خرید توافقی لبخند بر لبان کشاورزان خیارکار قروه نشاند
این روزها فصل برداشت خیار، با توجه به افزایش هزینههای تولید، اخبار مربوط به قیمت پایین خیار در شهرستان قروه به گوش میرسد که سبب خسارت به کشاورزان منطقه شده است اما خرید توافقی به نوعی میتواند این خسارت را جبران کند.

این روزها فصل برداشت خیار، با توجه به افزایش هزینههای تولید، اخبار مربوط به قیمت پایین خیار در شهرستان قروه به گوش میرسد که سبب خسارت به کشاورزان منطقه شده است اما خرید توافقی به نوعی میتواند این خسارت را جبران کند.
به گزارش خبرگزاری فارس از قروه، رویه تولیدات کشاورزی در کشور ما به سمت تولید ارزانترین و پرآبترین محصولات از جمله تولید خیار و هندوانه حرکت کرده و شهرستان قروه با وجود دشتهای ممنوعه از این امر استثنا نبوده است و تقریباً کسی نیست که نداند مهمترین چالش این روزهای این شهرستان مسئله آب است که باید با تغییر الگوی کشت و کشتهای گلخانهای این معضل را حل کرد.
خیار از جمله گیاهان محصولات سیفی است که بیشتر افراد آن را در باغچههای خود میکارند، اما نکتهای که در مورد کاشت خیار وجود دارد این است که بتوان محصولی زیادی را برداشت کرد، زمانی میتوان محصول زیادی برداشت کرد که میزان گلدهی گیاه بالا باشد.
امروزه کشت گلخانهای با هدف افزایش کارایی مصرف آب، باید رواج یابد در بین محصولات گلخانهای، میتوان خیار، هندوانه و مابقی صیفیجات تولید کرد و کاربرد شیوههای نوین آبیاری در افزایش بهرهوری به ویژه در کشتهای مدرن، در مدیریت مصرف آب مؤثر بوده و اساس اینکار، آگاهی از نیاز آبی گیاهان است.
با توجه به نیاز روزافزون بازار، چه از نظر تولید گل و گیاهان زینتی و چه از نظر سبزیجات و صیفیجات خارج از فصل این روش تولید و کشت، امروزه به یکی از سودآورترین بخشهای کشاورزی تبدیل شده است.
کشاورزی در گلخانهها نسبت به کشاورزی در فضای آزاد و در زمینهای کشاورزی دارای دردسر و مشکلات کمتری است؛ به علاوه بازه زمانی برای به ثمر نشستن و برداشت محصولات نیز نسبت به کشاورزی سنتی، کوتاهتر است، کشاورزی گلخانهای میتواند سودآوری بیشتری داشته باشد.
حجتالاسلام عابدین رستمی امام جمعه شهر قروه نیز در خطبههای هفته گذشته به مساله رسیدگی به مشکلات خیارکاران اشاره کرد و گفت: سال ۹۸هم این موضوع را عنوان کردم و از سازمان جهاد کشاورزی استان درخواست کردم که به این قشر کمک کند برایشان صنف تشکیل دهد و قیمتگذاری کند تا دلالها حذف شوند.
وی اظهار کرد: هزینه خیارکاران باید جبران شود و ذخیرهای برای زمستانشان بماند، ما از جهاد کشاورزی خواستاریم که ورود پیدا کنند با کارخانه های صنایع تبدیلی و تکمیلی ارتباط بگیرند به نمایندگی از خیارکاران محصولات رو جمع کنند و تحویل کارخانهها دهند غیر از حق ترابری چیزی از خیارکار نگیرند.
امام جمعه شهر قروه همچنین گفت: از مسؤولان شهرستانی و استانی خواستاریم در بلند مدت صنایع و کارخانههای تبدیلی و تکمیلی راهاندازی کنند.
در این راستا کشاورزان قروهای به دلیل پایین بودن قیمت خیارنگران این موضوع بودند که با پیگیری فرماندار قروه با جهاد کشاورزی و تعاون روستایی استان کردستان مقرر شد کارخانجات بزرگ وارد مذاکره بشوند و واحدهای بزرگ فراوری و سازمان تعاون روستایی وارد خرید توافقی بشوند و باعث افزایش قیمت خیار برای کشاورزان بشود و لبخند بر لبان کشاورزان بنشاند و خستگی آنها در برابر گرمای طاقت فرسای تابستان از تنشان بیرون آید.
خلیل فعلهگری فرماندار قروه در گفتوگو با خبرنگار فارس در قروه گفت: در شهرستان قروه 350 هکتار کشت خیار با برآورد 10 هزار تن محصول خیار از این مزارع کشت میشود.
وی افزود: 8 واحد فعال صنایع تبدیلی با ظرفیت قریب به هزار و 500 تن در سال در شهرستان قروه وجود دارد.
به گفته فرماندار قروه، علت اصلی پایین بودن قیمت خیار این بود واحدهای فراوری بزرگ هنوز وارد خرید نشده بودند که با پیگیریهای انجام شده از این حالت خارج میشوند.
خیار از بین همه صیفیجات بیشتر به آب نیاز دارد
حامد آیینی رئیس سازمان جهاد کشاورزی شهرستان قروه گفت: خیار از بین صیفیجات از همه بیشتر به آب نیاز دارد و جز محصولات پر آب بر است برای تولید هر کیلوگرم خیار در عرصه و فضای باز به 350 لیتر آب نیاز است که این مقدار در گلخانه به 25تا 30 لیتر کاهش مییابد.
وی افزود: گلخانه یکی از راه حلهای مدرن برای مبارزه با سرما، گرما و کم آبی است، در کشت گلخانه راندمان عملکرد و تولید محصول را به ازای هر مترمکعب آب مصرفی 10 برابر افزایش میدهد.
به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی شهرستان قروه، یکی از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی با هدف صرفهجویی در مصرف آب و افزایش بهرهوری انتقال کشت سبزی و صیفی از محیط باز به گلخانه است.
آیینی ابراز کرد: یکی از راههای تجاریسازی و اقتصادی کردن محصول خیار و جلوگیری از متضررشدن کشاورزان کشت قراردادی این محصول که قبل از تولید آن در واقع بازار فروش آن به نرخ روز در قرارداد مشخص شده است.
وی با بیان اینکه بر اساس قانون کشت آبی و پروانه بهرهبرداری کشت غالب شهرستان 45 درصد گندم،21 درصد سیبزمینی و 34 درصد سایر محصولات است، افزود: علت پایین بودن قیمت خیار بر اساس محصولات کشاورزی که وابسته به عرضه و تقاضا است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی شهرستان قروه یادآور شد: با توجه به اینکه سال گذشته قیمت خیار15 هزار تومان بود باعث افزایش قیمت خیارشور شد و کارخانجات نتوانستند محصولات خود را بفروشند.
آیینی به خرید توافقی اشاره کرد و گفت: فقط نباید تولید کننده را دید، باید مردم هم لحاظ کرد که توان خرید محصول را داشته باشند.
انتهای پیام/2330/73/س