خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 02 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

راه‌آهن ترانس‌افغان عملیاتی می‌شود

فارس | بین‌الملل | سه شنبه، 04 مرداد 1401 - 02:18
وزیر خارجه طالبان در دیدار همتای ازبکستانی خود آغاز کار عملیاتی ازبکستان، افغانستان، پاکستان موسوم به ترانس‌افغان را بررسی کرد.
ازبكستان،افغانستان،خارجه،وزير،طالبان،پاكستان،ريلي،تاشكند،حمل ...

وزیر خارجه طالبان در دیدار همتای ازبکستانی خود آغاز کار عملیاتی ازبکستان، افغانستان، پاکستان موسوم به ترانس‌افغان را بررسی کرد.
به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان با عبدالعزیز کاملوف، وزیر خارجه ازبکستان دیدار و گفت‌وگو کرد.
«حافظ ضیا احمدی»، معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان در توئیتی نوشت: امیرخان متقی وزیر خارجه طالبان در دیدار عبدالعزیز کاملوف، وزیر خارجه ازبکستان درباره طرح‌های زیربنایی میان افغانستان و ازبکستان گفت‌وگو کرده و بر لزوم آغاز کار عملیاتی راه آهن ترمذ-مزارشریف-کابل-پیشاور تاکید کردند.
پیش از این نیز «محمد صادق خان» معاون وزیر امور خارجه و نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان اعلام کرده بود که ازبکستان، پاکستان و افغانستان اقدامات عملی ساخت خط ریلی ترانس‌افغان مبنی بر برقراری ارتباطات ریلی بین «ترمذ» و «پیشاور» را آغاز کردند.
ارزش تخمینی طرح خط ریلی «ترمذ - مزار شریف - کابل – پیشاور» معادل 5 میلیارد دلار است.
این خط ریلی به طول 600 کیلومتر، دسترسی کشورهای آسیای مرکزی را به بنادر اصلی پاکستان فراهم می‌کند که منجر به توسعه روابط و تجارت منطقه‌ای می‌شود.
با اجرای کامل این طرح، حمل و نقل کالاها از پاکستان به ازبکستان به جای 35 روز، 3 تا 5 روز طول می‌کشد و هزینه حمل و نقل یک کانتینر بار استاندارد را می‌توان تقریباً 3 برابر کاهش داد.
در عین حال، بر اساس پیش بینی‌ها، حجم حمل و نقل بار در این مسیر می‌تواند به 10 میلیون تن برسد.
روز گذشته هیاتی از طالبان برای شرکت در نشست بین المللی تاشکند با موضوع افغانستان به ازبکستان سفر کرده است.
قرار است نشست تاشکند امروز دوشنبه 3 مرداد با محوریت افغانستان در ازبکستان برگزار شود.
نشست بین المللی با محور افغانستان در تاریخ 25 و 26 جولای با حضور هیئت های بیش از 20 کشور جهان و سازمانهای بین المللی در شهر « تاشکند» برگزار می‌شود.
انتهای پیام/ ر