خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مراسم عزاداری شاه حسین گویان

فارس | تصویری | شنبه، 15 مرداد 1401 - 03:54
مراسم عزاداری سنتی شاه‌حسین گویان با حضور پر شور عاشقان عزادار اباعبدالله‌الحسین (ع) شب پنجم ماه محرم در هیئت مکتب تشیع در تهران برگزار شد.<br/>در مراسم شاه‌حسین‌گویان، عزاداران شمشیرها را از زمین تا فرق سر خود حرکت می‌دهند و وقتی که شمشیر به زمین نزدیک می‌شود، همگی با صدای بلند ندای «شاخسِی» (شاه‌حسین) و زمانی که شمشیر به سرشان نزدیک می‌شود، همگی با صدای بلند ندای «واخسِی» (وای‌حسین) سرمی‌دهند. این حرکت به نشانهٔ جنگ یاران حسین بن علی(ع) با یاران یزید بن معاویه در صحرای کربلاست. همچنین عزاداران در حین عزاداری، دست خود را بر پشت یکدیگر قرار می‌دهند و با این حرکت خود، اتحاد و انسجامشان را نشان می‌دهند.
عزاداري،مراسم،حركت،گويان

مراسم عزاداری شاه حسین گویان
مراسم عزاداری سنتی شاه‌حسین گویان با حضور پر شور عاشقان عزادار اباعبدالله‌الحسین (ع) شب پنجم ماه محرم در هیئت مکتب تشیع در تهران برگزار شد.
در مراسم شاه‌حسین‌گویان، عزاداران شمشیرها را از زمین تا فرق سر خود حرکت می‌دهند و وقتی که شمشیر به زمین نزدیک می‌شود، همگی با صدای بلند ندای «شاخسِی» (شاه‌حسین) و زمانی که شمشیر به سرشان نزدیک می‌شود، همگی با صدای بلند ندای «واخسِی» (وای‌حسین) سرمی‌دهند.
این حرکت به نشانهٔ جنگ یاران حسین بن علی(ع) با یاران یزید بن معاویه در صحرای کربلاست.
همچنین عزاداران در حین عزاداری، دست خود را بر پشت یکدیگر قرار می‌دهند و با این حرکت خود، اتحاد و انسجامشان را نشان می‌دهند.