خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 21 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

558 هکتار از اراضی ملی استان قزوین رفع تصرف شد- اخبار قزوین - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 14 مهر 1401 - 18:54
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین گفت: در شش ماهه نخست سال جاری با اعمال ماده 59 قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع 558 هکتار از اراضی ملی استان قزوین رفع تصرف شدند.
قزوين،اراضي،طبيعي،اجراي،تصرف،ملي،مراتع،هكتار،تخريب

محسن قاسم‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با بیان اینکه مطابق ماده 55 قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع تصرف و تخریب اراضی ملی و منابع طبیعی جرم محسوب می‌شود، اظهار داشت: طبق گزارش یگان حفاظت منابع طبیعی 139 فقره تخریب و تصرف غیرمجاز اراضی ملی در 6 ماهه نخست سال جاری اتفاق افتاده و در مجموع 360 هکتار از اراضی ملی استان قزوین تخریب و تصرف شدند.
وی اضافه کرد: در ضمن در نیمه نخست سال جاری با اعمال ماده 59 قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع و اجرای احکام قضایی 558 هکتار از اراضی ملی استان قزوین رفع تصرف شدند.
این 558 هکتار تصرف در 83 مورد از تخلفات متجاوزان به اراضی طبیعی و ملی اتفاق افتاده بود.
انگیزه عمده این تصرفات غیرقانونی هم تغییر کاربری و سوداگری در حوزه زمین بوده است.
قاسم‌زاده همچنین از کاهش آتش‌سوزی و حریق در اراضی طبیعی و جنگلی در مقایسه با سال قبل خبر داد و گفت: از ابتدای سال 1401 تاکنون در مجموع شاهد 12 فقره حریق و آتش‌سوزی در اراضی طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع بودیم و در مجموع این آتش‌سوزی‌ها به 24 هکتار از مراتع و بافت‌های جنگلی استان قزوین خسارت وارد کردند.
مدیرکل منابع طبیعی استان قزوین در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره وضعیت فرونشست دشت قزوین بیان کرد: با اجرای طرح‌ها و عملیات‌های آبخیزداری می‌توانیم تا حدود زیادی به پر شدن سفره‌های آب زیرزمینی کمک کرده و جلوی فرونشست دشت قزوین و ایجاد فروچاله‌ها را بگیریم.
چرا که اجرای این طرح‌ها کمک می‌کند که آب به تدریج در خاک نفوذ کرده و سفره‌های آب زیرزمینی را پر کند.
قاسم‌زاده با اشاره به اجرای طرح‌های آبخیزداری در دو روستای کوندج و انجیلاب افزود: اجرای این طرح‌ها باعث شد که قنات‌های کشاورزی در این مناطق پرآب‌تر شده و به همین خاطر نیاز به چاه‌های تلفیقی در این روستاها برطرف شد.
وی ادامه داد:‌ یکی از اثرات مهم اجرای طرح‌های آبخیزداری جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش رسوبات است که به این ترتیب هم از تخریب منابع خاکی حاصلخیز جلوگیری می‌شود و هم جلوی مسدود شدن قنوات و چاه‌ها به وسیله رسوبات گرفته خواهد شد.
انتهای پیام/ن