خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

زمان شکل گیری نیمی از ستاره‌های کهکشان راه شیری مشخص شد

مهر | دانش و فناوری | سه شنبه، 24 اردیبهشت 1398 - 15:04
در کهکشان راه شیری ۱.۷ میلیارد ستاره وجود دارد و محققان آژانس فضایی اروپا در بررسی‌های خود موفق به شناسایی یک بازه زمانی کوتاه شده اند که طی آن بیش از نیمی از این ستاره‌ها متولد شده اند.
كهكشان،شيري،فرايند،شكل،آغاز

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، کهکشان‌ها زمانی متولد می‌شوند که گرد و خاک و گاز کافی برای ترکیب شدن با یکدیگر و آغاز فرایند همجوشی برای شکل گیری ستاره‌ها وجود داشته باشد.
این فرایند، پس از آغاز تا زمانی که گاز موجود تخلیه شود، ادامه می‌یابد.
بررسی رنگ و درخشندگی ۳ میلیون ستاره کهکشان راه شیری توسط دانشمندان آژانس فضایی اروپا حاکی است که روند شکل گیری آنها از ۵ میلیارد سال قبل آغاز شده است.
اوج تشکیل این ستاره‌ها و افزایش سرعت این فرایند هم به دو تا سه میلیارد سال قبل باز می‌گردد و دقیقاً طی همین زمان نیمی از ستاره‌های موجود در کهکشان راه شیری شکل نهایی و فعلی خود را پیدا کردند.
طی همین مدت میلیون‌ها منظومه مشابه با منظومه شمسی در کهکشان راه شیری شکل گرفتند.
محققان می‌گویند تا ۵ میلیارد سال قبل فشارها و اختلال‌هایی از خارج از کهکشان در حال تشکیل راه شیری به آن تحمیل می‌شد که مانع از فرایند همجوشی هسته‌ای می‌شد.
آنها احتمال می‌دهند که برخورد با یک کهکشان کوچک‌تر عامل این اختلال بوده باشد.