فرهنگ در کهگیلویه و بویراحمد به مردم سپرده شد- اخبار کهگیلویه و بویراحمد - اخبار استانها تسنیم
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد می گوید: کارکنان این اداره در محتوای برنامه های فرهنگی دخالت نمی کنند و صفر تا 100 به مردم سپرده شده است.

امین درخشان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یاسوجاظهار داشت: فرهنگ و ارشاد کهگیلویه و بویراحمد در دولت سیزدهم در برنامههایی که تاکنون اجرا کرده، کارمندان این اداره را از دخالت در محتوای برنامه منع کردهایم و برنامه و اجرای آن را بهعهده جوانان با استعداد و هنرمند قرار گرفت، برای مثال در نمایشگاه هنرهای تجسمی که همین امسال برگزار شد، کارمندان ما هیچ دخالتی در محتوای برنامه نداشتند.
وی عنوان کرد: شعار این دولت، مردمی بودن است و دولت سیزدهم مبنا را بر فرهنگ قرار داده و امیدواریم که مردمی بودن در منش فکری و مدیریت ما به عرصه ظهور برسد، هر جا بحث از فرهنگ باشد، معنای مردم را دارد و البته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم بر مردمی بودن فرهنگ تأکید جدی داشتهاند.
درخشان ابراز کرد: در سالهای اخیر که شرایط کرونا در سراسر کشور و استان وجود داشت، مردم از نعمت فعالیتهای فرهنگی محروم بودند و این جریانات قطعاً یکسری آسیبهای اجتماعی را دنبال داشت.
وی با اشاره به اینکه برنامههای فرهنگی با صبغه مردمی و قید مردمی بودن در همه شهرستانها برگزار شد، افزود: برنامه ترکیبی خوبی که با هدف امید و نشاط اجتماعی شکل گرفت و مردم علیرغم مشکلات معیشتی و اقتصادی در این برنامههای فرهنگی شرکت کردند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در عرصه فرهنگ در یک نگاه کلی باید اجماع فرهنگی و دولتی بهعنوان پشتیبانی در اختیار گروههای جهادی، فرهنگی و انجمنهای هنری و فرهنگی قرار داده شود.
درخشان ادامه داد: توجه به فعالیت فرهنگی در مناطق کمتربرخوردار مثل مناطق روستایی و عشایری بسیار کم رنگ است؛ چرا که این مناطق بهطور صددرصدی از لحاظ فرهنگی نادیده گرفته شدهاند.
به نظر من دلیل ندارد چون روستایی و عشایرند برای آنها برنامه فرهنگی نداشته باشیم.
اگر من به دیشموک و پهنوک رفتم، به این خاطر بود که ببینم وضعیت فرهنگ در آنجا چگونه است.
وی ابراز کرد: برای نخستینبار قرارگاه محرومیتزدایی در کشور انجامشده که استان ما هم ذیل آنهاست؛ این قرارگاه برای توجه به حوزه فرهنگ و هنر است.
درخشان با بیان اینکه ما چهار محور اساسی را در فرهنگ و ارشاد اسلامی مدنظر داریم، بیان کرد: نخست، زیرساخت بهعنوان یک نقطه پایدار، دوم آموزش است که ما به مدیرها در شهرستانها اختیار تام دادیم تا در زمینه آموزش فعالیت کنند.
سوم، تولید است؛ آموزش قوی منتج به تولید قوی خواهد شد و در جامعه مؤثر خواهد بود و چهارم، مخاطب است؛ فلسفه وجود هنر در جامعه تولیدات فاخر برای مخاطبان است.
وی گفت: با بهکارگیری این چهار محور، انشاءالله به نتایجی برسیم.
رسالت ما پرداختن به این است که مردم از فرهنگ و هنر بهره ببرند.
قطعا اگر مردم از آن بهره نبرند و برای مردم نباشد، ارزشی نخواهد داشت.
درخشان افزود: باید در عرصه فرهنگ فعالیتها به دل جامعه برود؛ مثلا بعضی برنامههای فرهنگی ـ هنری در فضای باز مثل پارک و خیابان برگزار شود.
درخشان با اشاره به مظلومیت حوزه فرهنگ گفت: این مظلومیت در بخش اعتبارات و بودجهریزی کلان است.
البته اکنون که سهم کارهای فرهنگی افزایش یافته و اگر دو درصد سهم فرهنگی بودجه هر دستگاه صرف کارهای فرهنگی شود، ما پیشرفت زیادی در حوزه فرهنگ خواهیم داشت.
فرهنگ و فعالیت فرهنگی در واقع مظلوم واقع شد که شاید علت آن عدم توجه به اقتصاد این حوزه است ما هنرمندانی داریم که آثار ارزشمندی تولید میکنند، اما روی دستشان میماند و با این وضعیت آنها دیگر فعالیتی نمیکنند و در نتیجه هنر و آثار خوب از بین میرود.
وی گفت: برنامه تحولی برای چهار ساله فرهنگ و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تدوین شده که همه ابعاد و خلأهای فرهنگی با تکیهبر چهار محور اساسی در آن مطرح شده است.
انتهای پیام/544/