وزیر کشور برای جبران خسارات بازاریان تبریز قول مساعد داد/تولید خودرو در آذربایجان شرقی
استاندار آذربایجان شرقی گفت: وزیر کشور در تماس تلفنی که داشت قول مساعدت برای جبران خسارت را نیز داد، البته اگر علت حادثه مشخص شود شاید از منابع دیگر این خسارت جبران شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، محمدرضا پورمحمدی در نشست خبری خود با خبرنگاران، خبرنگاران را چشم بینای جامعه خواند و اظهار داشت: اجماع محوری، مشارکت عمومی و مسئولیت پذیری از جمله ویژگیهای حکم روایی صحیح است که خبرنگاران با مطالبه و گفتمانها، برای رسیدن به آن تلاش میکنند.
وی با تکیه بر سخنی از امام خمینی (ره) که فرموده بودند، "نقد یک ودیعه الهی است."، افزود: شخصاً از دیدگاههای کارشناسانه رسانهها استقبال میکنم و بر خبرنگاران توصیه میکنم تا هیچ ابایی از طرح دیدگاههای کارشناسانه خود نداشته باشند، بر مدیران نیز تاکید ویژهای داشتهام تا شکایتی از رسانهها نداشته باشند، چرا که رسانه نیز در جایگاه خود برای مردم دلسوز هستند.
استاندار آذربایجان شرقی، با تاکید بر موقعیت ویژه استان آذربایجان شرقی از لحاظ موقعیت ژئوپلتیکی، صنعتی و همچنین ذخایر معدنی، اذعان داشت: معادن استان آذربایجان شرقی با 8.2 تن ذخایر معدنی شناسایی شده، امروزه بخش مغفولی از اقتصاد را شامل میشوند، چنانچه رتبه نخست ذخایر نفلین سینیت آلمینا، ذخایر طلا و خاک صنعتی، همچنین رتبه دوم ذخیره دیاتومیت و مس از جمله ذخایر این استان است.
وی با اشاره به این که نرخ بیکاری در کشور از سن 15 تا 29 سال، 25 درصد است، ادامه داد: آمارهای استان نیز با این آمار تفاوت چندانی ندارند، اما آمار بیکاری در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی در سطح کشور 19 درصد است که متاسفانه این آمار در استان ما 23 درصد است.
پورمحمدی، با انتقاد از کاهش سهم تسهیلات استانی در سالهای اخیر تصریح کرد: سال 1388 سهم استان ما از تسهیلات کشوری 2.8 درصد بود که این آمار در سال 1394 به 2.2 درصد رسیده بود، اما سهم سپردههای استان 2.60 درصد بود که این آمار به 2.68 درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به حادثه آتشسوزی بازار تبریز، گفت: بازار تبریز در سال 1388 و در همان قسمت دچار حریق است که بعد از آن شیرهای هیدراته نصب شدهاند، اما این اقدامات کافی نیست و باید اقدامی اساسیتر صورت میگرفت.
استاندار آذربایجان شرقی، با بیان این که از 125مغازه حادثه دیده، حدود 90 مغازه ببیمه بودهاند، افزود: بیمه غرامت آنها را آماده کرده است که بعد از قطعی شدن علت حادثه، پرداخت کند.
وی به جبران خسارت مغازههایی که فاقد بیمه حوادث بودهاند پرداخت و گفت: بازسازی مغازهها را اداره کل میراث فرهنگی استان عهده دار شده است، همچنین وزیر کشور در تماس تلفنی که داشت، قول مساعدت برای جبران خسارت را نیز داد، البته اگر علت حادثه مشخص شود شاید از منابع دیگر این خسارت جبران شود، برای مثال اگر علت آتش سوزی از برق باشد، اداره برق بخشی از خسارتها را تقبل خواهد کرد، و سازوکارهای دیگری نیز اندیشیده شده است، البته باید در نظر داشت که در حال حاضر هیچ عاملی از سوی کارشناسان اعلام نشده است.
پورمحمدی، به نوسانات اخیر بازار نیز اشاره کرد و اذعان داشت: بخشی از این نوسانات نیز ناشی از گران فروشی است که باید با نظارتهای جدیتر دستگاههای ذیربط، مانند اکیپهای نظارت وزارت صمت و اداره کل تعزیرات، از این امر جلوگیری شود و میزان تناسب جرم با جریمه برابر باشد.
وی مس، نفلین سینیت و خودرو را از اولویتهای استان دانست و گفت: طبق صحبت هایی که با وزیر صمت داشتهایم، تولید خودرو از برنامههای آتی این استان است که به کمک کارخانههای استانی محقق خواهد شد.
انتهای پیام/