خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 29 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بیش از 100 گونه جانوری در معرض انقراض

مهر | اجتماعی و حوادث | دوشنبه، 07 شهریور 1401 - 10:00
فهرست مهره‌داران در معرض خطر انقراض و حمایت و حفاظت شده بعد از حدود ۲۰ سال به‌روزرسانی و منتشر شد.
فهرست،حفاظت،اساس،وضعيت،كشور،انقراض،دفتر،طبيعي،اقدام،تاريخ،سا ...

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست درباره به‌روزرسانی فهرست تنوع جانوری گفت: در آستانه هفته دولت با تلاش همکاران دفاتر تخصصی به ویژه دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی فهرست گونه‌های مهره دار در معرض خطر انقراض و حمایت و حفاظت شده بر اساس بند ت ماده ۳ قانون شکار و صید و مصوبه ۱۶۸ شورایعالی حفاظت محیط زیست به‌روزرسانی و در روزنامه رسمی منتشر و به مراجع ذی ربط ابلاغ شد و از این تاریخ ملاک عمل برای مسائل قضائی و حقوق در سطح کشور خواهد بود.
وی افزود: بر اساس فهرست منتشره بیش از ۱۰۰ گونه در فهرست در معرض خطر انقراض قرار دارد و بیش از ۱۶۰ گونه نیز در فهرست گونه‌های حمایت شده و حفاظت شده قرار گرفته‌اند.
وی تاکید کرد: در خصوص آبزیان و سخت پوستان مصوبه قبلی سازمان هنوز پابرجاست و در صورت تغییر، ابلاغ و اطلاع‌رسانی خواهد شد هم چنین در خصوص بی‌مهرگان مراتب در دست بررسی نهایی است و به زودی اقدام خواهد شد.
شایان ذکر است، تعیین وضعیت حفاظتی گونه‌ها بر اساس فهرست سرخ IUCN توسط گروه‌های متخصص و براساس اطلاعات علمی به روز و معیارهای کمی همچون میزان کاهش جمعیت، محدوده جغرافیایی پراکنش گونه و آیا نتایج یک تجزیه و تحلیل کمی احتمال بالقوه انقراض در طبیعت را نشان می‌دهد، تعیین می‌گردد.
با توجه به اینکه این اطلاعات در خصوص تعداد محدودی از گونه‌های ایران موجود بوده و بعضاً وضعیت تهدید فعلی برخی گونه‌های حیات وحش کشور با فهرست سرخ IUCN انطباق ندارد، دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی با همکاری دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش و با کسب نظر از اساتید دانشگاهی، متخصصین ستادی و استانی سازمان اقدام به به‌روزرسانی فهرست طبقه‌بندی حفاظتی مهره‌داران کشور بر اساس معیارهایی همچون عوامل تهدید، وضعیت جمعیت، پراکنش محدود و اندمیک بودن، وضعیت قاچاق و غیره نموده است.
این فهرست کمک شایانی به مدیریت و حفاظت گونه‌های کشور نموده و می‌توان در آینده نسبت به تدقیق آن اقدام کرد.