خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 24 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

قانونگذار ژاپنی به خاطر صحبت از جنگ با روسیه از حزبش اخراج شد

ایسنا | بین‌الملل | چهارشنبه، 25 اردیبهشت 1398 - 09:34
یک قانونگذار مخالف دولت ژاپن از سوی حزبش صرفا به خاطر صحبت از احتمال جنگ با روسیه بر سر اراضی مورد مناقشه بین دو کشور اخراج شد.
ژاپن،مناقشه،روسيه،حزب،ماروياما،جزاير،مذاكرات،مطرح،سر

یک قانونگذار مخالف دولت ژاپن از سوی حزبش صرفا به خاطر صحبت از احتمال جنگ با روسیه بر سر اراضی مورد مناقشه بین دو کشور اخراج شد.
به گزارش ایسنا، روزنامه ژاپنی "دیلی ماینیچی" گزارش کرد، این قانونگذار به نام هوداکا مارویاما از حزب موسوم به حزب "نیپون ایشین" این اظهارنظرها را در جریان سفر به یکی از جزایر واقع در اراضی مورد مناقشه میان ژاپن و روسیه به نام جزیره "کوناشیری" مطرح کرد.
ژاپن و روسیه بر سر مناطقی که ژاپنی‌ها به آن "سرزمین‌های شمالی" و روس‌ها به آن "جزایر کوریل" می‌گویند با یکدیگر اختلاف و مناقشه دارند.
مارویاما در سخنرانی خود گفت: آیا تا زمانی که ما وارد جنگ نشویم قرار نیست این مساله به جایی برسد؟
او همچنین از گروهی از ساکنان سابق این جزایر که تحت کنترل روسیه هستند پرسید، آیا از جنگ با مسکو حمایت می‌کنند؟
این در حالی است که در پی مطرح شدن این اظهارات از سوی مارویاما او درخواستی کتبی برای استعفا از حزبش ارائه کرد و مقام‌های حزب ابتدا از پذیرفتن استعفای او خودداری کردند، اما کمی بعد در یک رای‌گیری به اخراج او از حزب رای دادند.
در عین حال این مناقشه در زمانی مطرح شده که شینزو آبه نخست وزیر ژاپن همچنان به تلاش‌هایش برای رقم زدن تحولی در مذاکرات با ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه بر سر وضعیت این جزایر مورد مناقشه ادامه می‌دهد.
یوشیهیده سوگا، دبیر ارشد کابینه ژاپن اظهار کرد: این صحبت‌های مارویاما به شدت تاسف‌برانگیز هستند، اما موضع توکیو نسبت به حل این مناقشه ارضی از طریق مذاکرات دیپلماتیک تغییری نمی‌کند.
خبرگزاری کیودوی ژاپن گزارش کرد که ایچیرو ماتسوی، شهردار شهر اوزاکا و رهبر حزب نیپون ایشین گفت: من از این بابت به مردم روسیه اظهار تاسف فراوان می‌کنم.
او خاطر نشان کرد که از دولت تقاضا می‌کند از مجاری دیپلماتیک عذرخواهی خود را بفرستد و این‌که این صحبت‌ها تاثیری منفی در مذاکرات ارضی میان توکیو و ژاپن خواهد گذاشت.
انتهای پیام