خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 31 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مدارس آینده باید پاسخگوی نیاز‌های دانش آموزان نسل فردا باشند

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | شنبه، 19 شهریور 1401 - 19:41
وزیر آموزش و پرورش گفت:در طراحی فضا‌های آموزشی باید رابطه فضا با برنامه درسی تعیین شود و نیاز‌های متخصصان تعلیم و تربیت را بشناسیم.
فضا،پرورش،دانش،آينده،آموزش،آموز،مدارس،مدرسه،وزير،يادگيري،درس ...

یوسف نوری گفت: محیط به عنوان یک عامل سازنده موجب تمرکز بیشتر دانش آموز، تدریس بهتر معلم و در نتیجه تسهیل، تسریع و تعمیق در فرایند یادگیری می‌شود.
وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: موضوع مهمی که به نظر مغفول مانده است تعیین رابطه فضا با برنامه درسی است.
لازم است برنامه درسی و برنامه ‎ریزی درسی را در فضا ببینیم، نیاز‌های متخصصان تعلیم و تربیت و پداگوژی را بشناسیم و به عنوان یک مولفه مهم محتوا‌های آموزشی، روش‌ها و شیوه‌های ارزشیابی را نیز بدانیم.
نوری ادامه داد: فضا باید تعاملی باشد و این مفهوم دقیق تعریف شود که بتوانیم ارتباط سازنده و مفید اجزای محیط با دانش آموزان را فراهم کنیم تا حس یادگیری را به دانش آموز منتقل کند، که البته بخشی ازآن خود محصول آگاهی و یادگیری است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان این نکته که مدارس آینده باید پاسخگوی تمام جوانب و نیاز‌های دانش آموز نسل فردا و به تبع آن جامعه باشد، تصریح کرد: غیر از این باشد مدرسه کارکرد خود را از دست می‎دهد و دانش آموز ارتباطی با محیط و فضا و محتوا برقرار نمی‌کند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: راهبری آینده طراحی و معماری مدارس یک سری الزاماتی دارد، که باید آن را چندوجهی دید، توجه به جنبه‌های معماری اسلامی و ایرانی حتما یکی از مولفه‎های مدرسه آینده است و مدرسه سبز نیز یکی از مظاهر آن است، مورد بعدی به عنوان مثال مدرسه‎ای که با مصرف کمترین مصالح ساخته شود و منابع بیشتری را برای آیندگان حفظ نماید، نمونه‎ای از یک مدرسه با رویکرد آینده نگری است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: موضوع هوش مصنوعی، استفاده از واقعیات مجازی و محتوا‌های سه بعدی، استفاده از فناوری‎های نوین در فناوری اطلاعات و ارتباطات و ترکیب آن با طراحی و معماری، بحث اینترنت اشیا نقش ربات‎ها در آینده مدارس و...
هرکدام می‎تواند واجد بررسی و مطالعات گسترده باشد.
وی همچنین بر لزوم حفظ، تعمیر و نگهداری فضا و تجهیزات آموزشی تاکید کرد و گفت: نوسازی مدارس و معاونت پشتیبانی آموزش و پرورش در این خصوص با هماهنگی بیشتر می‎توانند روند بهبود مسائل این حوزه را فراهم کنند.