خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 30 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فضای موسیقی کشور به سمت کار‌های ارکسترا رفته است

باشگاه خبرنگاران | فرهنگی و هنری | سه شنبه، 11 مرداد 1401 - 13:06
یک خواننده سنتی گفت: هنر اصلی موسیقی اصیل ایرانی بداهه خوانی است و این ویژگی است که موسیقی اصیل ایرانی را ممتاز می‌کند.
موسيقي،امير،ايراني،برنامه،تفتي،محمد،اجراي،تلفيقي،اصيل،سليقه، ...

امیر محمد تفتی:
امیر محمد تفتی در گفت‌وگو با «صباهنگ» درباره وضعیت موسیقی فعلی گفت: در ده سال گذشته اتفاقات مهم در موسیقی کلاسیک ایرانی افتاد، تعداد زیادی از خوانندگان و دوستان ما به سمت صنعتی شدن موسیقی رفتند.
اما ذائقه مردم منحصر به فرد است هر کدام سلیقه ویژه‌ای دارد.
از طرفی، این نوع موسیقی الان مد نیست.
خواننده خوب کشورمان درباره موسیقی ایرانی توضیح داد، هنر اصلی موسیقی اصیل ایرانی بداهه خوانی و بداهه نوازی است و این ویژگی است که موسیقی اصیل ایرانی را ممتاز می‌کند.
امروزه فضای موسیقی بیشتر به سمت کار‌های ارکسترا رفته است و به صورت ناخودآگاه سلیقه مخاطب به این سمت کشیده می‌شود.
تفتی درباره تبلیغات آثار خود گفت: رسانه و تهیه کننده‌ها نقش بسیاری برای سوق دادن مخاطب به سمت ۱ چیز دارد در موسیقی نیز به همین صورت است رادیو و تلویزیون به عنوان رسانه معمولی نقش بسزایی در سوق دادن سلیقه مردمی به سمت یک نوع موسیقی دارد.
وی افزود: این وظیفه رادیو و تلویزیون است که ما را معرفی کند و آثار ما را پخش کند در مورد تهیه کنندگان بزرگ موسیقی نیز یکبار من به واسطه یکی از دوستانم قرار بود برای هماهنگی یک کنسرت با یک تهیه کننده صحبت کنیم که در جواب این را شنیدیم با موسیقی اصیل سنتی خداحافظی کنید.
مجری برنامه انتخاب موسیقی‌های تلفیقی را امیر محمد تقی پیشنهاد کرد و در جواب شنید در موسیقی تلفیقی گاهی فقط ساز شما تغییر می‌کند و یا محتوا تغییر می‌کند، ولی چیزی که الان من است به عنوان موسیقی تلفیقی می‌شنوم تغییر ساز و محتوا است تنها اشعار به زبان فارسی خوانده می‌شوند وگرنه هیچ نشانه دیگری از زبان فارسی موسیقی ایرانی در آن دیده نمی‌شود.
برنامه «صباهنگ» هر روز از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۹ به تهیه کنندگی سیامک احمدی پور و اجرای فریبا باقری و هماهنگی پویا رضایی تقدیم مخاطبان رادیو صبا می‌شود.
امیر محمد تفتی در بهمن ماه ۱۳۴۸ در شهر یزد متولد شد.
از کودکی در محضر پدر به فراگیری تلاوت قرآن پرداخت.
با شروع مقطع دبیرستان به طور جدی فراگیری هنر آواز و موسیقی را دنبال کرد و نزد اصغر حج فروش و اصغر حسینی، گوشه‌های آوازی و برخی تصانیف را آموخت.
با ورود به دانشگاه تمرینات مستمر و منظم خود را ادامه داد.
پس از فارغ التحصیلی به تهران مهاجرت کرد و حدود دو سال در محضر استاد مجید کیانی ردیف مرحوم دوامی را فرا گرفت.
از فعالیت‌های او در عرصه‌ی موسیقی می‌توانی به: اجرای برنامه با گروه وزیری، کنسرت با گروه عارف، اجرای برنامه در دوین جشنواره فرهنگی هنری ایران در بریتانیا، اجرای برنامه در کنگره‌ی بین المللی بزرگداشت امیر خسرو دهلوی در هند و...
اشاره کرد.