فرآورده های خام دامی در استان مرکزی 100 درصد افزایش یافت- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم
سرپرست دامپزشکی استان مرکزی گفت: فرآورده های خام دامی در استان مرکزی 100 درصد افزایش داشته است.

بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، محمد فتاحی ظهر امروز در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت گرامیداشت 14 مهر روز ملی دامپزشکی با اشاره به اقدامات دامپزشکی در راستای جلوگیری از انتقال بیماری مشترک بین انسان و دام اظهار داشت: بسیاری از بیماریها از دام به انسان منتقل میشود و دام هیچ علامتی وجود ندارد ولی قدرت انتقال به انسان را دارد که در یک ساله اخیر در این راستا حدود 7 میلیون و 600 دام سبک و سنگین واکسیناسیون انجام شده، حدود 2 هزار و 800 بازدید کارشناسی برای اجرای سیستم مراقبت در این راستا انجام شده است.
وی افزود: تعداد دام تحت پوشش عملیات مقابله با بیماریهای انگلی 27 هزار و 500 راس، تعداد دام واکسینه شده بر علیه بیماری تب مالت 213 هزار راس، واکسیناسیون 21 هزار و 500 قلاده سگ بر علیه بیماری هاری انجام شده است.
سرپرست ادارهکل دامپزشکی استان مرکزی تصریح کرد: بیماری سل یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که در این راستا با مراجعه به روستاها دامها مورد آزمایش قرار میگیرند و در صورت آلوده بودن دام از چرخه حذف میشوند هرچند حذف کردن دام در روستا که به عنوان یک مقر درآمد برای خانوادهها به شمار میرود کار بسیار مشکلی است.
فتاحی عنوان کرد: یکسال اخیر در این راستا 31 هزارو 400 راس آزمایش سل انجام شده و 19 راس دام سلی شناسایی شده و تعداد دام مبتلا به تب مالت 102 راس بوده که از چرخه خارج شدهاند همچنین 304 هزارو 600 راس دام علیه بیماری شاربن انجام شده است.
وی ادامه داد: جهت جلوگیری از انتشار بیماری مشمشه که یک بیماری مشترک بین انسان و دام به شمار میرود اسبها و تک سمیها مورد آزمایش قرار میگیرند و اگر آلوده باشند از چرخه خارج میشوند که 12 مورد اسب مبتلا به بیماری مشمشه شناسایی و از چرخه حذف شدهاند.
سرپرست ادارهکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: تعداد جوجهریزی که در سال گذشته اعم از گوشتی، مرغ مادر و تخم گذار انجام شده حدود 35 میلیون قطعه بوده است همچنین مراقبت فعال در مرکز صنعتی طیور، زیستگاهها، روستاها، کشتارگاهها از نظر آنفولانزای فوق حاد پرندگان، زیستگاههای پرندگان بررسی میشود چراکه آنفولانزای فوق حاد میتواند صنعت طیور کشور را به خطر اندازد.
فتاحی ادامه داد: در راستای جلوگیری از انتشار آنفولانزای فوق حاد پرندگان حدود 26 هزار بازدید انجام شده که در این بازدیدها 23هزارو 398 عدد نمونه برداری انجام شده که در سال گذشته استان به آنفولانزای فوق حاد پرندگان مبتلا نبوده است و به جز تالاب میقان که هر ساله پرندگان مهاجر آلوده تشخیص داده میشوند هرچند نیاز است پایشها افزاش پیدا کند و اجازه ندهیم بیماری از تالاب به روستاها و مرغداریهای صنعتی منتقل شود چراکه امسال انفولانزای فوق حاد شیوع پیدا کرده که میتواند با شروع فصل مهاجرت پرندگان به کشور ما منتقل شود که باید از هم اکنون مراقبها افزایش پیدا کند.
وی عنوان کرد: 294 هزار راس دامهای سبک و سنگین در استان کشتار شده و گوشت احصا شده 12 میلیون و 964 کیلوگرم ، تعداد یک هزارو 23 راس دام آلوده ضبط و از چرخه خارج شده است و تعداد 34 میلیون و 143 هزار قطعه طیور در کشتارگاهها گشتار شده و 51 میلیون و 75 هزار کیلوگرم گوشت از این کشتار استحصال شده، 363 هزارو 358 قطعه لاشه طیور غیر قابل مصرف شناسایی شده و از چرخه حذف شده است.
سرپرست ادارهکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: یکسال اخیر تعداد 2 هزار بازدید از واحدهای تولید، نگهداری و عرضه در بحث فراوردهها خام دامی انجام شده و 82 هزار فراوردههایی غیر بهداشتی ضبط شده، 250 واحد صنفی به مراجع قضایی معرفی شده و یک هزارو 635 نمونهبرداری برای حذف فرآوردهها انجام شده، جمع نمونههای انجام شده در آزمایشگاه ادارهکل 102 هزار مورد بوده است.
فتاحی عنوان کرد: طی یکسال اخیر 564 هزار قطعه ماهی زینتی ، 312 هزار قطعه تخم مرغ و 568 هزار قطعه تخم نطفهدار گوشتی،130 هزار کیلوگرم صادرات مرغ منجمد، 3 میلیون و 800 هزار صادرات خوراک ماهی آبزیان، صادرات 18 هزارو 700 کیلوگرم عسل، صادرات پودر گوشت 297 هزار کیلوگرم به کشورهای اطراف، صادر شده است.
وی تصریح کرد: افزایش 100 درصدی صادرات فرآوردههای خام دامی، افزایش 51 درصدی پوشش دامهای سبک و سنگین بر علیه بیماریهای دامی واگیر و قابل انتقال بین انسان و دام، رصد، پایش، کنترل و مختومه کردن آنفولانزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان، 6 میلیون و 200 قطعه طیور واکسیناسیون آنفولانزای فوق حاد واحدهای صنعتی، تولید و استحصال 64 هزار تن گوشت سفید و قرمز، تشکیل کارگروه جهاد دامپزشکی که در سیل آهنگران دو گروه جهادی به منطقه برای ضد عفونی دامداریها و سم پاشی اعزام شدند از جمله اقدامات شاخص در یکساله اخیر بوده است.
سرپرست ادارهکل دامپزشکی استان مرکزی ادامه داد: بیشترین صادرات در زمینه گوشت مرغ به کشور عراق انجام شده، اخیرا در زمینه خوراک آبزیان در کشور عربستان، صادرات ماهیهای زینتی به کشورهای عراق، افغانستان، کویت، پاکستان، ترکیه، و جزو کشورهای نخست در صادرات ماهیهای زینتی قرار داریم همچنین صادرات عسل به کشورهای خلیج فارس و مالزی انجام شده است.
فتاحی خاطرنشان کرد: تا به امروز افزایش بیماری خاصی وجود نداشته است و تنها بحث بیماری آنگارا به عنوان یک بیماری نوپدید مطرح است که در مرغهای صنعتی بروز پیدا کرده و از سال 99 وارد کشور شده است، تاکنون واکسیناسون بر علیه بیماری آنگارا در مرغ گوشتی انجام نمیشد و رویکرد سازمان دامپزشکی معدومسازی بیماری است که با اقدامات انجام شده در چند هفته اخیر با کاهش بیماری همراه بوده است و امیدواریم بتوان این بیماری را کنترل کرد.
وی عنوان کرد: شعار دامپزشکی از مزرعه تا سفره است و در این راستا از تولید مرغ در مرغداریها تا حمل به کشتارگاه نظارت انجام میشود و مرغهای آلوده از چرخه حذف میشوند در نهایت مرغی که در بازار وجود دارد و آرمدامپزشکی دارد مورد تایید دامپزشکی است و هیچگونه مشکلی ندارند اما توصیه میشود از مرغ پخته استفاده شود چراکه در دمایی که مرغ تپخ میشود بیماریها از بین میرود.
" احمد اصلانی" رئیس نظام دامپزشکی استان مرکزی در این نشست با اشاره به فعالیتهای سازمان در حوزه خدمات رسانی، درمان و پیشگیری و ارائه مشاوره بهداشتی به بهرهوران، تولیدکنندگان خرد و کلان اظهار داشت: در سطح استان 45 درمانگاه دامپزشکی،17 مرکز مایه کوبی وابسته به درمانگاه، دو مرکز مستقل مایه کوبی در سطح استان، 44 داروخانه دامپزشکی در بیمارستان دامپزشکی، 7 شرکت پخش دارو وجود دارد.
وی افزود: سال گذشته در سطح استان حدود 47 مورد صدور تمدید پروانه مرکز درمانی، 44 مورد تاسیس و صدور داروخانه، 118 صدور تمدید کارت واکسیناسیون و مجوز مایه کوبی، راهاندازی سامانه صدور الکترونیک تمدید پروانههای دامپزشکی متصل به سامانه ملی مجور صادر شده است.
رئیس نظام دامپزشکی استان مرکزی تصریح کرد: در راستای جلسات تعیین صلاحیت مسئولان فنی و بهداشتی 45 پرونده بررسی، 31 وبینار مجازی آموزشی اجرا که در طی این مدت دو هزار و 332 نفر آموزش تخصصی به همکاران ارائه گردید همچنین 35 عضو در طی ماه بیمه تامین اجتماعی میشوند که در این مدت 22 نفر و خانوادهها بیمه تکمیلی شدهاند.
اصلانی بیان کرد: خوشبختانه بعد از پیگیریهای بسیار با تهران و مسئولان محلی زمینی جهت ساختمان دامپزشکی اختصاص پیدا کرد و امید است با یاری مسئولان استانی مراحل ساخت و راهاندازی آغاز گردد.
وی در خصوص صدور پروانههای اماکن دامی در سطح استان تصریح کرد: طی سال گذشته 2 هزار و 446 مورد پروانه تمدید و صادر شده است که شامل انواع پروانههای بهرهبرداری، پروانه موافقت تاسیس و تمدید بهرهبرداری بوده است که 378 مورد پروانه بهرهبرداری دام، طیور و شیلات، 276پروانه تاسیس، 451 مورد صدور تمدید پروانه بهرهبرداری صادر شده است.
رئیس نظام دامپزشکی استان مرکزی عنوان کرد: در بخش دامداریهای کوچک روستایی یک هزار و 302 مورد پروانه بهرهبرداری، 239 مورد پروانه مشاغل خانگی در استان صادر شده است.
انتهای پیام/711/ن