خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 15 خرداد 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ماجرای خانه‌ی اشغالی «یائیر لاپید»/ هر خانه‌ای صاحبی دارد و بالاخره به صاحب خود باز می‌گردد- اخبار بین الملل تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | شنبه، 01 مرداد 1401 - 14:12
پس از واقعه «نکبه» و اشغال و  بمباران محله‌های فلسطینی‌ها در مناطق باختری بیت‌المقدس، به‌ویژه محله‌های قطامون و طالبیه، حنا سلامه ویلای خود را ترک کرد و به بیروت پناهنده شد و رژیم اشغالگر اسرائیل آن را به زور تحت قانون «اموال غایبان» تصرف کرد.
اسرائيل،اشغالگر،ويلا،اموال،لاپيد،فلسطينيان،رژيم،قانون،سلامه، ...

خبرگزاری تسنیم - گروه بین‌الملل: اخباری مبنی بر اقامت نخست وزیر جدید رژیم اشغالگر اسرائیل، یائیر لاپید، در ویلای اشغال شده تاجری فلسطینی اهل بیت المقدس منتشر شده است.
همسر لاپید نیز پس از نقل مکان به اقامتگاه جدید تصویری در شبکه های مجازی منتشر کرده، اگرچه گفته میشود این اقامت موقت بوده و تا زمان اتمام بازسازی اقامتگاه رسمی وی درخیابان بالفور خواهد بود.
یائیر لاپید، نخست‌وزیر موقت کشور اشغالگر و همسرش لاهیا اوایل ماه جولای به خانه‌ای قدیمی و زیبا در بیت‌المقدس با نام ویلای «حنا سلامه» که صاحبانش در جریان «یوم النکبه» آن را رها کرده بودند، نقل مکان کردند که نشان‌دهنده دیدگاه او نسبت به درگیری فلسطینیان و اسرائیلیان و زیر پا گذاشتن حقوق فلسطینیان به ویژه حق بازگشت آنها به سرزمین خود است.
«یوم النکبه» نامی است که فلسطینیان به قتل عام و اخراج اجباری آنها به دست شبه نظامیان صهیونیست در سال 1948داده اند که در طی آن مجبور به ترک خانه هایشان شدند.
ویلا سلامه که درخیابان بلفور محله طالبیه واقع شده یکی از ویلاهای زیبایی است که دهه 1930میلادی در فلسطین با سبک آرت دکو ساخته شده است.
هنوز هم در ورودی و جلوی نمای ساختمان تابلویی به سه زبان وجود دارد که تاریخچه ساخت بنا، سال 1932 میلادی و نام طراح و معماربنا « زولتان هرمت» بر آن درج شده ، زولتان هرمت ( به عربی هرمیک) اصالتا معماری یهودی مجارستانی بوده که یک سال پس از فارغ التحصیلی از دانشکده معماری بوداپست به فلسطین رفته و به کار مشغول شده بود.
صاحب این ویلا، «حنا سلامه» تاجری عرب- مسیحی بوده است که نمایندگی جنرال موتورز در اردن و فلسطین را پیش از جریان «نکبه» داشته و آن را در سال 1932 در بخش غربی شهر بیت المقدس (اورشلیم) برای خود بنا کرده بود.
پس از واقعه «نکبه» و اشغال و بمباران محله‌های فلسطینی‌ها در مناطق باختری بیت‌المقدس، به‌ویژه محله‌های قطامون و طالبیه، حنا سلامه ویلای خود را ترک کرد و به بیروت پناهنده شد و رژیم اشغالگر اسرائیل آن را به زور تحت قانون «اموال غایبان» تصرف کرد.
قانونی که دزدی اموال آوارگان فلسطینی را مجاز می‌داند و اموال را از زمان توقیف آن در اختیار اسرائیلی هایی قرارمیدهدکه «حافظ اموال غایب» می‌نامد.
قانون «اموال غایبان» به رزیم اشغالگر اسرائیل اجازه می‌دهد تا دارایی‌های فلسطینی‌ها - از جمله پول نقد، سهام، مبلمان، کتاب، شرکت‌ها، بانک‌ها و سایر دارایی‌های منقول را نیز مصادره کند.
صاحبان اصلی این اموال و املاک عمدتاً پناهنده کشورهای دیگرند اما برخی از آنها نیز آواره داخلی بوده و اکنون درسرزمین اشغالی خود زندگی می کنند.
ویلا پس از مشمول قانون غاصبانه شدن،اشغال و تصاحب شد و مورد استفاده رژیم اشغالگر قرار گرفت و به کشورهای خارجی اجاره داده شد.
برای مدتی از ویلا برای اسکان سربازان و تفنگداران دریایی اسرائیل استفاده میشد و مدتی هم محل اقامت نگهبانان و محافظان کنسولگری آمریکا در خیابان آگرون (در مجاورت موقوفات و قبرستان مأمن الله) بود.
پس از آن تا سال 1980 سفارت گواتمالا در آن مستقر بود که پس از تصویب قانون «اورشلیم متحد» توسط دولت اشغالگر، آن را ترک کرد.
سپس ویلا به تاجری اسرائیلی فروخته شد که او سه طبقه به ساختمان ویلا اضافه کرد تا آن را به چند آپارتمان برای اجاره تبدیل کند و بعدها مجددا تا سال ها از این ساختمان برای اقامت نگهبانان و سرویس های امنیتی محافظ اقامتگاه رسمی نخست وزیر رژیم اشغالگر «بنیامین نتانیاهو» که در خیابان « بالفور» در نزدیکی این ویلا واقع است استفاده می شد.
دو نخست وزیر پیشین اسرائیل، دیوید بن گوریون و لوی اشکول، از زندگی در املاک فلسطینی که بر اساس قانون « اموال غایبان» تصرف شده بودند، خودداری کردند و این تصمیم لاپید را به یک امر غیرعادی در سیاست اسرائیل تبدیل کرده است.
دیوید بن گوریون، فرمانده نیروهای «هاگانا» که جنایات پاکسازی قومی در فلسطین از جمله بمباران خانه های فلسطینی ها در محله های غربی بیت المقدس را در سال های نخست وزیری خود انجام داد در دوران رییس جمهوری خود از نقل مکان برای زندگی در همین ویلای « حنا سلامة» خودداری کرده است.
یائیر لاپید را اولین نخست وزیر رژیم اشغالگر اسرائیل می دانند که این تصمیم را گرفته و این اقدام وی نشان دهنده حقیقت سیاه مواضع وی در مورد حق بازگشت فلسطینیان و آینده اورشلیم است و بوضوح نشان دهنده اینکه او با این حق مخالف است.
جهاد ابو رایا، محقق و وکیل «نکبه» مستقر در حیفا،میگوید: « تصمیم لاپید یادآور جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان است.
بعد از اخراج فلسطینیان و قتل عام در روستاها و شهرهای آنها، اسرائیل به تصرف خانه‌ها، کارخانه‌ها، زیارتگاه‌ها، قبرستان‌ها، مساجد و غیره آنها پرداخته و نه به عنوان نگهبان چنین اموالی، بلکه به عنوان دزد و غارتگر عمل میکند.»
سحر سلخی، معمار و مترجم