چاه های غیرمجاز چگونه بر طغیان جمعیت "آفت شب پره" تأثیر می گذارند!؟- اخبار محیط زیست - اخبار اجتماعی تسنیم
چاه ه های غیرمجاز که از منابع آبی منطقه بهره کشی می کنند، امکان تجدید قوا را از آبخوان ها گرفته و باعث شده تا درختان شمشاد نتوانند منابع آب و غذا را از این سفره ها بگیرند. در نتیجه درخت خشک شده و به محلی برای تخم ریزی آفات تبدیل می شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ درختان شمشاد جنگلهای هیرکانی همچنان با آفت شبپره دست و پنجه نرم میکنند و این آفت در90 هکتار از جنگلهای ساری از درخت شمشاد تغذیه میکند و احتمال میرود که با روند فعلی، آفت شبپره تمام 740 هزار هکتار از جنگلهای منطقه را در برگیرد.
آفت شبپره تنها در 50 سال اخیر باعث نابودی 40 میلیون اصله درخت شمشاد که در زمره گیاهان در معرض انقراض به شمار میرود، شده است.
سازمان منابع طبیعی، تغییرات اقلیمی و کاهش بارشهایی که به دنبال داشته است را به عنوان دلیل اصلی هجوم آفات به جنگلها معرفی کرده و عنوان میکند که کاهش بارشها باعث خشکی خاک در منطقه شده و به این دلیل که خاک خشک از مواد غذایی تهی میشود، ریشه درخت دیگر قادر نخواهد بود که این مواد ضروری برای بقای خود را از خاک بگیرد، در نتیجه درخت ضعیف شده و آماده هجوم انواع آفات میشود.
بر اساس نظارت کارشناسان قطعاً تغییرات اقلیمی نقش زیادی در بروز این پدیده داشته است اما نمیتوان از نقش فعالیتهای انسانی در کنار تغییر اقلیم در بروز این پدیده چشمپوشی کرد؛ فعالیتهای انسانی از ایجاد چاههای غیرمجاز برای کشاورزی در منطقه باعث شده است تا فشار بیرویهای در منابع آب زیرزمینی منطقه وارد شود و سفرهها را تخلیه کند.
چاهههای غیرمجاز کشاورزی که از منابع آبی منطقه بهرهکشی میکنند، امکان تجدید قوا را از آبخوانها گرفته و باعث شده تا درختان شمشاد نتوانند منابع آب و غذا را از این سفرهها بگیرند.
در نتیجه درخت خشک شده و به محلی برای تخمریزی آفات تبدیل میشود.
کارشناسان هشدار میدهند که علاوه بر اینکه باید برنامه ویژهای برای سازگاری با تغییرات اقلیمی در کشور تعریف شود، نیاز است تا هرچه سریعتر برای شناسایی چاههای غیرمجاز در زمینهای کشاورزی اطراف جنگلهای هیرکانی و پلمب کردن این چاهها اقدام شود.
انتهای پیام/