خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 01 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

توسعه مدل کشف و رصد دانشمندان برجسته جهان اسلام در جایزه مصطفی(ص)- اخبار علم و تکنولوژی - اخبار اجتماعی تسنیم

تسنیم | اجتماعی و حوادث | چهارشنبه، 26 مرداد 1401 - 17:53
مدل کشف دانشمندان برجسته جهان اسلام در جایزه مصطفی(ص) باتوجه به وجود پایگاه های علمی ـ استنادی در حوزه های مختلف علم و فناوری، شناسایی محققان و موضوعات تحقیقاتی مورد اهمیت دنیا همزمان با انتشار فراخوان پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) توسعه یافته است.
فناوري،علمي،مصطفي،جايزه،علم،دانشمندان،موجود،دانش،توسعه،تحليل

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مدل کشف و رصد دانشمندان برجسته جهان اسلام در جایزه مصطفی(ص) باتوجه به وجود پایگاه‌های علمی ـ استنادی در حوزه‌های مختلف علم و فناوری، شناسایی محققان و موضوعات تحقیقاتی مورد اهمیت دنیا همزمان با انتشار فراخوان پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) توسعه یافته است.
بر همین اساس با بهره‌گیری از دانش سنجش علم و فناوری مبتنی بر داده‌های موجود، می‌توان شناسایی و ارزیابی نسبتاً دقیقی از فعالیت‌های علمی و فناوری یک محقق بدست آورد.
در واقع علم‌سنجی، دانش تجزیه و تحلیل اطلاعات علمی و فناوری و عوامل مؤثر بر آن است.
خروجی این نوع نگاه و تحلیل داده به صورت کمی قابل ارائه است.
بر همین اساس جهت توسعه مدلِ کشف و رصد دانشمندان برجسته جهان اسلام و شناسایی دقیق‌تر یک محقق و جایگاه علمی آن از این دانش برای دوره‌های آتی جایزه مصطفی(ص) بهره گرفته شده است.
علم‌سنجی به عنوان یکی از روش‌های ارزیابی فعالیت‌های علمی و مدیریت پژوهش‌ها به حساب می‌آید.
با توجه به دامنه گسترده این حوزه دانشی، بایستی به این موضوع هم اشاره شود که علاوه بر بررسی وضعیت موجود محققان و حوزه‌های علمی و تحقیقاتی، می‌تواند به سیاست‌گذاری علم و فناوری، آگاهی‌بخشی و آینده‌نگری علمی و پژوهشی در تمامی ابعاد فردی، سازمانی و بین‌المللی کمک شایانی کند.
از همین رو در راستای کمک به آینده علمی و فناوری جهان اسلام با بررسی شاخص‌های رشد و توسعه دانش و مطالعه ارتباطات علمی و تحلیل‌های هم ـ استنادی و هم ـ نویسندگی و...
، می‌توان روابط و الگو‌های میان شبکه‌ای موجود بین دانشمندان و حوزه‌های پژوهشی‌ آن را کشف و تجزیه و تحلیل کرد.
همچنین با بهره‌برداری مناسب از تحلیل‌ها، امکانات و توانمندی‌های موجود می‌توان به ارائه راهکار‌هایی برای توسعه علمی و نیز فناوری حاصل از آن پرداخت.
گفتنی است مهلت معرفی آثار پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) تا 9 شهریور سال 1401 است و زمان برگزاری آیین اعطای جایزه مصطفی(ص) در مهرماه 1402 تعیین شده است.
جایزه مصطفی(ص) در چهار حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات، علم و فناوری زیستی و پزشکی، علم و فناوری نانو و علوم پایه و مهندسی به دانشمندان مسلمان سراسر دنیا اعطا می‌شود.
انتهای پیام/