راهیابی دانشآموزان تبریزی به مسابقات جهانی ترکیه/ هدایت ربات با نور چراغ قوه
تیم دانشآموزی استان آذربایجانشرقی در جشنواره ملی خلاقیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف 29مقام برتر و 31 فقره مجوز ورود به مسابقات جهانی ترکیه 2020 را کسب کرد.

تیم دانشآموزی استان آذربایجانشرقی در جشنواره ملی خلاقیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف 29مقام برتر و 31 فقره مجوز ورود به مسابقات جهانی ترکیه 2020 را کسب کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز،این روزها اخبار خوبی از موفقیتهای دانشآموزان تبریزی در جشنواره ملی خلاقیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف شنیده میشود.
دانشآموزانی که با همت و تلاش مربی و سرپرست تیم سویلا سجودی توانستند در این مسابقات به خوبی درخشیده و علاوه بر کسب رتبههای برتر این جشنواره مجوز حضور در مسابقات جهانی ترکیه 2020 را به دست آورند.
حضور در جمع دانشآموزان مقطع ابتدایی تا دبیرستان که لوح تقدیرها و جوایز کسب کرده خود را با شور و شوقی مضاعف در دست گرفته و آن را به نشانه پیروزی نشان داده و با علاقه خاصی میگفتند «خانم خبرنگار با من هم مصاحبه کنید»، نشان از خوشحالی آنها در کسب این موفقیتهای بزرگ است.
این دانشآموزان موفقیتهای خود را مدیون تلاشها و زحمتهای استاد و والدینشان عنوان کرده و از اینکه فرصتی دست داده بود تا بتوانند با کسب عناوین برتر بخش کوچکی از زحمتهای آنان را جبران کنند، خوشحال بودند.
بزرگ ترین مسابقات علمی و پژوهشی دانشآموزی کشور
مسابقات «لکوکاپ» دانشگاه صنعتی شریف بزرگترین مسابقات علمی و پژوهشی دانشآموزی کشور است که هر سال در دانشگاه صنعتی شریف برگزار میشود.
شرکتکنندگان در قالب دو عنوان مسابقات و کارگروه در این مسابقات شرکت میکنند که امسال نیز در 30 فروردین 98 با حضور بیش از 5 هزار دانشآموز از سراسر کشور به رقابت پرداختند و از استان آذربایجانشرقی 64 تیم دانشآموزی به سرپرستی خانم دکتر سویلا سجودی در این مسابقات شرکت کرده و نتایج بسیار درخشانی کسب کردند.
سویلا سجودی سرپرست تیم دانشآموزی آذربایجانشرقی در گفتوگو با فارس در تشریح رشتههای جشنواره ملی خلاقیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف گفت: مسابقات «لکوکاپ» دانشگاه صنعتی شریف بزرگترین مسابقات علمی و پژوهشی دانشآموزی کشور است که هر سال در دانشگاه صنعتی شریف برگزار میشود.
وی گفت: تیم دانشآموزی آذربایجانشرقی در قالب لیگهای مسابقاتی، ربات فوتبالیست، ربات آتشنشان، ربات پارک نوری، شیمی، لکومس(چرتکه) و در قالب لیگهای کارگاهی مزرعه فکر و بازیهای فکری ،لیگ 1،2،3، سازههای خلاق یا سازههای هوشمند، برنامهنویسی هوشمند رباتیک، هوافضا، سازه ماکارونی و تشریح جانوری در این جشنواره شرکت کرده بودند.
سجودی افزود: در مجموع استان آذربایجانشرقی 29مقام برتر و 31 فقره مجوز ورود به مسابقات جهانی استانبول ترکیه 2020 را کسب کرده است.
وی در خصوص لیگ ربات فوتبالیست اظهار کرد: در این لیگ باید دانشآموزان رباتهای خود را جهت هدایت توپ به سمت دروازه ربات حریف مقابل کنترل کنند و هر رباتی که گل بیشتری بزند، برنده مسابقه خواهد بود که در این لیگ رباتهای فوتبالیست پیشرفته و ربات مقدماتی شرکت داده شده بود، دانشآموز سینا ارجمندی موفق شد به مقام چهارم کشوری دست یابد.
ربات آتشنشان یکی دیگر از رباتهای شرکتکننده در این جشنواره بود که سرپرست تیم اعزامی به مسابقات گفت: این لیگ در واقع شبیهسازی محل آتش گرفته است که شامل زمینی، سربالایی و سرازیری است و رباتها باید با سنسورهایی که بر روی آنها بسته شده است، آتش را تشخیص داده و به سمت آن رفته و آتش را خاموش کنند، هر رباتی که در کمترین زمان بیشترین آتش را خاموش کند برنده خواهد بود، دانشآموزان سینا علافی، شانلی اسفندیاری و دانیال حاجیزاده موفق شدند در بین ۱۰ نفر برتر این لیگ قرار گیرند.
رباتی که با نور چراغ قوه هدایت میشود
سویلا سجودی که در طراحی و ساخت انواع رباتها ید طولایی دارد، یکی از دیگر از لیگهای این جشنواره را لیگ ربات پارک نوری اعلام کرد و بیان داشت: این لیگ متشکل از فضایی تقریبا تاریک و یک سری موانع بر سر راه حرکت ربات است که هدایت ربات توسط نور چراغ قوه بوده و بعد از کسب امتیازهای مشخص شده در مسیر حرکت، باید موانع را رد کرده و خود را به نقطه پایان برساند که دانشآموز امیرعلی باقری برای دومین سال متوالی موفق به کسب مقام دوم کشوری در این لیگ شده و مجوز مسابقات جهانی را به دست آورده است.
لیگ لکومس(چرتکه)
تیم بعدی شرکتکننده دانشآموزی در این جشنواره لیگ چرتکه خوش درخشیدند که استاد دانشگاههای تبریز در این خصوص نیز ادامه داد: این لیگ متشکل از 200 سوال محاسباتی ضرب و تقسیم و جمع و تفریق است که دو نماینده از آذربایجانشرقی در لیگ 3 چرتکه حضور یافته و موفق شدند در کمتر از دو دقیقه به سوالات خود به صورت ذهنی پاسخ داده و دانشآموز مائده شقاقی نسب مقام اول چرتکه و دانشآموز امیرحسین کاوه به مقام دوم کشوری رسیدند و مجوز ورود به مسابقات جهانی را کسب کردند.
لیگ آزمایشگاه شیمی
بنا به گفته وی، در آزمایشگاه شیمی چهار تیم از استان آذربایجانشرقی شرکت کرده بودند که باید به 13 آزمایش تسلط کافی داشته باشند، آزمایشهایی همچون ساخت صابون، ساخت آب ژاول و ...
که این دانشآموزان با رقیبان خود به رقابت پرداخته و دو دانشآموز موفق به کسب مجوز مسابقات جهانی شدند.
3 مقام برتر برای تشریح قورباغه
تشریح جانوری یکی دیگر از لیگهایی بود که در بین دانشآموزان طرفداران خاص خود را دارد که دکتر سجودی در مورد این لیگ عنوان کرد: در این لیگ که به لحاظ عمل و رقابت بین دانشآموزان لیگ بسیار حساس و سختی بود، سه نماینده استان آذربایجانشرقی با تشریح کامل اجزای بدن قورباغه توانستند عناوین اول، دوم و سوم را کسب کرده و جواز حضور در مسابقات جهانی را کسب کنند.
مقام اول: رضا حافظ وطن مقام دوم: سبحان توتونچی مقام سوم: مهدی برگی
رباتها هوشمند میشوند
در این لیگ رباتها باید توسط کامپیوتر برنامهنویسی و کاملا هوشمند میشدند و رباتهای حل ماز، تعقیب خط و تعقیب نور برنامهریزی میشد، در لیگ برنامهنویسی هوشمند دانشآموزان عزیز حضور یافته سه تیم بودند که موفق شدند سه عنوان برتر اول تا سوم به همراه جواز شرکت در مسابقات جهانی را به دست آوردند.
مقام اول: سینا ارجمندی مقام دوم: نیما علیزاد قویدل مقام سوم: عطاالله عطایی
لیگ هوافضا
در این لیگ، با چوب بالسا ضمن دقت، اندازهگیری و برش دقیق قسمتهای مختلف یک پرنده و سوهانکاری و چسباندن دم ،بال و بدنه ساخته شده به یکدیگر، گلایدر 5/1 متری توسط تنها نماینده استان در این لیگ و در سطح دبیرستان به نحو احسن ساخته شد و دانشآموز آرمان حسنی توانا مقام اول لیگ هوافضا دوره دبیرستان را به خود اختصاص داد و مجوز مسابقات جهانی را کسب کرد.
پلهای سبک و سنگین با سازههای ماکارونی
لیگ سازه ماکارونی هم جزو آن بخشهایی از جشنواره است که مشتاقان و طرفداران زیادی دارد و نمایندگان دانشآموز آذربایجانشرقی نیز به خوبی توانستند در این لیگ به خوبی بدرخشند.
سجودی ادامه داد:این لیگ در واقع آشنایی دانشآموزان با رشته عمران، سدسازی، پلسازی و ساخت سازههای پایه ساختمان بوده و کار بسیار حساس و دشواری است که دانشآموزان به کمک اندازهگیری و برشهای دقیق ماکارونی شروع به ساخت پلهای سبک و سنگین کرده و بعد از اتمام کار، وزنکشی و تحمل سازه در مقابل فشار را میسنجند که امیرمحمد پاکرو تنها نماینده استان در لیگ سازه ماکارونی سطح دبیرستان موفق شد با ساخت پل سنگین مقام اول این لیگ و جواز حضور در مسابقات جهانی را کسب کند.
لیگ مزرعه فکر
سرپرست تیم اعزامی دانشآموزان در مورد لیگ مزرعه فکر نیز گفت: این لیگ متشکل از32 بازی برای گروه سنی 4تا 7 سال (لیگ1) و گروه سنی 8تا 10 سال(لیگ 2) و گروه سنی 11 تا 13 سال (لیگ 3)با عنوان بازیهای فکری و سنجش هوشهای هشتگانه اجرا شده و دانشآموزان خود را با بازیهای مختلف محک میزنند.
در لیگ 1 تعداد 9تیم و در لیگ 2 تعداد 7 تیم حضور داشتند که دانشآموزان این دو لیگ جزو نفرات برتر مسابقات شده و جواز حضور در مسابقات جهانی وکاپ برتری را دریافت کردند.
اسامی دانشآموزان مزرعه فکر لیگ 1:
1- بنیامین محمودی
2 احسان حافظی
3- آرمین آرشنیا
4-توحید خداییفر
5- علیسان کلجاهی
6- سپهر حلاجی
7- کسری احمدیان
8- شهریار صلاحی
9- امیر علی نقشهگران
اسامی دانش آموزان مزرعه فکر لیگ2
1- ائلمان ستارزاده
2- هستی آژیده
3- سارا پاکرو
4- آنیلا آبرون
5- امیرعلی باقری
6- نهال نشاطی
7-تایماز کهندل گرگری
شکوفایی خلاقیتها در لیگ سازه خلاق
این لیگ در واقع سازههای خلاقانه که به کمک برنامهنویسی کامپیوتر به صورت کاملا هوشمند برنامهریزی شده و عملکرد و کاربردی کاملا هوشمند دارد و از استان آذربایجانشرقی 6 طرح «گلخانه هوشمند، عصای هوشمند برای نابینایان، سایهبان هوشمند، فرمان نجات و ویلچر هوشمند همچنین کمک و امدادرسان در زمان حادثه» در این مسابقات شرکت کرده بودند که پس از داوری هر 6 طرح حائز مقام برتر شده و توانستند مجوز ورود به مسابقات جهانی و تندیس این دوره از مسابقات را دریافت کنند.
*مقام آوران این لیگ:
1-محمد حسنپور سنگی
2- آیلین حسنعلیزاده
3-آرمین شمس
4- علی شکاریزاد
5- مائده شقاقینسب
6- طاها علیمحمدی
همچنین عطاالله عطایی دانشآموز کلاس سوم دبستان است که در لیگ برنامهنویسی هوشمند رتبه سوم را به دست آورده و از پنج سالگی در کلاسهای رشد و خلاقیت حضور دارد.
او از اینکه توانسته است رتبه اول برنامهنویسی کامپیوتری هوشمند را کسب کند، بسیار خوشحال بوده و در عین حال که بسیار به کار با کامپیوتر علاقمند است، اعلام میکند که دوست دارد دندانپزشک شود.
در مسابقات جهانی ما را حمایت کنید
رتبه اول لیگ سازههای ماکارونی را امیرمحمد پاکرو کسب کرد و یکی از دانشآموزان مستعد در این زمینه است، او با وجودی که یک ماه بود کار با سازههای ماکارونی را آغاز کرده بود ولی به خوبی توانست در مسابقات و جشنواره ملی خلاقیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه شریف درخشیده و رتبه اول و مجوز حضور در رقابتهای جهانی را کسب کند.
وی به فارس میگوید: آموزش و پرورش برای مسابقات و المپیادهای ریاضی و«لیگ پایا» تبلیغات زیادی میکند ولی برای این نوع جشنوارهها و حضور دانشآموزان اطلاعرسانیهای زیادی صورت نمیگیرد.
امیرمحمد پاکرو که دانشآموز کلاس یازدهم است از مسوولان آموزش و پرورش انتظار دارد برای حضور در مسابقات جهانی به لحاظ کاهش هزینهها آنها را حمایت کنند.
استقبال دانش آموزان بسیار زیاد بود
علی شکاریزاد هم در رشته سازه خلاق رتبه اول را به دست آورده و دانشآموز کلاس نهم است.
او نیز در گفتوگو با فارس با اشاره به استقبال خوب دانشآموزان از چنین رقابتهای علمی میگوید: دانشآموزان زیادی در جشنواره ملی خلاقیت دانشگاه شریف شرکت کرده بودند و فضای رقابتی خوبی نیز به وجود آمده بود.
شکاریزاد امیدوار است مسوولان به دانشآموزانی که در رقابتهای ملی صاحب مقامهای برتر شدهاند، ارزش و اهمیت قائل بوده و آنها را مورد تشویق و توجه قرار دهند.
صفر تا صد ساخت گلایدر
لیگ هوافضا یکی از لیگهایی بود که آرمان حسنی توانا، دانشآموز کلاس هفتم توانست با کسب رتبه اول در این لیگ بدرخشد.
او در این لیگ موفق به ساخت گلایدر شده بود یعنی صفر تا صد گلایدر را خودش به تنهایی درست کرده بود، پیشرفت توانا نسبت به رقابتهای سال گذشته چشمگیر بود، چرا که در رقابتهای سال گذشته رتبه پنجم را کسب کرده بود ولی امسال با تلاش و راهنماییهای خوب استاد خود توانست رتبه اول را به دست آورد.
او به فارس گفت: از کودکی اسباببازیهایم را خراب کرده و از اول درست میکردم یا اینکه به وسایل دیگر تبدیل میکردم، از وقتی که به کلاسهای خانم دکتر سجودی میآیم، انگیزهام برای تلاش و ساخت ابزار و رباتهای جدید بیشتر شده است.
عصای هوشمند به کمک نابینایان میآید
ساخت عصای هوشمند در لیگ سازه خلاق هم شاهکار طاها علیمحمدی دانشآموز کلاس ششم بود.
او مصمم است با کمک استاد خود، برنامهنویسی عصای هوشمند را به کمک سنسورها و جی پی اسها ارتقا دهد که این عصای هوشمند قابلیت دارد با نصب سیمکارت هم کار کند و برای افراد نابینا بسیار مفید و سودمند است.
گزارش از معصومه درخشان
انتهای پیام/60020/س/ر