دشمن به دنبال ضربه زدن به زیرساخت های راهبردی کشور است- اخبار سمنان - اخبار استانها تسنیم
معاون قرارگاه پدافند شیمیایی کشور با بیان اینکه حفاظت از زیرساخت های حیاتی از سوی قرارگاه پدافند شیمیایی کشور پیگیری می شود گفت: دشمنان به دنبال ضربه زدن به زیرساخت ها و کالاهای راهبردی کشور هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان ، احمد اکرمی بعد از ظهر امروز در نخستین همایش تبیین و تشریح نظام مصونسازی و عملیات پدافند شیمیایی استان سمنان که در سالن اجتماعات مرکز خدمات فناوری و کسبوکار شهرک صنعتی سمنان برگزار شد، با بیان اهمیت سه بحث ایمنی، امنیت و دفاع در حوزه پدافند شیمیایی اظهار داشت: حفاظت از زیرساختهای حیاتی، حساس و مهم از سوی قرارگاه پدافند شیمیایی کشور از سال 97 بهصورت جدی دنبال شد.
وی با اشاره به شناسایی زیرساختهای حیاتی در حوزه حفاظت بیان کرد: کارگروه تخصصی برای هر یک از زیرساختها تشکیل شده است و بر این اساس تمامی دستگاهها باید مأموریتها و وظایف خود در راستای مصونسازی زیرساختهای حیاتی انجام دهند.
معاون قرارگاه پدافند شیمیایی کشور با اشاره به تدوین سند نظام مصونسازی و عملیات پدافند شیمیایی کشور گفت: زیرساختهای شیمیایی بخش مهمی از اقتصاد کشور محسوب میشوند.
اکرمی با اشاره به نقش مهم مواد شیمیایی در تداوم کارکرد و فعالیت دیگر زیرساختهای حیاتی کشور اظهار داشت: دشمنان به دنبال ضربه زدن به کالاهای راهبردی کشور هستند.
وی با اشاره به اقدامات و برنامههای مصونسازی و آمادگی بهمنظور صیانت از مردم در صنایع شیمیایی گفت: این موضوع اصلی مهم در بحث پدافند غیرعامل محسوب میشود.
معاون قرارگاه پدافند شیمیایی کشور با تأکید بر وجود نگاهی راهبردی در بحث امنیت واحدهای شیمیایی بیان کرد: مواد شیمیایی بهعنوان یک هدف جذاب برای حمله دشمن تلقی میشود بنابراین باید نگاهی علمی و راهبردی در این مقوله افزایش یابد.
ایرج کارخایی، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری سمنان اظهار داشت: آموزش یکی از مؤلفههای مهم در بحث مصونسازی واحدهای صنعتی شیمیایی در سطح استان سمنان است که این مهم در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به فعالیت 374 واحد صنعتی شیمیایی در استان سمنان عنوان کرد: شناسنامه این واحدهای فعال تهیه و تدوینشده است و تمام اطلاعات موردنیاز اعم از نوع فعالیت تا توزیع محصولات و درجهبندی خطرپذیری این واحدها مشخص شده است.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری سمنان با اشاره به برگزاری جلسات قرارگاه پدافند شیمیایی این استان گفت: کمیته بازرسی این قرارگاه نیز تشکیل شده است و تاکنون 200 فقره بازرسی استان واحدهای صنعتی پرخطر شیمیایی داشته است.
کارخایی با تأکید بر اجرای اصول پدافند غیرعامل در صنایع شیمیایی استان اضافه کرد: توجه به تهدیدات و آسیبپذیری زیرساختها و صنایع شیمیایی از اصول مهم موردتوجه در بحث پدافند غیرعامل شیمیایی است.
وی با اشاره به ظرفیتهای استان سمنان از حیث صنعتی و معدنی و نقش تعیینکننده این ظرفیتها در توسعه اقتصاد، ثروت و اشتغال گفت: با توجه به اینکه صنایع شیمیایی بخشی از زیرساختهای اقتصادی محسوب میشوند؛ بنابراین باید تهدیدات موجود در این حوزه احصا شود.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری سمنان با اشاره به برگزاری آموزشها و رزمایشهای مختلف بهمنظور افزایش آمادگی برای مقابله با تهدیدات پدافند شیمیایی گفت: مدیران واحدهای صنعتی باید الزامات پدافند غیرعامل در حملونقل مواد شیمیایی، انبارها و مخازن واحدهای پرخطر رعایت کنند.
سید جمالالدین گوهری، جانشین قرارگاه پدافند شیمیایی استان سمنان به برخی چالشهای عمده حوزه شیمیایی کشور اشاره کرد و از جمله آنها را نبود مدیریتی منسجم در مواجهه با حوادث و تجهیزات کارآمد و به روز در مراکز پاسخ و همچنین عدم توجه به آمایش و استقرار صنایع شیمیایی نسبت به مراکز جمعیتی، عدم توجه به حسابرسی و کنترل مواد شیمیایی پرخطر توسط دستگاههای ذیربط، نقص در شبکه یکپارچه رصد، پایش و نظارت، تشخیص و هشدار تهدیدات جمعیتی عنوان کرد.
وی با تأکید بر برگزاری دورههای آموزشی تخصصی و مهارتی در خصوص صنایع شیمیایی گفت: مصونسازی واحدهای صنعتی شیمیایی یکی از مسائل مهم در بحث مقابله با مواد شیمیایی پرخطر است.
جانشین قرارگاه پدافند شیمیایی استان سمنان با اشاره به راهاندازی قرارگاه پدافند شیمیایی گفت: این موضوع در قالب اجرایی رزمایش با سناریوی هیبریدی با اهداف ارتقای مصونیت در برابر تمام تهدیدات در دستور کار قرار گرفته است.
گوهری از دیگر برنامههای قرارگاه پدافند شیمیایی را ایجاد و توسعه مرکز جامع پایش، کنترل و ارزیابی و تدوین دستورالعملها و زیرنظامهای چرخه پدافند شیمیایی عنوان کرد.
انتهای پیام/363/ن