سیلبندهای اطراف یزد نخالهبرداری و مقاومسازی شدند- اخبار یزد - اخبار استانها تسنیم
شهردار یزد با اشاره به پیش بینی صورت گرفته برای بارشهای شدید آخر هفته استان یزد به بیان تمهیدات شهرداری برای مقابله با سیلاحتمالی در شهر یزد پرداخت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد ، ابوالقاسم محیالدینی عصر امروز در نشست ستاد مدیریت بحران استان یزد اظهار کرد: تمامی سیلبندها در حال تقویت و نخالهبرداری هستند و نقاط مختلف آن که با مشکل مواجه شده بود مقاومسازی صورت گرفته و میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: تمهیداتی برای پلهایی که آب گرفتگی آن برای مردم مشکلساز است صورت گرفته ولی در صورتی که احتمال وارد شدن آب سیلاب به داخل شهر باشد، روانآبها و سیلابها به سمت برخی پلهای خارج از محدوده شهری هدایت میشود تا جلوی ایجاد مشکل برای مردم گرفته شود.
شهردار یزد با تاکید بر لزوم تصمیم گیری جدی در ارتباط با رودخانه مرکزی یزد تصریح کرد: اگر بارش به حدی باشد که سیل از سیلبندها عبور کند پیشبینی کردیم که خیابانها از میدان عالم بسته و آب به سمت رودخانه هدایت شود تا مشکلی برای مردم به وجود نیاید.
محی الدینی به ورود آب سیل دو ماه قبل به داخل منازل مردم اشاره کرد و افزود: این موضوع اهمیت زیادی دارد چرا که اگر به سرعت انجام نشود مانند سیل دو ماه قبل به بلوار جوان و سپس خانههای مردم کشیده میشود.
وی خاطرنشان کرد: در طول این چند روز راهداری و سازمان دهیاریها و شهرداریها در حوزه ماشینآلات به شهرداری کمک بسیار خوبی کردند و همچنان اقدامات لازم را انجام میدهیم.
شهردار یزد خواستار همراهی و همکاری تمامی دستگاهها با شهرداری برای انجام اقدامات لازم در حوزه آمادگی در حوزه مقابله با سیلاب شد و گفت: حداکثر پیشبینیها را در نقاط مختلف انجام دادیم تا بتوانیم نسبت به پیشگیری از مشکلات اقدام لازم را انجام دهیم.
حجم سیلبندهای مجاور یزد با کفکشی افزایش یافت
سیدمحمد میرجلیلی دبیر ستاد مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری یزد هم در این نشست اظهار داشت: در مجموعه شهرداری بر اساس مصوبه نشست ایمنسازی شهر، مباحث مختلف را در دستور کار قرار دادهایم تا بتوانیم جلوی بحرانهای احتمالی را بگیریم.
وی تصریح کرد: موضوع مسیلی که از بند 4 تا رودخانه مرکزی داریم زمینهایی است که در اختیار سه نهاد علوم پزشکی، پارک علم و فناوری و نیروی انتظامی قرار گرفته است که باید در آن حفر کانال انجام شود.
دبیر ستاد مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری یزد تصریح کرد: در نقاط مختلف شهر هماهنگی صورت گرفت و از میدان عالم تمامی ورودی های رودخانه مرکزی را می بندیم.
میرجلیلی گفت: موضوع بسیار مهم بحث موقوفه ابوالقاسم رشتی است که هنوز ارتباط آن با رودخانه وصل نیست و باید با فوریت اقدام لازم مربوط به آن انجام شود.
وی در ارتباط با قطعه یک سیلبند یزد گفت: قناتهایی که مشکل داشتند مسدود و سنگچینی آن انجام شده و برخی دیگر از قناتها هم با دهیاریها هماهنگی لازم صورت گرفت و مشکلات آن برطرف شد.
دبیر ستاد مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهرداری یزد گفت: کفکشی لازم برای سیلبندها انجام شد و مقداری به دبی آنها افزایش پیدا کرد ولی در هر صورت اگر بارندگی به حد بسیار زیاد باشد در هر صورت امکان عبور آن از سیلبند وجود دارد.
پاکسازی و بازگشایی مسیلها و رودخانههای یزد به سرعت انجام شود
علی ملکزاده، مدیرکل مدیریت بحران استان یزد هم در این نشست با اشاره به پیشبینی وقوع بارش و احتمال سیلاب اظهار داشت: تمام مرخصیها و ماموریتهای مدیران، مسئولان و افرادی که مرتبط با مدیریت بحران هستند در استان یزد از امروز لغو است.
وی با اشاره به اینکه لغو مرخصیها تا پایان خطر سیل احتمالی بارشهای در پیش رو خواهد بود گفت: تمامی نقاط حادثهخیز احصا و برنامهریزی فوری برای رفع این موارد انجام شود.
ملکزاده با تاکید بر اینکه تشکیل تیمهای واکنش سریع برای دفع روانآبها و مقابله با سیلابها یکی دیگر از موضوعاتی است که باید حتما برای آن برنامه داشته باشیم تصریح کرد: بحث مقابله با روانآبها و سیلابها اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به هیچ عنوان نباید نسبت به آن بیتوجهی داشته باشیم.
مدیرکل مدیریت بحران استان یزد بیان کرد: پاکسازی مسیلها و بازگشایی رودخانهها با توجه به احتمال گرفتگی یکی دیگر از مواردی است که نیاز به همت مسئولین در سطوح مختلف دارد.
وی به کمبود تجهیزات در سیل چند ماه گذشته یزد اشاره کرد و افزود: تهیه لیست ماشینآلات اعم از بخش خصوصی و دولتی به ویژه در ارتباط با بولدوزر و لودر و حتی تراکتور باید به سرعت انجام شود و در تمام استان این اطلاعات را احصا کرده باشیم.
ملکزاده خاطرنشان کرد: باید حتما با مالکان و رانندگان این دستگاهها ارتباط برقرار شود تا در صورتی که اتفاقی رخ داد به سرعت وارد عمل شوند و بتوانند جلوی تبدیل شدن وضعیت به بحران را بگیرند.
مدیرکل مدیریت بحران استان یزد تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات دیگر که باید به سرعت انجام شود، آن است که کفکشها و دستگاههای لجنکش حتما باید مورد ارزیابی قرار گیرد و در صورتی که ایرادی دارد حتما رفع شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به سیل بندهای شهر نقاطی به عنوان آمادگاه در نظر گرفته شود و با آمادگی کامل در این حوزه ها برای اقدام لازم انجام شود.
انتهای پیام/ح