خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 25 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

صنایع استان مرکزی از انرژی خورشیدی استقبال نمی کنند + فیلم- اخبار مرکزی - اخبار استانها تسنیم

تسنیم | استان‌ها | جمعه، 18 شهریور 1401 - 09:54
مدیرعامل توزیع برق استان مرکزی با بیان اینکه صنایع استان مرکزی به دلیل ارزانی برق از انرژی خورشیدی استقبال نمی کنند گفت: استان مرکزی از استان های دارای مطالبات بالای حوزه برق است.
برق،استان،مصرف،مركزي،تسنيم،محمودي،روشنايي،معابر،ادارات،ميزان ...

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، افزایش چشمگیر استفاده از انرژی برق و همچنین محدودیت تولید از جمله چالش‌های است که این روزها وزارت نیرو را با مشکل مواجه ساخته است، از طرفی نبود برق یا قطع آن هم تبعات مختلفی دارد تا جایی که زندگی انسان امروز را مختل ساخته و بخش‌های مختلف اعم از صنعت و کشاورزی را از فعالیت باز می‌دارد.
بنابراین برق یکی از صنایع استراتژیک بوده که از اهمیت بسیار بالایی در زندگی بشر امروز برخوردار است، در فصل‌های گرم سال میزان استفاده از این انرژی افزایش می‌یابد که نتیجه آن قطعی برق و مشکلات ناشی از ان خواهد بود بنابراین مدیریت مصرف برق از جمله اقدامات مهمی است که باید مورد توجه همگان باشد.
در همین راستا سیاست‌های متفاوتی از جمله تغییر ساعات کار ادارات، پرداخت پاداش و تنبیه متخلفان توسط شرکت‌های توزیع برق طراحی و اجرا می‌شود که می‌تواند کمک قابل توجهی به کاهش مصرف برق در تابستان داشته باشد.
چند و چون حوزه برق استان مرکزی، اهمیت مدیریت مصرف در این حوزه و آنچه که در این حوزه حائز اهمیت است بهانه‌ای شد تا خبرنگاران تسنیم استان مرکزی در مصاحبه‌ای تفصیلی موضوعات مختلف مربوط به این حوزه را با "محمود محمودی"، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی به گفت‌و‌گو بنشینند، که مشروح این گفت‌و‌گو در زیر می‌آید:
تسنیم: وضعیت مطالبات شرکت توزیع برق در استان مرکزی از مشترکان چگونه و به چه میزان است؟
آیا تفکیکی از بخش‌ها و مشترکان در بخش‌های مختلف در تقسیم این بدهی دارید؟
محمودی: متاسفانه تا پایان سال 1400 نزدیک به 200 میلیارد تومان مطالبات از مشترکین وجود داشته است و بیشترین حجم مطالبات از مشترکین در کشور به استان مرکزی اختصاص دارد.
قسمتی قابل توجهی از مطالبات به مشترکین‌ خانگی، تجاری، عمومی اداری، صنعت و مابقی مشترکین تعلق دارد که شاید به جهت محدودیت‌های اقتصادی امکان وصول مطالبات وجود نداشته است ولی به جهت اینکه مجموعه صنعت برق بتواند به نحو مطلوب به فعالیت‌های خود بپردازد باید هزینه ها با میزان دریافتی هم تراز باشد.
در حال حاضر مجموع هزینه صنعت برق کشور در پایان سال 1400 بیش از 110 هزار میلیارد تومان بوده و مجموع دریافتی صنعت برق از مشترکین در قبوض 48 هزار میلیارد تومان است بنابراین اگر امروز عدد برق را در تمام تعرفه‌ها در عدد دو ضرب کنیم باز پاسخگوی هزینه‌های صنعت برق نیست.
تسنیم: فکر می‌کنید این عدم وصول مطالبات چه تاثیری در روند فعالیت حوزه برق خواهد داشت؟
محمودی: یکی از دلایلی که سبب می‌شود صنعت برق نتواند برق بیشتری تولید و تاسیسات بیشتری احداث کند عدم هم تراز بودن هزینه‌ها و درآمد صنعت برق است.
بنابراین در استان مرکزی هرچه بیشتر هزینه‌ها وصول شود به همان میزان می‌توان خدمات بیشتری ارائه داد چراکه حقوق و مزایای هزار و 200 پرسنل توزیع برق و بیش از دو هزار پرسنل صنعت برق، برق باختر و نیروگاه‌های استان به وصول مطالبات بستگی دارد.
تسنیم: استان مرکزی در برهه‌هایی رکورد مصرف را شکست، وضعیت مصرف برق در این ایام و اوج گرفتن مصرف چگونه بود؟
محمودی: مصرف برق استان قبل از شروع فصل گرما 800 مگاوات بود و تمام بخش‌های مولد تا پایان اردیبهشت‌ماه مشغول به کار بودند، اما استفاده از سیستم سرمایشی تنها دلیلی بود که سبب شد میزان مصرف برق به 1200 مگاوات برسد یعنی 400 مگاوات عدد در استان وجود دارد که سیستم سرمایشی روشن است و مصرف می‌کند این در حالی است که با بهینه‌سازی مصرف برق می‌توان به عدد نازلی رسید بنابراین اگر بتوان این عدد را به 200 مگاوات رساند دیگر نیاز نیست برق صنعت، کشاورزی و بخش مولد جامعه قطع شود.
تسنیم: با توجه به میزان مصرف آیا نمی‌توان مثلا با اقدامی مثل نصب پنل خورشیدی برای ادارات استان به تولید برق مورد نیاز پرداخت؟
محمودی: دولت ادارات را موظف کرده است که 20 درصد از مصارف خود را به استفاده از سلول‌های خورشیدی اختصاص دهند، اغلب ادارات این کار را انجام داده‌ و به میران 20 درصد سلول‌های خورشیدی نصب کرده‌اند همچنین اداره برق سال‌ها از 20 درصد انرژی خورشیدی استفاده می‌کند.
ارزان‌ترین تعرفه بعد از کشاورزی به بخش صنایع اختصاص دارد
تسنیم: در بخش صنایع چطور آیا در حوزه پنل‌های خورشیدی در بخش صنعت هم اقدامی شده است؟
محمودی: ارزان‌ترین تعرفه بعد از کشاورزی به بخش صنایع با میانگین 80 تومان اختصاص دارد، ممکن است برگشت سرمایه در انرژی خورشیدی عدد قابل توجهی نباشد یا طولانی باشد که یکی از عوامل آن مخفف بودن تعرفه صنعت است که سبب می‌شود صنایع از انرژی خورشیدی استقبال نکنند.
تسنیم: عدم استقبال از این موضوع شاید به دلیل نبود مشوق باشد، آیا برای تشویق برای استفاده از پنل‌های خورشیدی مشوقی در نظر گرفته شده است؟
محمودی: وزارت نیرو مشوق‌هایی برای خرید 20 ساله انرژی خورشیدی در نظر گرفته و اگر صنایع اقدام به نصب سلول‌های خورشیدی کنند تا 20 سال تضمین می‌کند انرژی خورشیدی را از آنها خریداری کند و پی‌بک آن هم با آخرین قیمت‌ها حدود سه سال و نیم زمان می‌برد که هزینه‌های آنها بازگردد.
در این راستا شرکت گام از سه سال گذشته با 100 کیلو وات شروع کرد و امسال دومین 100 کیلووات را به بهره‌برداری رسانده و در پی سومین 100 کیلو وات است و قرارداد تضمینی دارد و علاوه بر اینکه انرژی خود تامین خود را تامین می‌کند به صورت مرتب مبالغ مابه‌التفاوت را دریافت می‌کند.
در برخی از معابر کیفیت روشنایی استان بیش از حد استاندارد است
تسنیم: مردم گاهی از تاریکی معابر یا خاموشی معابر گلایه دارند، نظر شما درباره این دغدغه مردم استان به ویژه در شهرستان اراک چیست؟
محمودی: بحث روشنایی از نظر قوانین و مقررات پیچیده است، در دوره قبل وزارت نیرو اعلام کرد که روشنایی معابر بر عهده شهرداری است و شهرداری موظف به تامین روشنایی معابر است و روشنایی معابر جزو خدماتی است که باید به شهروندان ارائه دهد، طی سال‌ها با استفاده از شبکه‌های موجود در حد استاندارد و لوکس‌هایی که در استاندارد شبکه توزیع تعریف شده برق معابر، کوچه‌ها، بلوارها و خیابان‌ها را تامین می‌کنیم و روشنایی مورد نیاز در حال انجام است.
در برخی از قسمت‌ها کیفیت روشنایی بیش از حد استاندارد تعریف شده است و روشنایی اغلب بلوارها به حدی است که به راحتی می‌توان زیر نور آن نیز مطالعه نمود که این مطلوب نیست در صورتی که روشنایی معابر در تعریف استاندارد جهانی به گونه‌ای است که مسیر را روشن کند و مسیر قابل تردد باشد بنابراین به نظر می‌رسد برای اینکه بتوان برق بهینه داشت باید تعدیل روشنایی وجود داشته باشد.
تسنیم: تعریف و نگاه شما ازین وضعیت متعادل و نرمال در بخش روشنایی معابر چیست؟
محمودی: میزان مصرف بهینه روشنایی معابر استان مرکزی 50 مگاوات است در صورتی که میزان حد نرمال تعریف شده به نسبت برق مصرفی حداکثر 20 مگاوات است که در این راستا می‌توان اقداماتی از قبیل استفاده از تبصره ماده 12 انجام داد و روشنایی معابر را به ال ای دی تبدیل کرد چراکه ال ای دی کیفیت نور را بالا می‌برد و نور مناسب‌تری در اختیار شهروندان قرار می‌دهد ولی باز ممکن است نقاطی نیاز به بهبود روشنایی داشته باشد.
تسنیم: یکی از معضلات در طی ماه‌ها و سال‌های گذشته که بارها به عنوان یک عامل خاموشی اعلام شد مسئله سرقت تجهیزات برق بود، وضعیت این سرقت‌ها در استان ما چگونه است؟
محمودی: میزان سرقت تجهیزات در استان مرکزی بالا است ولی به جهت اینکه در شبکه‌های توزیع اقدامات پیشگیرانه صورت گرفته است آمار سرقت در استان مرکزی به نسبت استان‌های همجوار از جمله لرستان، کرمانشاه، قزوین، تهران و اصفهان بسیار پایین‌تر است.
بیشترین سرقتی استان مرکزی تجهیزات در زمینه سیم مسی است
تسنیم: آیا برای جلوگیری و پیشگیری از وقوع سرقت تجهیزات برق اقدام یا اقداماتی انجام گرفته است؟
محمودی: بیشترین سرقت تجهیزات در زمینه سیم مسی است، طرح بزرگی به نام سیم‌به‌کابل و کابل‌خود‌نگهدارنده وجود دارد که این طرح تقریبا 8 سال شروع شده است و سالیانه حدود 500 کیلومتر سیم مسی به کابل‌خود‌نگه‌دار تبدیل می‌شود، به جهت اینکه آلومینیوم و پلاستیک کابل‌خودنگه‌دار قابل استفاده نیست برای سارقان جذابیت ندارد.
براساس آماری که داریم، از مجموع 9 هزار کیلومتر شبکه فقط 3 هزار کیلومتر باقی مانده که تبدیل سیم‌به‌کابل شود و سعی بر این است در 3 سال آینده این کار پایان یابد.
در بخش اقدامات پیشگیرانه ترانس برق دستگاه‌های هشدار، محافظ و چراغ نصب می‌شود و به تازگی نصب یک نوع کلاف، قفل و پلمپ ضد سرقت در برنامه وجود دارد چراکه این اقدامات سبب می‌شود در سرقت‌ها صعوبت ایجاد شود.
به جهت اینکه در سرقت‌ها صعوبت ایجاد شود تیرهای ترانس و شبکه به صورت گرد نصب می‌شود ولی با وجود اقدامات پیشگیرانه همچنان سرقت وجود دارد.
با توجه به قرار گرفتن در مجاورت استان‌های سرقت‌خیز مانند کرمانشاه اما بین 40 شرکت توزیع جزو 10 شرکت آخر از لحاظ میزان سرقت قرار داریم که نشان می‌دهد اقدامات ما موثر بوده است.
با توجه به اینکه شبکه‌های معابر کمربندی به صورت کابل زمینی بود و سرقت قسمتی از کابل‌ها سبب خاموشی مجموعه‌ای از معابر می‌شد در این راستا به جهت اینکه در معابر مشکلی ایجاد نشود، تکرار سرقت وجود نداشته باشد و معابر کمربندی که از اهمیت بالایی برخوردار است روشن بمانند شبکه کابل زمینی تبدیل به کابل خود نگه‌دار هوایی شد.
قطع برق 23 دستگاه پرمصرف در استان مرکزی
تسنیم: برای عبور از پیک مصرف برق در تابستان در استان مرکزی چه تمهیدات و اقداماتی در نظر گرفته و اجرایی شد؟
محمودی: هدف توزیع برق استان، تامین آسایش و آرامش هموطنان است، تمامی کارکنان این صنعت در تلاش هستند تا ذره‌ای اختلال در تامین برق هموطنان ایجاد نشود و همگام با سایر نقاط کشور با توجه به شرایط اقلیمی پیش آمده و افزایش دمای هوا در تابستان، تمامی ظرفیت‌های فنی در این شرکت به کار گرفته شد تا برق مشترکان تامین شود.
با هدف تامین نیاز شبکه توزیع برق و جلوگیری از اختلال در تامین انرژی مصرفی مشترکان، در ادامه طرح برخورد با ادارات و دستگاه‌های اجرایی پرمصرف، برق دستگاه‌های اجرایی پرمصرف دیگر استان مرکزی قطع شد چراکه با توجه به تداوم گرما و ضرورت همراهی مشترکان، برق این ادارات به علت بی‌توجهی به اخطارهای لزوم کاهش مصرف برق قطع شده چراکه همه دستگاه‌های اداری و سازمان‌ها موظف هستند الگوی ارائه شده در تصویب‌نامه هیئت وزیران را رعایت کنند.
مدیریت مصرف برق به صورت پیوسته باید فرهنگ‌سازی شود به طوری که متاسفانه در ابعاد مختلف جامعه مصرف بهینه برق فرهنگ‌سازی نشده بنابراین مصرف صحیح برق نیاز به فرهنگ‌سازی عمومی در جامعه دارد.
" محمودی" مدیرعامل توزیع برق استان مرکزی می‌گوید: میزان سرقت تجهیزات در استان مرکزی بالا است ولی به جهت اینکه در شبکه‌های توزیع اقدامات پیشگیرانه صورت گرفته است آمار سرقت در استان مرکزی به نسبت استان‌های همجوار از جمله لرستان، کرمانشاه، قزوین، تهران و اصفهان بسیار پایین‌تر است...
تسنیم: قطع برق دستگاه‌های پرمصرف در استان مرکزی به کجارسید؟
محمودی: در چند مرحله اقدام به قطع برق کردیم به طوری که در یک مقطع برق 9 دستگاه، در یک مقطع نیز 8 دستگاه دیگر و در مقطعی 6 اداره پرمصرف یا بدمصرف در استان مرکزی قطع شد که در مجموع آمار ادارات پرمصرف استان در زمینه مصرف برق که برق آنها قطع شده به 23 دستگاه رسید.
تسنیم: آیا گزارشی از وضعیت مصرف در ادارات و بخش‌های دولتی استان مرکزی دارید؟
محمودی: اغلب ادارات بارهای پایه دارند و برخی از ادارات خدماتی هستند که خدمات آنها استمرار دارد بنابراین مجموعه بیمارستان‌ها، اورژانس، مخابرات و ایستگاه‌های مخابرات جزو ادارات و تعرفه‌های عمومی اداری و جزو بار پایه محسوب می‌شوند و تعطیلی ندارند این درحالی است که ازمجموع 28 بار پایه مگاوات ادارات 11 مگاوات را به هیچ وجه نمی‌توان کاهش داد.
متاسفانه ساختار بانک‌ها به گونه‌ای است که اغلب کولر گازی دارند، پنجره بانک‌ها روشنایی را در طول روز برای کارمندان تامین نمی‌کند، بار پایه، سرورها و مانیتورهایی که وجود دارد قسمت قابل توجهی از بار مصرفی بانک‌ها را تشکیل می‌دهد و این عوامل سبب شده بانک‌ها نتوانند میزان بار مصرفی مورد نیاز خود را به نسبت سال گذشته کاهش دهند.
سال گذشته فشار زیادی به بانک‌ها برای کاهش مصرف وارد و برق بانک‌ها قطع می‌شد، بسیاری از بانک‌ها میزان مصرف خود را رعایت کردند بنابراین اگر نیاز باشد در مقایسه با بار پایه سال گذشته انجام شود یک مقدار سخت اما انجام شدنی است.
تاکنون برق 40 اداره قطع شده و برق اغلب ادارات قطع نگه داشته شده است تا تعهد دهند مصرف خود را اصلاح می‌کنند اما متاسفانه درصدی از ادارات وجود دارد که با وجود قطع برق مصرف را اصلاح نمی‌کنند و معتقدند که بیشتر از این میزان توان کاهش مصرف ندارند.
گفت‌و‌گوی ویدئویی خبرگزاری تسنیم استان مرکزی با "محمود محمودی" مدیرعامل توزیع برق استان مرکزی در زیر می‌آید:
انتهای پیام/711/