خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۶۰۰ نوع رنگ طبیعی فرش در چهارمحال و بختیاری احیا شد

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 14 مهر 1401 - 15:23
شهرکرد- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: ۶۰۰ رنگ طبیعی مرتبط با تولید فرش در این استان احیا شده است.
بختياري،چهارمحال،فرش،رستمي،دستباف،رنگ

سجاد رستمی در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: یکی از هنرمندان فعال در حوزه فرش‌بافی چهارمحال و بختیاری توانسته ۲ هزار رنگ مرتبط با فرش‌های دستباف را رنگ‌آمیزی کند که از این تعداد ۶۰۰ رنگ احیا شده‌اند.
وی با اشاره به وجود ۱۰۰ هزار بافنده فرش در چهارمحال و بختیاری افزود: از این تعداد هم‌اینک حدود ۳۰ هزار بافنده در ۲ هزار کارگاه فعال هستند.
رستمی مهم‌ترین سبک‌های فرش چهارمحال و بختیاری را شامل شهرکردی، قهفرخی (فرخ‌شهری)، چالشتری، یلمه، گبه و بختیاری اعلام و تصریح کرد: فرش‌های این استان در طرح‌های خشتی، سرو و کاج، لچک ترنج، گل پتو، گل مینا و قاب‌سماوری تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می‌شود.
وی طراحی، رنگ‌آمیزی، بافت و مصالح مرغوب را از ویژگی‌های اصلی فرش دستباف چهارمحال و بختیاری دانست و یادآور شد: سالانه ۲۰۰ هزار مترمربع فرش در این استان بافته می‌شود.
رستمی ۸۰ درصد فرش تولیدی چهارمحال و بختیاری را دارای قابلیت صادراتی اعلام و تأکید کرد: کاربرد رنگ‌های زیبا با استفاده از عصاره گل‌ها و گیاهان و مواد اولیه طبیعی، شادابی و زنده بودن طرح‌ها و نقش‌های متنوع، انتخاب رنگ، ثبات گیاهی گرم رنگ‌ها، پُرز بلند، دقت در بافت و قیمت مناسب در جهان از دیگر ویژگی‌های فرش دستباف چهارمحال و بختیاری است.