خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پیش بینی برداشت 120 هزار تن پسته در سال جاری/ کاهش 50 هزار تومانی قیمت پسته فندقی- اخبار کار آفرینی و اشتغال - اخبار اقتصادی تسنیم

تسنیم | اقتصادی | دوشنبه، 11 مهر 1401 - 12:13
مدیرعامل اتحادیه سراسری شرکتهای تعاونی تولیدکنندگان پسته ایران از کاهش حدود 50 هزارتومانی قیمت عمده پسته فندقی نسبت به 4 ماه قبل خبر داد.
پسته،استان،قيمت،باغات،كاهش،سرمازدگي،صادقي،ايران،مهرماه

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمود صادقی، مدیرعامل اتحادیه سراسری شرکت‌های تعاونی تولیدکنندگان پسته ایران درباره میزان قیمت پسته گفت: به رغم سرمازدگی باغات پسته استان کرمان و بروز سیل های اخیر که بیش از20 درصد به باغات پسته استان خسارت وارد کرد، امسال حدود 120هزار تن محصول پسته از باغات برداشت می شود که نسبت به سال گذشته که در حدود 135 هزار تن بود، تفاوت چندانی ندارد.
صادقی گفت: عمده سرمازدگی مربوط به استان کرمان بوده است، با اینحال تولید پسته در سایر استان ها نظیر خراسان جنوبی و خراسان رضوی، دامغان، قزوین، ساوه و سایر استان ها در حد متعادل توانست این سرمازدگی و کاهش تولید پسته را جبران کند.
وی ادامه داد: درحالیکه با توجه به مطالب مذکور، افزایش قیمت پسته پیش بینی میشد، شاهد کاهش قیمت پسته فندقی که شاخص در صادرات پسته است، بودیم که دلایل زیادی، موجبات این کاهش را فراهم کرده است.
وی بیان داشت: عمده ترین دلیل کاهش قیمت پسته عدم ثبات قیمت دلار و نیاز مالی کشاورزان به فروش محصول در بازار راکد فعلی است.
صادقی افزود: طرح مسئله باقی مانده سموم و افلاتوکسین در پسته ایران و اعزام هیات سلامت از کشور آلمان در مهرماه نیز بیم و امیدهایی برای تجار و فعالان اقتصادی این حوزه ایجاد کرده است.
وی از سفر هیاتی از کشور آلمان در نیمه مهرماه سالجاری برای بازدید از باغات پسته و اطمینان از فرآیندهای بهداشتی و تولیدی و فرآوری آن به ایران خبر داد.
انتهای پیام/