خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 26 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

توافق وزرای دفاع شانگهای در مورد برگزاری رزمایش مشترک

فارس | بین‌الملل | پنجشنبه، 03 شهریور 1401 - 15:46
وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در شهر «تاشکند» در مورد برگزاری رزمایش‌های مشترک به توافق رسیدند.
سازمان،همكاري،شانگهاي،عضو،كشورهاي،دفاع،ازبكستان،وزراي،برگزار ...

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در چارچوب ریاست ازبکستان در سازمان همکاری شانگهای در نشست وزرای دفاع کشورهای این سازمان در شهر «تاشکند» در مورد برگزاری رزمایش‌های مشترک به توافق رسیدند.
پیش از این نشست روسای سازمان‌های نظامی هند، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان و همچنین بلاروس به عنوان کشور ناظر سازمان همکاری شانگهای در پای یادبود «قصیده مردانگی» در پارک پیروزی شهر «تاشکند» گل گذاشتند.
همچنین در ابتدای این مراسم پیام «شوکت میرضیایف» فرمانده عالی نیروهای مسلح ازبکستان برای حاضران قرائت شد.
در این نشست که در فضایی سنتی سازنده و دوستانه برگزار شد، در مورد موضوعات مهم امنیت بین المللی و منطقه‌ای تبادل نظر و وظایف بلندمدت برای تقویت همکاری‌ها در حوزه دفاعی و امنیتی تعیین شد.
وزرا دفاع بار دیگر اشتراک مواضع کشورها و تمرکز بر تامین ثبات و صلح پایدار را به نمایش گذاشتند.
«بهادر قربان اف» وزیر دفاع ازبکستان طی سخنانی در این نشست خاطرنشان کرد: تشکیل و توسعه سازمان همکاری شانگهای برای حفظ صلح، امنیت و ثبات در منطقه وسیع ما کمک مهمی داشته و دارد.
در این نشست بر سطح بالای حسن تفاهم بین کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای تاکید شد، موضوعات تداوم همکاری‌ها در تقویت امنیت و تامین ثبات در فضای سازمان و همچنین از بین بردن پیامدهای منفی بیماری همه گیر «کووید-19» هماهنگ شد.
در چارچوب این نشست همچنین تقویت بیش از پیش دوستی و حسن همجواری بین کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، گسترش همکاری‌ها در زمینه امنیت به منظور تامین صلح، ثبات و توسعه پایدار در منطقه، گسترش همکاری عملی سازمان همکاری شانگهای با سایر سازمان‌های همکار منطقه‌ای، تداوم برگزاری جشنواره گروه‌های موسیقی نظامی که بستر مهمی برای تقویت حسن همجواری، دوستی و تبادل در زمینه فرهنگ نظامی بین نیروهای مسلح کشورهای عضو سازمان است، بررسی شد.
در پایان این نشست وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای بیانیه مشترکی را صادر کردند.
این سند برگزاری چندین مراسم از جمله رزمایش‌های مشترک را در نظر دارد.
شرکت کنندگان در این مراسم بر تمهیدات و برگزاری نشست وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در سطح بالای تاکید کردند.
در پایان این مراسم تصمیمی در مورد برگزاری نشست بعدی وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در سال 2023 میلادی در هند اتخاذ شد.
سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی بین دولتی است که در تاریخ 15 ژوئن سال 2001 میلادی در شانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شده است.
در نشست سازمان که روزهای 8 و 9 ژوئن سال 2017 میلادی در شهر آستانه پایتخت قزاقستان برگزار شد، هندوستان و پاکستان عضو دائم سازمان همکاری شانگهای‌ شدند.
هم اکنون ایران نیز در حال طی کردن مراحل و فرآیندهای عضویت دائم در سازمان همکاری شانگهای است.
اکنون افغانستان، مغولستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند.
ترکیه، سریلانکا، ارمنستان، آذربایجان، نپال و کامبوج شریک گفت وگو با این سازمان هستند.
در نشست سازمان همکاری شانگهای در شهر «دوشنبه» در ماه سپتامبر سال 2021 میلادی مراحل و فرایندهای ارائه مقام شریک گفت وگو به مصر، قطر و عربستان سعودی آغاز شده است.
انتهای پیام/ح