خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 27 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مخالفت سفرای کشورهای عربی با انتقال سفارت انگلیس به قدس

مشرق | بین‌الملل | جمعه، 08 مهر 1401 - 12:59
سفرای کشورهای عربی و برخی کشورهای اتحادیه اروپا با تصمیم احتمالی انگلیس برای انتقال سفارت خود به قدس اشغالی مخالفت و آن را غیر عقلانی توصیف کرده‌اند.
انگليس،تراس،كشورهاي،ليز،گاردين،سفارت،عربي،انگليسي،تصميم،اشغالي

به گزارش مشرق، سفرای کشورهای عربی در لندن، از «لیز تراس» نخست‌وزیر انگلیس درخواست کردند از تصمیم «غیرقانونی و نابخردانه» انتقال سفارت این کشور به قدس اشغالی صرف نظر کند.
روزنامه «گاردین» امروز (جمعه) نوشت، این دیپلمات‌ها پیش از سفر تراس به نیویورک نامه‌ای خصوصی به او تحویل داده و از طرف کشورهای عربی با این تصمیم مخالفت کرده‌اند.
گاردین مدعی است اسامی برخی کشورهای شرکت‌کننده در توافقات عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی نیز در این نامه دیده می‌شود.
شماری از این دیپلمات‌ها پا را از این نیز فراتر گذاشته و هشدار دادند این طرح ممکن است گفت‌وگوها بر سر قرارداد تجارت آزاد میان انگلیس و شورای همکاری‌های خلیج فارس را به خطر اندازد.
این در حالی است که انگلیس پس از اجرای برگزیت و مواجه با مشکلات ناشی از جنگ اوکراین، نیاز مبرمی به این قرارداد تجاری با کشورهای عربی دارد.
این روزنامه انگلیسی نوشته، متحدان اتحادیه اروپا به انگلیس گفته‌اند از دید آن‌ها چنین اقدامی غیر عاقلانه بوده و گمانه‌زنی آن‌ها حاکی از این است که تراس این تصمیم را نه به خاطر روابط نزدیک با رژیم صهیونیستی بلکه به‌خاطر تمایل خود برای دیده شدن به عنوان یک نیروی مخرب، اتخاذ کرده است.
هفته گذشته بود که لیز تراس در نامه‌ای به «محافظه‌کاران دوست‌دار اسرائیل» پرونده انتقال سفارت انگلیس به قدس اشغالی را بازنگری خواهد کرد.
این در حالی است که تراس در مقام وزیر امور خارجه دست به چنین کاری نزده بود.
گاردین به نقل از یک دیپلمات سابق انگلیسی درباره لیز تراس اینطور نوشت: «او فکر می‌کند باید به صورت میمون‌وار از دونالد ترامپ تقلید کند.
تفاوت اینجا است که ایالات متحده به قدری قدرت دارد که راهش را در خاورمیانه طی کند اما انگلیس اینطور نیست».
این مقام سابق انگلیسی افزود: «تغییر مکان سفارت انگلیس می‌تواند اثری دومینو مانند در میان برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا مانند مجارستان داشته باشد اما شاید هم نه و به منافع بریتانیا در جهان عرب آسیب وارد کند».