پایان اردیبهشت آخرین مهلت ارسال صنایع دستی برای داوری نشان ملی
کرمانشاه_معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه مهلت ارسال صنایع دستی استان برای داوری نشان ملی را پایان اردیبهشت ماه اعلام کرد.

پروانه حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر، از برگزاری داوری نشان ملی خبر داد و اظهار داشت: نشان ملی یک داوری است که دو سال یک بار بین محصولات صنایع دستی در کل کشور برگزار میشود.
وی افزود: این داوری ابتدا در مرحله استانی صورت میگیرد و پس از اعلام ما صنعتگران استان در حوزه صنایع دستی آثارشان را برای شرکت در این داوری ارائه میدهند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه تصریح کرد: آثاری که دارای آیتمهای مورد نظر باشد مورد داوری قرار میگیرد.
وی به آیتمهای مد نظر در این زمینه اشاره کرد و گفت: باید در آثار مذکور مواد اولیه طبیعی مورد استفاده قرار گرفته باشد، بازگشت به طبیعت داشته، بومی، دارای اصالت، طرح و نقش آن اصالت داشته باشد، کاربردی، قابلیت تولید در تعداد بالا و دارای نوآوری و خلاقیت باشند.
این مسئول مهلت ارسال آثار برای شرکت در داوری نشان ملی را پایان اردیبهشت ماه اعلام کرد و گفت: پس از اینکه آثار پذیرفته شدند در کرمانشاه یک داوری اولیه و استانی انجام میشود و سپس به ستاد داوری نشان ملی در سازمان مرکزی ارسال میشوند.
وی عنوان کرد: در مرحله کشوری آثار برتر استانی که مورد داوری قرار گرفته در رقابت با آثار ارسالی از سایر استانها به رقابت گذاشته خواهد شد و آثار برتر نشان ملی دریافت میکنند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در پاسخ به اینکه هر هنرمند صنایع دستی میتواند چند اثر در این داوری شرکت دهد؟
گفت: هر فرد میتواند دو اثر در این زمینه ارائه کند.
وی افزود: پس از معرفی برترینها در بخش کشوری داوری نشان ملی، آثار برتری که آیتمهای بیشتری نسبت به سایر آثار در بخش کشوری داشته باشند، برای داوری بین المللی ارسال میشوند و در آنجا مورد ارزیابی شورای جهانی صنایع دستی قرار خواهند گرفت و آثار برتر نشان بین المللی دریافت میکنند.
به گفته معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، بیش از ۱۰۰ اثر در استان کرمانشاه تاکنون نشان ملی صنایع دستی و بیش از ۱۰ اثر نیز نشان بین المللی صنایع دستی دریافت کردهاند.
حیدری بیان اینکه ۶۰ رشته فعال صنایع دستی در استان کرمانشاه داریم، افزود: به جز رشته ساخت سازهای سنتی، تمامی رشتهها میتوانند در داوری نشان ملی شرکت کنند.