خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مجتمع تاریخ پژوهی غرب کشور در همدان ایجاد می‌شود

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 25 اردیبهشت 1398 - 09:20
همدان - مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان بابیان اینکه حجم کار تخصصی و محتوایی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی بالا است، از پیگیری احداث مجتمع تاریخ پژوهی غرب کشور در همدان خبر داد.
همدان،اسناد،مديريت،تاريخ،ملي،كتابخانه،سازمان،غرب،كشور،كاركنا ...

به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد نادری فر صبح چهارشنبه در جمع فعالان اسنادی و کارکنان مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور در همدان بابیان اینکه از سال ۱۳۷۱ که اولین مدیریت منطقه‌ای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در همدان افتتاح شد تا به امروز برنامه‌های بسیار خوب و اثر بخشی در حوزه حفظ میراث مستند از سوی این مدیریت اجرا شده است، گفت: برنامه‌ها در چند سال اخیر با ارتقا ی سطح کیفی و کمی قابل توجهی همراه بوده است.
وی اظهار داشت: همدان مدعی پایتختی تاریخ و تمدن ایران زمین است و با تلاش کارکنان این مدیریت در ثبت اسناد و کتب خطی و تاریخی اثبات این ادعا بیش از پیش میسر و ممکن است.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان افزود: پیگیری برنامه‌های حافظه جهانی در استان، اجرای طرح «مکتب و مهتاب»، پیگیری احداث مجتمع تاریخ پژوهی غرب کشور، برگزاری جلسات منظم و مستمر کمیته آموزش، پژوهش و اسناد دفاع مقدس، برگزاری نمایشگاه‌های ملی و محلی نظیر هفته تاریخ محلی همدان در کتابخانه ملی، برگزاری کارگاه‌های متعدد آموزشی از قبیل تدوین تاریخ شفاهی دستگاه‌های اجرایی و انتشار چندین عنوان کتاب تاریخ شفاهی از جمله فعالیت‌های این مدیریت است که به جای تقدیر و تشکر دارد.
وی ابراز امیدواری کرد: مشکل کوچک بودن فضای اداری این مدیریت به زودی و با همکاری دستگاه‌های مربوطه رفع و فضای مناسبی در اختیار این مدیریت قرار گیرد تا بیش از پیش در خدمت محققان و تاریخ پژوهان باشند و اسناد ملی و هویتی منطقه غرب کشور به خصوص همدان را ثبت و ضبط کنند.
نادری فر با بیان اینکه حجم کار تخصصی و محتوایی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی بسیار بالاست، گفت: کارکنان این سازمان سربازان گمنام عرصه فرهنگ و تاریخ پژوهی هستند.
مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور نیز با ارائه گزارش عملکرد مدیریت در سال‌های اخیر و مقایسه آن با عملکرد سایر استان‌ها افزود: استان همدان در بسیاری از شاخص‌های ارزیابی عملکرد دارای رتبه‌های برتر و از استان‌های موفق سازمان به شمار می‌رود.
علیرضا تکلو اضافه کرد: البته تا حد مطلوب فاصله داریم و باید همه همکاران مرکز نهایت تلاش خود را به کار ببندند.
وی با بیان اینکه همزمان با هفته گرامیداشت اسناد ملی و میراث مکتوب و به منظور معرفی بخشی از تاریخ فرهنگی و اجتماعی استان همدان در قالب اسناد و عکس‌های تاریخی، نمایشگاهی با عنوان «یاد ایام» برگزار شده است، گفت: در این نمایشگاه که به مدت یک هفته در فرهنگسرا و نگارخانه پرواز وابسته به سازمان فرهنگی، هنری و ورزشی شهرداری همدان دایر خواهد بود، منتخبی از فرمان‌های حکومتی، وقف نامه‌ها، عقدنامه‌ها، مکاتبات دولتی و اداری و تصاویری از وقایع مهم فرهنگی، هنری و اجتماعی در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.
تکلو از جمله اسناد به نمایش گذاشته شده در این مجموعه را فرمان‌های ناصرالدین شاه و محمد علی شاه در خصوص انتخاب فرمانفرمایی همدان و تعیین تکلیف روستای دینار آباد از توابع شهر لاله جین عنوان کرد.