.
برآورد می شود که امسال در سطح ۲ میلیون هکتار گندم آبی و بیش از ۴ میلیون هکتار گندم دیم کشت شود.
بنابر گفته ایمانی، با ابلاغ کشت قراردادی قرار است در سال زراعی جدید ۲ میلیون هکتار گندم به زیرکشت قراردادی رود.
بنیاد ملی گندمکاران برآورد کرده است که با اجرای الگوی کشت و کشت قراردادی در صورت مساعد بودن شرایط جوی به خودکفایی برسیم.