انواع قالب فلزی بتن و کاربردهای آن- اخبار بازار تسنیم
امروزه سازههای بتنی به دلیل مقاومت بالایی که دارند، جایگاه ویژهای در صنعت ساختوساز کشور پیداکرده...

مقدمه
امروزه سازههای بتنی به دلیل مقاومت بالایی که دارند، جایگاه ویژهای در صنعت ساختوساز کشور پیداکرده و شاهد ساخت این سازهها در مناطق کوهستانی، کویری، شرجی و ساحلی کشور هستیم.
مهمترین مرحله در ساخت این سازههای بتنی، مرحله بتنریزی است که میزان استحکام سازه را تعیین میکند.
استفاده از قالب فلزی بتن در بتنریزی بر روی هزینه و مدت زمان انجام پروژه تأثیر گذاشته و به همین دلیل بهتر است بهصورت جزئی با انواع قالبهای فلزی بتن آشنا شویم.
آشنایی با قالب فلزی بتن
قالبهای فلزی بتن درواقع ظروفی فلزی هستند که دورتادور بتن خیس قرارگرفته و تا زمان شکل گرفتن و تبخیر آب بتن دور آن باقی میمانند.
این قالبها پس از خشک شدن بتن یا اتمام آرماتوربندی از سازه اصلی ساختمان جدا میشوند و میتوان گفت نوعی سازه موقت هستند.
قالبهای فلزی بتن نسبت به سایر انواع قالبها مقاومت و استحکام بیشتری دارد.
با توجه به اینکه قالببندی بتن در ابتدای کار بخش اعظمی از هزینههای ساختوساز را در ساختمانهای بتنی تشکیل میدهد، استفاده از قالب مناسب اهمیت زیادی در ساخت اجزا و اسکلت بتنی ساختمان دارد.
این قالبها در ابعاد، وزنها و جنسهای مختلفی تولیدشده و از بین قالبهای بتن آهنی، آلومینیومی و فولادی، قالبهای آهنی بیشتر مورداستفاده قرار میگیرند.
انواع قالبهای فلزی بتن
برای قالببندی هرکدام از قسمتهای سازه از قالبهای جداگانهای استفاده میشود و بهطورکلی انواع قالب فلزی بتن را میتوان با توجه به نوع کاربرد و میزان تحمل بار، به انواع زیر تقسیمبندی کرد:
قالب فلزی ثابت
بهطورکلی میتوان گفت که از قالبهای فلزی بتن ثابت برای نگهداری میلگردها بهصورت ثابت در سازه ساختمانی استفادهشده و با بتن تازه و خیس یا مواد دیگر پر شده و کاربردهای بسیار زیادی دارند.
قالب فلزی لغزان
قالبهای فلزی لغزان بتن برای سازههای عمودی مورداستفاده قرار میگیرند.
این قالبها بهصورت عمودی یا همان قائم و با رعایت یک رویه مداوم نصبشده و یک روش مناسب برای تولید مقاطع بتن آرمه مرتفع هستند.
در ساختمانها یا سازههایی مانند سیلو که ارتفاع و بلندی زیادی دارند، از قالب فلزی لغزان برای ساخت شفتهای اصلی و دیواره های هستهای استفاده میشود.
استفاده از این قالبها در سازه به دلیل عدم نیاز به داربست بندی، به کار نمای بهتری داده، در هزینهها صرفهجویی کرده و سرعت اجرای پروژه را نیز بالا میبرد.
موارد استفاده از این قالبها در ساخت کف تونلها، برجهای مخابراتی، کف کانالهای آب، دودکشها، کف سازی جادهها و برجهای خنککننده است.
قالب فلزی بالارونده
این نوع قالبها ازنظر نوع کاربرد و ساختار خود مشابه با قالبهای فلزی لغزان هستند.
درواقع با پیشرفت در هنگام ساخت سازههای عمودی، این قالبها نیز به سمت قسمتهای بالاتر سازه حرکت خواهند کرد.
کاربردهای قالب فلزی بتن
استفاده از قالب بتن امروزه در ساختوساز بسیار فراگیر بوده و مهندسان به دنبال استفاده از مناسبترین گزینهها برای کاهش زمان و هزینههای ساختوساز هستند.
قالبهای فلزی ثابت، لغزان و بالارونده که توسط کارخانههای قالبسازی تولید میشوند، در اجرا و ساخت سازههای بتنی و ساختمان بتن آرمه کاربردهای مختلفی دارند که به آنها اشارهای خواهیم کرد.
کاربردهای قالبهای فلزی در سازههای بتنی:
استفاده از قالب فلزی در ساخت تیرچه بتنی استفاده از قالب فلزی در ساخت سقف بتنی استفاده از قالب فلزی در ساخت دیوار قوسی استفاده از قالب فلزی در ساخت دیوار تونل استفاده از قالب فلزی در ساخت جدول بتنی
کاربردهای قالبهای فلزی در ساخت ساختمانهای بتن آرمه:
استفاده از قالب فلزی در ساخت فونداسیون استفاده از انواع قالب فلزی در ساخت دیوارههای دوطرفه و یکطرفه استفاده از قالب فلزی در ساخت ستونها و تیرها استفاده از قالبهای فلزی در ساخت سقف استفاده از قالب فلزی در ساخت دال ساختمان
مزایا و معایب استفاده از قالبهای فلزی بتن
برای انتخاب قالبهای فلزی بتن در میان قالبهای چوبی، فلزی و آجری باید آنها را ارزیابی کرده و با توجه به مزیتها و معایبی که دارند، تصمیم گرفت.
در برخی موارد آنقدر مزیتهای قالب فلزی بتن بسیار زیاد است که میتوان بدون هیچ شک و شبههای از معایب آن چشمپوشی و برای ساختوساز از آن استفاده کرد.
مزایای انواع قالب فلزی بتن
افزایش سرعت در حین کار: در برخی موارد استفاده از قالبهای فلزی باعث عدم نیاز به داربستها شده و به همین دلیل سرعت ساختوساز بالاتر رفته و در زمان کوتاهتر میتوان کار بیشتری را انجام داد.
مقاومت بالا: قالبهای فلزی نسبت به قالبهای چوبی و آجری مقاومت بیشتری داشته و مدتزمان طولانیتر و دفعات بیشتری میتوان در ساختوساز از آنها استفاده کرد.
گنجایش بالا: گنجایش بالای قالبهای فلزی باعث بالاتر رفتن عملکرد آنها میشود.
معایب انواع قالب بتن فلزی
وزن زیاد: با توجه به اینکه بیشتر قالبهای آهنی و فولادی مورداستفاده قرار میگیرند، وزن بیشتری نسبت به قالبهای آجری و چوبی خواهند داشت.
تبادل گرمایی بالا: با توجه به عدم عایق حرارتی بودن قالبهای فلزی، بهراحتی میتوانند تبادل گرمای بسیار بالایی داشته باشند.
هزینه بالا: برای خریداری و تنظیم قالبهای فلزی لازم است تا در ابتدای شروع ساخت، هزینه پرداخت شود.
قیمت انواع قالب بتن فلزی
بهطورکلی قیمت قالب فلزی بتن در مقایسه با قیمت تخته بنایی یا همان تخته قالببندی بالاتر است.
مهمترین فاکتور در قیمتگذاری قالبهای فلزی آهنی، وزن آنها است.
هرچه وزن و استحکام قالب بیشتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر است.
نوع جوش و نوع و کیفیت ورقهایی که در تولید قالب استفاده میشوند نیز از دیگر فاکتورهای تأثیرگذار در قیمت آن هستند.
شرکت سازنده قالبها نیز در هنگام خرید مورد دیگری است که باید در نظر گرفته شود زیرا برخی شرکتها هزینه بالایی برای نیروی کار خود کرده و از روشهای مخصوصی که ماندگاری قالب را بالا میبرد، در هنگام ساخت استفاده میکنند.
شما میتوانید قالبهای فلزی بتن را بهصورت دسته دوم نیز بهمنظور کاهش هزینههای خرید، تهیه کنید.
البته قالب بتن نو به مراتب از نظر کیفیت بهتر است.
کلام پایانی
قالبهای بتن فلزی در ساختمانسازی مدرن و ساخت سازههای بتنی و بتنآرمه نقش مهم و پررنگی دارند.
استفاده از قالبهای مناسب و باکیفیت در ابعاد مختلف با توجه به عمر طولانی که دارند میتواند مدتزمان ساختوساز و هزینههای شما را کاهش دهد.
در هنگام خرید باید به کیفیت ورقهها و همراه بودن تجهیزات و متعلقات قالبها مانند کلاهک، سولجر، پیج و مهره، گیره اتصال بولت، پین و لوله داربست توجه کنید.
www.tanhapoulad.com
"این مطلب تبلیغاتی است"