خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تحقیقات علمی باید متناسب با نیاز جامعه صورت بگیرد

مهر | استان‌ها | جمعه، 01 مهر 1401 - 10:36
زنجان-معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: تمام ظرفیت های جامعه را باید به کار گرفت، نیازهای جامعه را دانست و متناسب با نیاز جامعه تحقیق انجام و به صورت تولید دانش به جامعه تزریق شود.
جامعه،توليد،علم،فناوري،شاخص،پناهي،متناسب،جايگاه،انساني

به گزارش خبرگزاری مهر، یونس پناهی شامگاه پنجشنبه در نشست با اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با تاکید بر اینکه تضمین سلامت جامعه، تنها وظیفه دانشگاه نیست، گفت: برای رسیدن به علم، تمام ظرفیت های جامعه را باید به کار گرفت، نیازهای جامعه را دانست و متناسب با نیاز جامعه تحقیق انجام و به صورت تولید دانش به جامعه تزریق شود.
وی با بیان اینکه ایران به لحاظ سرعت تولید علم در منطقه رتبه اول را دارد، افزود: شاخص دیگری در دنیا وجود دارد برای ارزیابی عملکرد نیروی انسانی که شاخص توسعه فناوری است.
پناهی با بیان اینکه در زمینه زیرساختها نیز سرعت تکثیر و تولید دستگاهها بالاست و باید برای خرید دستگاه نیز برنامه داشته باشیم و برای هر وسیله ای هدف تعیین کنید، گفت: نیروی انسانی با برنامه می تواند در تولید علم موثر باشد و داشتن برنامه نیز باید برگرفته از نیاز های جامعه و متناسب با استان باشد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه تولید علم شاخص دارد و اولین عامل آن نیروی انسانی است که در راس این مهم دانشجویان قرار دارند و وظیفه اصلی و جدی سیاستگذاران، استفاده از ظرفیت دانشجو در تولید علم است، گفت: به لحاظ تعداد دانشجو در وضعیت خوبی هستیم ولی از نظر کیفی جایگاه خوبی در دنیا نداریم.
پناهی افزود: باید کیفیت آموزش را ارتقا داد چراکه آموزش وقتی تاثیرگذار است که آورده ای برای جامعه داشته باشد.
وی افزود: منابع محدود ولی خواسته ها نامحدود است، باید خواسته هایمان متناسب با نیاز جامعه و دارایی ها و داشته هایمان باشد و در حوزه سلامت نیز رسیدن به جایگاه مطلوب نیازمند هزینه است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه جایگاه توسعه فناوری ایران در بین ۱۳۲ کشور جهان ۶۰ است گفت: این شاخص مولفه های ورودی و خروجی دارد که تولید مقالات کاربردی و تاثیرگذار در جامعه از مولفه های خروجی و ارتقای آن بر عهده دانشجویان، اعضای هیئت علمی و نخبگان است.