انتقاد معاون استاندار کردستان از برگزاری جلسات بدون خروجی/ مصوبات شورای آموزش وپرورش اجرایی شود- اخبار کردستان - اخبار استانها تسنیم
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با انتقاد از برگزاری جلسات بدون خروجی در استان گفت: متأسفانه مصوبات جلسات ضمانت اجرایی ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، مهدی رمضانی شامگاه شنبه در دومین جلسه شورای آموزش وپرورش استان کردستان که در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، با انتقاد از برگزاری جلسات بدون خروجی در استان اظهار داشت: اگر ما در این جلسات چند ساعت وقت هم را گرفته و یک سری مصوبات مطرح و نزدیک سه ماه دوباره جلسه تشکیل شود و این مصوبات عملیاتی نشود و حرفهای تکراری بزنیم، اصلاً جلسه تشکیل نشود بهتر است.
وی با طرح این سؤال آیا اگر نمایندگان ادارات در جلسات متعهد و بعد تعهدات خود را اجرا نکنند، پس ما اینجا بیکار نشستهایم؟
گفت: متأسفانه مصوبات نشستها ضمانت اجرایی ندارد، باید برای مصوبات زمان در نظر گرفته شود و در طول دو هفته یا یک ماه این مصوبهها جهت اجرا توسط کارشناسان آموزش و پرورش پیگیری شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان تصرح کرد: وقتی شورای آموزش و پرورش ده مصوبه مهم با nمیلیارد تومان بودجه تدارک دیده اما اگر اجرا نشود، بنده واقعاً خط بطلان بر این جلسه میکشم، این مصوبات باید در ظرف مدت مشخص اجرایی شود و هیچ بهانهای قابل قبول نیست.
وی با تأکید بر اینکه نظام مسائل آموزش و پرورش در استان کردستان باید احصا و بر روی اولویتها تمرکز شود، اذعان کرد: متأسفانه اعتبارات ما محدود است و باید یک بازه زمانی تعریف و به تدریج جلو برویم و جلسات را هم به صورت ماهانه برگزار خواهیم کرد.
رمضانی به وجود مدارس کانکسی اشاره کرد و افزود: این نوع مدارس شایسته مردم و دانشآموزان مرزنشین که با تمام وجود از مرزهای ما حراست میکنند نیست و باید جزو مسائل اولویتدار قرار گیرد کما اینکه اعتباری که در سفر اخیر ریاست جمهوری برای این حوزه در نظر گرفته شده قابل توجه بوده و در کنار آن باید موضوع را در تهران طرح و اعتبار قابل توجهی را از وزیر دریافت کنیم.
وی بر ضرورت راهاندازی رصدخانه دانشآموزی در شهرستانها تأکید کرد و بیان داشت: بحث استعدادیابی بسیار حائز اهمیت بوده و باید از دانشآموزان، تست استعدادسنجی گرفته شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با تأکید بر اینکه باید مهارتآموزی از سنین کودکی تا نوجوانی آموزش و بر این حوزه تمرکز شود، عنوان کرد: نظام بهرهوری نیروی انسانی معلمان ما بعضا کیفیت ندارند و معلم همانند یک کارمند میآید و میرود، میطلبد که تقویت نیروی کارآمد و استفاده از ظرفیت نیروهای جهادی در دستور کار قرار گیرد.
افتتاح 15 پروژه آموزشی کردستان در هفته دولت
هاشم ناظمیجلال، مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت جایگاه آموزش و پرورش و تأثیرگذاری در تمام مناسبتها و برنامهها اظهار داشت: انتظار میرود که توجه ویژهای به آموزش و پرورش شود، ما دنبال این نیستیم که فقط آمار و ارقام ارائه دهیم بلکه باید مصوبات این شورا اجرایی شود.
وی به مصوبات جلسه گذشته اشاره کرد و افزود: در جلسه گذشته سازمان نوسازی و تجهیز مدارس استان متعهد شده گزارش کاملی از هزینهکرد اعتبارات ملی و استانی در پروژه های اجراشده و اجرایی برای مهر سال 1401 را مشخص و وضعیت جذب اعتبارات از سازمان نوسازی کشور به نسبت سایر استانها پیگیری شود، مصوبه دوم مربوط به جلب مشارکت خیرین و نهادهای مختلف در ساخت پروژههای طرح شهید سلیمانی جهت بهرهبرداری تا مهرماه 1401 است که 42پروژه فضای ورزشی درون مدرسه تحت عنوان طرح شهید سلیمانی سهم استان کردستان است که 5موردچمن مصنوعی و 7مورد سالن ورزشی تیپ دو جزو این مصوبات بوده و اقدامات خوبی انجام شده و 15پروژه نیز برای هفته دولت آماده افتتاح است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان تصریح کرد: مصوب شده، مرکز رفاهی آموزشی فرهنگیان شماره 2 آموزش و پرورش شهرستان سنندج که در حریم طرح توسعه شهری قرار دارد تغییر کاربری و اجاره اماکن این مجموعه از دستور کمیسیون ماده صد خارج شود، برای اجرای این کار تنها امضای شهردار مانده و قول دادهاند این کار انجام شود؛ همچنین مصوب گردیده که تأمین زمین 6هکتار زمین زراعی برای احداث هنرستان کشاورزی در روستای الک شهرستان کامیاران فراهم و اعتبار لازم اختصاص داده شود اما متأسفانه عملیاتی نشده است و جهاد کشاورزی زمینی واگذار نکرده است.
وی افزود: همچنین مصوب شده که آموزش وپرورش نسبت به ارائه لیست تجهیزات مورد نیاز هنرستانها به ارزش 300میلیارد ریال جهت پیشبینی در اعتبارات مربوط به سفر ریاست جمهوری اقدام لازم را به عمل آورد که اعتباری در اختیار ندارند، همچنین بر اساس مصوبه سازمان نوسازی و تجهیز مدارس استان باید نسبت به پیشبینی اعتبار مورد نیاز تکمیل 16پروژه فضای ورزشی مربوط به سال 89 اقدام کند.
ناظمیجلال خاطرنشان کرد: مصوب شده معضل تاناکورا خیابان شهدا سنندج که منتهی به دو مدرسه علم و دین و مدارس همجوار با در نظر گرفتن تمامی جوانب امر جابهجایی موقت این مدارس به مدرسه همجوار انجام شود که در همین راستا عملیات تخریب این مدارس از 19خرداد ماه آغاز شده است.
وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه باید هزینه ثبتنام داوطلبان آزاد سالانه 10درصد افزایش یابد، عنوان کرد: برای هزینه ثبتنام و آزمون داوطلبان آزاد پایه ششم ابتدایی، هفتم، هشتم و نهم متوسطه به ازای هر درس از 90هزار ریال به 100هزار ریال تغییر و دوره دوم متوسطه به ازای هر درس 156هزار ریال به 180هزار ریال تغییر یابد که در آموزش وپرورش مصوب شد.
ما نمیگذاریم که مصوبات جلسات قبل ابتر بماند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان ابراز داشت: یکی از مصوبات این جلسه نیز "رفع مشکل بکارگیری نیروهای پیش دبستانی دیواندره و طرح موضوع در شورای هماهنگی ارگانهای نظارتی استان است" که برای حدود 56نفر نیروهای پیش دبستانی سال 90 و قبل از آن در این شهرستان مشکلاتی ایجاد و تخلفاتی هم انجام شده که منجر به عزل رئیس اموزش وپرورش شهرستان دیواندره شده است، برای این تعداد دوره هایهای پودمانی برگزار شده و بیشتر آنها مدرک تحصیلی لیسانس و فوقلیسانس دارند، با ورود سازمان بازرسی این 56 نفر به دو گروه تبدیل شدهاند و انتظار میرود استانداری و شورای نظارتی استان پیگیری و تکلیف این 56نفر را مشخص کند چراکه به یک معضل تبدیل شدهاند.
کمبود اعتبارات آموزشی و فضای آموزشی در کردستان
طیب سالاروندیان، معاون آموزش متوسطه ادارهکل آموزش و پرورش استان کردستان نیز در این جلسه گفت: پروژه مهر در راستای آغاز سال تحصیلی جدیددر مناطق 16گانه با شعار تلاش همه جانبه، توسعه عدالت و با رویکرد مهارتآموزی برای آغاز بهار دانش در مدارس در سال تحصیلی 1401_1402 شروع خواهد شد.
وی با بیان اینکه ارتقا کمی و کیفی فعالیتهای آموزش و پرورش و استانداردسازی سالتحصیلی متناسب با کارگروهای تخصصی جزو برنامههای اولویتدار است، افزود: اهداف ما برنامه محورشدن تمامی راهکارها و برنامههای در دست اقدام است وچراکه بدون داشتن برنامه هیچ اقدامی به ثمر نخواهد نشست.
معاون آموزش متوسطه ادارهکل آموزش و پرورش استان کردستان خاطرنشان کرد: برای آغاز سال تحصیلی جدید 35درصد کلاسهای ما کامل و آماده بازگشایی در سال تحصیلی جدید است.
وی در خصوص وصول و تهیه کتب درسی گفت: در حال حاضر 70درصد کتابهای درسی دانشآموزان کردستانی وصول و 55درصد در بین مناطق 16گانه توزیع و 80درصد نیز ثبت وصول شده تا چهارم شهریورماه ثبت سفارش کتب درسی به 90درصد خواهد رسید.
سالاروندیان از اجرای 7 پروژه در دست اقدام در آموزش و پرورش کردستان خبر داد و عنوان کرد: 12واحد 18کلاسه پروژههای تحویلی و آموزشی، تعمیر و بازسازی 150کلاس روستایی، تخریب و بازسازی 300کانکس و تعمیر سرویسهای بهداشتی جزو این پروژههاست.
وی به موانع پیشروی پروژه مهر اشاره کرد و افزود: نامشخص بودن زمان تحویل پروژههای نیمه تمام آموزشی و خدماتی، کمبودسرانه و عدم تخصیص اعتبارات آموزشی، کمبود فضای آموزشی در مدارس شهر سنندج، کمبود نیرو و منابع انسانی جهت امر اموزش در کلاسهای درسی که در کشور چیزی حدود 40هزار نفر کمبود نیروداریم،کمبود تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی جدید مبتنی بر عمل و تجربه،کمبود سرانه پرورشی و رفاهی در آموزشگاههای استان، نبود تجهیزات و امکانات در حوزه مهارتآموزی از اهم چالشهای حوزه اموزش و پرورش کردستان است.
معاون آموزش متوسطه ادارهکل آموزش و پرورش استان کردستان از ایجاد نخستین رصد خانه دانشآموزی خبر داد و یادآور شد: احداث رصد خانه میتواند زمینه کیفیتبخشی مسائل آموزشی در علم نجوم و اخترشناسی را تقویت و درآمدزایی هم داشته باشد.
میتوان با برگزاری مسابقات نجوم، استعدادهای این رشته از علم نجوم را در بین دانشآموزان تقویت و شکوفا کرد، اما برای ساخت این رصد خانه 950میلیون تومان اعتبار نیاز است.
وعده ساماندهی مدارس کانکسی کردستان برای آغاز سالتحصیلی جدید
ماجد احمدی؛ مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کردستا نیز در این جلسه در رابطه با مدارس کانکسی و سنگی گفت: مدارسی که شایسته دانش آموزان نیست باید جمعآوری شود که ساماندهی مدارس کانکسی و سنگی که دارای 10نفر دانش آموز بوده، در دستور کار قرار گرفته و در قالب طرح شهید رضا پناهی به اجرا در امده است.
وی افزود: در استان کردستان 168مدرسه کانکسی با تعداد 3هزار و359 دانشآموز در مناطق آموزشی وجود دارد که سیاست دولت ساماندهی این مدارس و رسیدگی به مناطق محروم و کمتر توسعه یافته است.
احمدی بیان کرد: منابع مالی اجرای این طرح از محل اعتبارات ملی و استانی، درآمد حاصل از فروش املاک مازاد سازمان آموزش و پرورش، اعتبارات مصوب سفر ریاست جمهوری، مشارکت جامع خیرین مدرسهساز، مشارکت نهادهای بنیاد برکت، بنیاد علوی و قرارگاه محرومیت زدایی تامین خواهد شد.
انتهای پیام/481/ی