خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 21 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

استان مرکزی در تولیدات دام و طیور تولید مازاد نیاز دارد- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 21 مهر 1401 - 11:48
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: استان مرکزی ظرفیت بسیاری در تولیدات دارد به طوری که در برخی حوزه های تولیدی مانند مرغ، تخم مرغ، گوشت قرمز و شیر دارای مازاد تولید نیز دارد، اما قیمت تمام شده در این بخش بالا است.
استان،مركزي،كشاورزي،دامپزشكي،توليدات،درصد،اراضي،دام،طوري،تن، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی صفری پیش از ظهر امروز در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مرکزی با اشاره به وضعیت اراضی کشاورزی استان مرکزی اظهار داشت: در استان مرکزی 553 هزار هکتار اراضی کشاورزی با قابلیت کشت محصولات کشاورزی وجود دارد که در مجموع استان 385 هزار هکتار سطح زیر کشت و 76 هزار هکتار سطح زیر کشت محصولات باغی و گلخانه‌ای است.
وی افزود: این در حالی است که 25 درصد مساحت کل استان مرکزی را دشت‌ها و 75 درصد نیز کوهستان‌ها و کوهپایه‌ها تشکیل داده است و در این استان به طور متوسط سالانه شاهد بارش 280 میلی متری هستیم.
صفری تصریح کرد: استان مرکزی بالغ بر 2.82 میلیون تن محصولات کشاورزی و 3.5 درصد تولیدات کشاورزی کشور را تولید می‌کند به طوری که در سال زراعی 1400- 1399 این رقم بالغ بر 1685 تن زراعی، 580 هزار تن تولیدات باغی، 548 هزار تن تولیدات دامی و 5 هزار تن تولیدات آبزی و شیلاتی بوده است.
وی اضافه کرد: استان مرکزی در کشور در بخش کشاورزی جز استان‌های شاخص است به طوری که در بخش انار، گل‌های شاخه بریده، پسته، انگور، شیر، گوشت مرغ، تخم مرغ، ماهیان زینتی به ترتیب رتبه‌های دوم، پنجم، ششم، نهم، دوازدهم، دهم، نهم و برتر کشور را در اختیار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به وضعیت ظرفیت‌های استان مرکزی گفت: استان مرکزی به جز بخش کشاورزی در صنایع تبدیلی نیز موفق بوده به طوری که در این استان 305 واحد صنایع تبدیلی فعالیت دارد که علاوه بر ظرفیت‌سازی 3 میلیون تنی، سبب ایجاد اشتغال برای 5 هزار و 871 نفر شده است.
صفری بیان کرد: استان مرکزی ظرفیت بسیاری در تولیدات دارد به طوری که در برخی حوزه‌های تولیدی مانند مرغ، تخم مرغ، گوشت قرمز و شیر دارای مازاد تولید نیز هست، اما در بخش دام و طیور یک مشکل اساسی وجود دارد و آن هم اینکه قیمت تمام شده در این بخش بالا بوده که این حوزه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
70 درصد اراضی استان مرکزی را اراضی ملی تشکیل می‌دهد
محمد محمدی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی نیز در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مرکزی: با اشاره به وضعیت اراضی استان مرکزی، اظهار داشت: از مجموع اراضی موجود در استان مرکزی 70 درصد جزو اراضی حفاظت شده ملی هستند که مورد حفاظت و مراقبت قرار دارند.
وی افزود: در بخش مرتع‌داری نیز حدود 400 هزار بهره‌بردار از مراتع وجود دارد که البته با نظارت دقیق سازمان منابع طبیعی این بهره‌برداری از مراتع در استان مرکزی اتفاق می‌افتد.
محمدی بیان کرد: در استان مرکزی 10 پارک جنگلی داریم که 5 مورد آن به مجموعه شهرداری و مدیریت شهری واگذار شده و 5 مورد پارک جنگلی هنوز واگذار نشده است.
محمد فتاحی، سرپرست دامپزشکی استان مرکزی نیز در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان مرکزی با اشاره به وضعیت کاری دامپزشکی استان مرکزی، اظهار داشت: اداره کل دامپزشکی با دوازده اداره دامپزشکی در شهرستان‌های استان یک مجموع تخصصی است که بالغ بر یکصد و هفتاد نیروی متخصص دارای تحصیلات دانشگاه در آن مشغول به فعالیت هستند.
وی افزود: استان مرکزی در میانگین اقدامات خود از نرم کشوری نیز بالاتر است به طوری که در پوشش دام در کشور شاهد میانگین 85.2 درصدی هستیم حال آن که در استان این رقم معادل 88 درصد، در پوشش بهداشتی تولیدات میانگین کشوری 89 و در استان مرکزی این رقم 90 درصد است.
فتاحی بیان کرد: از سال گذشته و براساس دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت دام درباره ریشه‌کنی بیماری طاعون، عملیات کنترل این بیماری در استان مرکزی سرعت زیادی پیدا کرده که در این راستا کار واکسیناسیون به طور کامل انجام گرفته است، این در حالی است که تعداد کانون‌های بیماری از چهارده کانون در سال 98 به دو کانون در سال قبل کاهش یافت که موفقیت خوبی برای استان قلمداد می‌شود.
سرپرست دامپزشکی استان مرکزی با اشاره به نظارت بر تولیدات دامی نیز گفت: در برنامه‌های هفتم توسعه، اولویت‌های دامپزشکی استان علاوه بر تامین بهداشت دام، پوشش کنترل کیفی و بهداشتی تولیدات خام بوده و اهداف کاهش بیماری‌های مشترک دام و انسان به میزان 94.8 درصد محقق شده که البته عدم تخصیص اعتبار لازم و بازنشسته شدن همکاران و عدم جایگزینی آنها از عوامل عدم تحقق برخی برنامه‌ها در زیربخش دامپزشکی است.
وی ادامه داد: در برنامه ششم اعتباری که برای دامپزشکی در نظر گرفته شده بود رقمی معادل 204 میلیارد ریال بوده، اما با این حال کمبود نیروی کارشناس بومی، حاکمیتی بودن وظایف محوله و عدم امکان واگذاری به بخش خصوصی، ابلاغ دیرهنگام اعتبارات و ابلاغ در قالب اسناد خزانه، عدم وجود ثبات قیمت در خرید کیت‌های آزمایشگاهی، واکسن و بلاتصدی بودن پوشش بیش از نیمی از پست‌های مصوب از جمله چالش‌های زیربخش کشاورزی است.
انتهای پیام/711/