خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تحریم‌های غرب مانع همکاری اقتصادی با ایران نمی‌شود

مهر | بین‌الملل | چهارشنبه، 09 شهریور 1401 - 06:30
مسکو می‌گوید تحریم‌های غرب مانع همکاری اقتصادی روسیه و ایران نمی‌شود.
تحریم‌های غرب مانع همکاری اقتصادی با ایران نمی‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که اقدامات خصمانه غرب و تحریم‌های آن علیه ایران و روسیه مانع از توسعه همکاری‌های دوجانبه سودمند میان دو کشور در زمینه‌های گوناگون نمی‌شود.
این وزارتخانه با اشاره به آمار و حجم تجارت خارجی میان دو کشور گفت: در ژانویه تا ژوئیه ۲۰۲۲ تجارت دوجانبه بین روسیه و ایران ۲.۷ میلیارد دلار بود که ۴۲.۷ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.
این وزارتخانه افزود: همچنین در مذاکرات بر سر توافقنامه تجارت آزاد جامع بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا پیشرفت‌هایی حاصل شده است.
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران روز چهارشنبه در سفری کاری به مسکو خواهد رفت و در آنجا با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.
قرار است وزیران خارجه دو کشور درباره وضعیت توافق هسته‌ای ایران، پروژه‌های مشترک انرژی و حمل و نقل روسیه و ایران و همچنین برخی موضوعات منطقه‌ای مانند اوکراین، سوریه و افغانستان گفتگو کنند.
چند روز پیش از این، نشریه آمریکایی وال‌استریت‌ژورنال در گزارشی تحلیلی به قلم «بنویت فاکون» نوشته بود: روسیه و ایران، با وجود تحریم‌های غرب علیه دو کشور، در حال تقویت روابط خود هستند و این مسئله موجب نگرانی واشنگتن شده است.
نویسنده دراین‌باره افزود: ایران و روسیه بیشتر از هر زمانی به هم نزدیک شده‌اند.
تلاش‌ها برای انزوای بین‌المللی این دو کشور، این دو دشمن سرسخت آمریکا را به سمت همکاری‌های نظامی و بازرگانی بیشتری سوق داده است و این برای واشنگتن هشداردهنده است.
نویسنده وال‌استریت ژورنال می‌نویسند دو کشور در مخالفت با نظم کنونی جهان به رهبری آمریکا شریک و هر دو تحت تأثیر تحریم‌های سخت آمریکا هستند.
اتحاد و روابط نزدیک‌تر روسیه و ایران می‌تواند به دو کشور کمک کند تا از طریق یافتن بازارهای جدید برای محصولاتشان و تقویت همکاری‌های نظامی، تأثیرات تحریم‌های غرب را کاهش دهند.
این نشریه آمریکایی در پایان نوشت: در سال جاری تجارت دوجانبه بین روسیه و ایران ۱۰ درصد افزایش یافته و در سال ۲۰۲۱ تجارت بین دو کشور با رشدی ۸۰ درصدی به ۴ میلیارد دلار رسید.