زوال ۵۰۰ هزار هکتار از مراتع چهارمحال و بختیاری
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری زوال ۵۰۰ هزار هکتار از مراتع استان نیز به ویژه در گونههای گون و دافنه به صورت تک بوتهای و وابستگی شدید معیشت مردم به محیط زیست منجر به قطع جنگل، چرای چند برابر ظرفیت دام در مراتع ملی شده را از جمله چالشهای محیط زیست استان عنوان کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری زوال ۵۰۰ هزار هکتار از مراتع استان نیز به ویژه در گونههای گون و دافنه به صورت تک بوتهای و وابستگی شدید معیشت مردم به محیط زیست منجر به قطع جنگل، چرای چند برابر ظرفیت دام در مراتع ملی شده را از جمله چالشهای محیط زیست استان عنوان کرد.
به گزارش ایسنا، شهرام احمدی هفتم بهمنماه در شورای اداری استان که با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار کرد: چهارمحال و بختیاری گاهاً پایتخت زیباییهای طبیعی کشور خوانده میشود و از لحاظ ظرفیتهای زیست محیطی قابلیتهای زیادی دارد.
وی وجود بیش از ۱۴۰۰ گونه گیاهی، بیش از ۳۰۰ گونه جانوری، مناطق بکر و طبیعی از جمله پنج منطقه حفاظت شده، یک پناهگاه حیات وحش، یک پارک ملی، یک اثر طبیعی ملی و یک ذخیره گاه جهانی زیست کره را از جمله سرمایههای طبیعی استان برشمرد.
احمدی تاکید کرد: استان با وجود سرمایههای طبیعی با چالشهایی روبرو است که خشکسالی یکی از موارد است و علیرغم بارندگی مطلوب در سال آبی جاری اما در ۱۰ سال گذشته بارندگیها مطلوب نبوده است.
وی ادامه داد: سه درصد از استان در حوضه آبریز دز، ۸۴ درصد در حوضه آبریز کارون و ۱۳ درصد در حوزه آبریز زایندهرود است که در این حوضه بیش از دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب با کسری حجمی آب مواجه شدیم.
احمدی اضافه کرد: در حوضه کارون نیز بیش از ۱۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب کسری تجمعی بارش در ده سال گذشته داشتهایم.
وی افزود: از ۱۰ دشت مطالعه شده استان شش مورد ممنوعه و چهار مورد ممنوعه بحرانی است.
احمدی گرد و غبار را از دیگر مشکلات استان دانست و گفت: بخشی از این گرد و غبار از منابع داخلی و بخشی از منابع خارج استان و کشور است.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۵۳ روز با گردو غبار مواجه بودیم که ۱۷ روز از آن منشأ داخلی و ۳۶ منشأ برون استانی داشت، تصریح کرد: استان امسال تاکنون در ۱۰ ماه گذشته ۵۲ روز با گرده و غبار همراه شد که دو روز ناشی از کانونهای داخلی و ۵۲ روز منشأ خارج از استان داشته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: امسال از ۵۲ روز گردو غبار استان، ۱۰ روز برای تمام گروهها و ۴۲ روز برای گروههای حساس ناسالم بود.
احمدی بیان کرد: زوال اکوسیستم در زاگرس از پدیدههایی است که استان با آن روبرو است به نحوی از ۳۰۷ هزار هکتار جنگل استان ۴۰ هزار هکتار به صورت تک شاخهای دچار خشکیدگی و ۳۰ تا ۴۰ هزار هکتار به صورت لکهای و تودهای خشکیده شده که این امر میتوان حرکت به سمت بیابانزایی را افزایش دهد.
وی زوال ۵۰۰ هزار هکتار از مراتع استان به ویژه در گونههای گون و دافنه به صورت تک بوتهای و وابستگی شدید معیشت مردم به محیط زیست که منجر به قطع جنگل، چرای چند برابر ظرفیت دام در مراتع ملی شده را از دیگر چالشها عنوان کرد.
احمدی اظهار کرد: سند آمایش استان در ماه گذشته به تصویب رسیده و امید است با اجرای آن بتوان از بارگذاریهای خارج از توان اکولوژیک استان جلوگیری کرد.
سرپرست آب منطقهای استان نیز گفت: طرحهای انتقال آب بینحوضهای در استان با رویکرد تأمین نیازهای نقطه هدف در برنامه کاری استانهای همجوار است اما شاید این رویکرد باید با دیدگاه ظرفیتهای منابع آبی استان منطبق باشد.
سدهیسامانی افزود: در طرح انتقال آب بهشت آباد از نظر کمیت آب قابل انتقال و روش انتقال مباحثی وجود دارد و از دغدغههای استان است که امید است این امر توسط سازمان محیط زیست کشور به شکل قطعی و نهایی مدنظر قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: طرح تونل گلاب دقیقاً مقابل مباحث زیست محیطی است و اثرات اجتماعی و اقتصادی را به همراه دارد که این امر نکته شاخصی در مباحث طرحهای آبی استان است و امید است مورد توجه حفاظت محیط زیست کشور واقع شود.
انتهای پیام