خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سد آبریز تأثیر منفی روی هیچ سدی ندارد- اخبار کهگیلویه و بویراحمد - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 04 مهر 1401 - 15:41
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد می گوید: احداث سد آبریز کهگیلویه تاثیر منفی روی هیچ سدی ندارد.
سد،آب،مارون،آبريز،مكعب،مصلح،موافقت،مطالعات

آرش مصلح در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، اظهار داشت: در حوزه پیکره مارون دو میلیارد تولید آب از کهگیلویه و بویراحمد داریم که تخصیص استان از حوزه مارون حدود 480 میلیون متر مکعب بوده و ما 135 میلیون متر مکعب از این تخصیص قرار است، سد احداث کنیم، زیرا ما زمانی این آب را نیاز داریم که رودخانه مان سیلاب‌هایش را از دست داده و در کمتریی دبی است.
وی عنوان کرد: سد آبریز در لایحه بودجه ردیف دارد، موافقت پدافند غیرعامل، موافقت آثار باستانی، موافقت زیست‌محیطی و مجوز تحصیص آب دارد، اما مطالعات فنی آن زمان‌بر است و این مطالعات باید در 12 ماه سال به طور مستمر صورت بگیرد و پیش‌بینی می‌شود که مطالعات فنی سد آبریز قبل از پایان سال تمام شود و سد قطعیت خود را از نظر طراحی سپری کند و به مرحله اجرا برود.
مصلح با تاکید بر اینکه سد آبریز تأثیر منفی روی هیچ سدی ندارد، افزود: این سد، آب کارخانه آجر دهدشت، پتروشیمی، کارخانه اوره چرام، سیمان تنگ سرخ و شهرک‌های صنعتی و آب کشاورزی مستعد این سه شهرستان را تأمین می‌کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: سد مارونِ بهبهان حجمش 1 میلیارد و 200 میلیون متر مکعب بوده و سد آبریز 600 میلیون آب را از خود عبور می‌دهد و می‌خواهد 135 میلیون متر مکعب آن را ذخیره کند.
سد مارون 2 حتی کنترل‌کننده رسوب برای مارون یک است.
مصلح با بیان اینکه ما آب بهبهان را 20 سال است از سد کوثر تأمین می‌کنیم، گفت: ما و خوزستان هیچ گونه مشکلی با هم نخواهیم داشت، ما یک پیکره فرهنگی متصل به هم هستیم و خوشبختانه این دو استان با هم مراودات دیرینه تاریخی دارند.
انتهای پیام/542